Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 23-9-2017



Το Σαββάτο 23 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 10 έως 25, στην κεντρική και νότια από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26, στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 27, και στην Κρήτη από 17 έως 27.

Όταν νιώθεις εσύ πρώτα καλά με τον εαυτό σου, κοιμάσαι και ήσυχος τα βράδια.

Της Μαρίνας Αβραάμ.
Καμιά φορά οι προκλήσεις, οι αναποδιές, όλα όσα μας συμβαίνουν, μας φαίνονται τεράστια. Κατασπαράζουν το μέσα μας και κατακλύζουν με αρνητικές σκέψεις το μυαλό μας.
Αγχωνόμαστε, πέφτουμε στην παγίδα να αναλύουμε το ίδιο θέμα ξανά και ξανά. Το επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας και τελικά ξεχνάμε πως ξεκίνησε δίνοντας του τεράστιες διαστάσεις. Δημιορυγούμε στο κεφάλι μας κάτι καινούριο που ξεφεύγει εντελώς από την αλήθεια.

Βίλα Αλλατίνη: Μύθοι, αρώματα, ιστορίες αιώνων, στη διάθεση του κόσμου

Ένα κτίριο-σύμβολο του πολυπολιτισμικού παρελθόντος της Θεσσαλονίκης, η βίλα Αλλατίνι, όπου για λίγες μέρες ακόμη θα στεγάζει την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγει για τον κόσμο και αλλάζει φυσιογνωμία.

   Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ», ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ερωτηθείς για το πώς πρόκειται να αξιοποιηθεί το κτίριο της βίλας Αλλατίνι,

Αν .. αξιολογηση ...



Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα; σαν να λέμε νερό στην έρημο Σαχάρα! Αγαπητοί μου όλοι θα θέλαμε να βρεθούν οι άξιοι και να πάνε σε κάποια θέση με την αξία τους, με τα πτυχία τους με τις ικανότητές τους!
Το ερώτημα όμως όλων όσων θέλουν να εφαρμόσουν κάτι τέτοιο, είναι πως θα γίνει σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, που έχει σαν βάσεις να στηρίζεται, το μπαξίσι, το ρουσφέτι, το λάδωμα, το παράθυρο, στη λούφα , τη λαμογιά , και το νταραβέρι με τον πολιτικό που θα ανταλλάξει τις ψήφους που θα πάρει με διορισμό στο Δημόσιο ...Βλέπετε εσείς να επιβιώνει καμία αξία και κανένας άξιος εκεί ανάμεσα; Ποιος να αξιολογήσει τον άλλον;

ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΝΟΣ! Ή ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ Ή ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ…

Γράφει ο Γιώργος Χατζιδάκης


Πρώτα ήρθαν οι Αλβανοί… 

Και πήραν τις δουλειές των χτιστών και των εργατών της γης… 
Κι εγώ, που δεν ήμουν τίποτα από τα δύο, είπα: Καλά είναι Γίνονται και οι δουλειές φθηνότερα. 

Και μετά άρχισαν να κλέβουν τα σπίτια στα χωριά… 
Αλλά εγώ, που δεν έχω σπίτι σε χωριό, είπα δεν πειράζει. Τι κι αν μας μισούν, κι αν δεν συνυπογράφουν ΑΟΖ, 
Τι κι αν έδωσαν τον Αυλώνα ΜΑΣ στον προαιώνιο εχθρό για να ελλιμενίζει το Στόλο του στα νώτα… μας και να μας χτυπήσει πισώπλατα; Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι…

Αναβάλλει προσωρινά την αναστολή των εργασιών της η Eldorado



"Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε καθεστώς συντήρησης και να λάβουμε άμεσα μέτρα σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής", διαμηνύει η εταιρία
Κανονικά θα συνεχιστεί η λειτουργία των μεταλλείων Χαλκιδικής, καθώς η «Ελληνικός Χρυσός» ανακοίνωσε σήμερα την προσωρινή αναβολή της αναστολής εργασιών που είχε ανακοινωθεί πρόσφατα και θα ίσχυε από αύριο.

Εξάγουμε φθηνά ακατέργαστα, εισάγουμε ακριβά τυποποιημένα


s26_2009exagoges

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 η Ελλάδα πραγματοποίησε εξαγωγές 50.386 τόνων ελαιολάδου συνολικής αξίας 214,9 εκατ. ευρώ.
Με άλλα λόγια, εξήγαγε το ελαιόλαδο με μέση τιμή 4,2 ευρώ/κιλό, την ώρα που και το φθηνότερο επώνυμο σε ελληνικό σούπερ μάρκετ πωλείται προς 8 με 8,50 ευρώ/λίτρο, δηλαδή σε περίπου διπλάσια τιμή (1 λίτρο λάδι ζυγίζει 915 γρ.). Για ποιο λόγο το ελληνικό παρθένο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εξάγεται στη μισή τιμή από αυτήν που επικρατεί στο ελληνικό λιανεμπόριο για το τυποποιημένο;



Μας  είπαν γραφικούς που μιλάμε ενάντια της Ν.Τ.Π.  .… διαβάστε σε βιβλίο της Α΄ Γυμνασίου για την Νέα Τάξη…  Πόσο ποιο ξεκάθαρα θέλετε να μας πουν , ότι είμαστε κάτω από ΤΗΝ ΜΠΟΤΑ της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ Δικτατορίας ……Θέλουν  να κρυφτούν οι δοσίλογοι από την χαρά τους αλλά αυτή τους προδίδει….

Αύριο 22 Σεπτεμβρίου η φθινοπωρινή ισημερία.




Στις 23:02 ώρα Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο.

Τότε θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Διά βίου αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ

Δίπλωμα «τέλος» για τους οδηγούς που συνελήφθησαν μία φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και συλλαμβάνονται εκ νέου.

Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως τις παρουσίασε ο Σταύρος Κοντονής στις μητέρες που έχουν έχουν χάσει τα παιδιά τους από τροχαία. Στόχος του υπουργείου η αυστηροποίηση του πλέγματος των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων