Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Για σένα, παιδί μου, θα παλέψω με δράκους και με τέρατα αν χρειαστεί.



Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.
Αγγελούδι μου, γλυκιά μου ύπαρξη, σε αγκαλιάζω σφιχτά και σου κρατώ το χέρι.
Στέκομαι δίπλα σου για οτιδήποτε με  χρειαστείς και γίνομαι άγρυπνος φρουρός μα και συνάμα καθοδηγητής της ζωούλας σου. Θέλω να σου διδάξω τους δρόμους τη ζωής. Να σου μάθω πως τίποτα δεν κατακτιέται  με ευκολία. Θέλει ζήλο , θυσία και επιμονή. Απαιτεί υπομονή και θάρρος για τα δύσκολα που θα έρθουν. Δεν είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα οι δρόμοι της ζωής μα και με αμέτρητα αγκάθια. Οφείλω να σε προετοιμάσω σαν έρθει η εκείνη η ώρα.

Τι καιρό θα κάνει το χειμώνα; Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια; Μερομήνια, για όσους τα δίνουν βάση

Τα Ημερομήνια ή Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Τα Ημερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν.
Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “ημερομήνια”

Σπάνιες φωτογραφίες από μία Αθήνα που δεν υπάρχει πια

250 χιλ. Βέλγοι και Ευρωπαίοι …Υποκλίθηκαν στο F-16 «ΖΕΥΣ» της Ελλάδος ! Καμαρώστε το ! (video)


Πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά και ίσως πρέπει να αφήνεις την εικόνα να τα πει …Ο Έλληνας Θεός της Πολεμικής Μας Αεροπορίας ,έκανε πάνω απο 250 χιλιάδες θεατές Βέλγους και λοιπούς Ευρωπαίους,να Υποκλιθούν με Σεβασμό και Δέος στον Ατσάλινο Θεό της Ελλάδος ,που έκανε εκατοντάδες χιλιάδες λαό να παραμιλάει !Ολόκληρη η επίδειξη του ΖΕΥΣ στο Βίντεο που ακολουθεί …Καμαρώστε το !

Εως και 500 ευρώ το πρόστιμο για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων

  • Διευκρινίσεις για το ύψος των προστίμων στις εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων έγγαμων φορολογούμενων δίνει με εγκύκλιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με αφορμή ερωτήματα που έχουν υποβληθεί απο τους φορολογούμενους.

Οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ, Γ δόση: Πότε θα δοθεί;


Σύμφωνα με πληροφορίες η Γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους κοντά στις 20 Οκτωβρίου. Αυτές είναι προυποθέσεις χορήγησης επιδόματος παιδιού από τον ΟΓΑ.

Το μυστικό του Σωκράτη για να πετύχεις οτιδήποτε επιθυμείς


1

Καθώς ο Πλάτων έκανε βόλτα, ένα πρωινό με τον δάσκαλο του Σωκράτη, τον κοίταξε βαθιά στα μάτια και τον ρώτησε ποιο είναι το μυστικό για να πετύχεις οτιδήποτε.
Ο Σωκράτης δεν απάντησε και ο Πλάτων από σεβασμό 

δεν επίμεινε, λίγο πριν φτάσουν όμως στην πηγή στερνή για να πιουν νερό, δεν άντεξε και ξαναρώτησε…

Τι αλλάζει στο μισθολόγιο και στις συντάξεις των Ένστολων με νέο νόμο – βόμβα

Με τον ν.4488/13-9-2017 που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, επέρχεται νέος αιφνιδιασμός στις τσέπες των ένστολων, λόγω της ρύθμισης που αναφέρεται στο άρθρο 3 αυτού, με τις οποίες επηρεάζονται οι συντάξιμες αποδοχές για όσους αμείβονται με τις διατάξεις του ν.4472/2017 (νέο ειδικό μισθολόγιο), αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΕΥΠΣ.

Μαζική έλευση Ρώσων για τον πολιτισμό των Ελλήνων – Θέλουν να γίνουν υπερδύναμη και στο πνεύμα


Τρομερή ζήτηση για υποτροφίες στην Ελλάδα

επέφερε στην Ρωσία η απόφαση του ρωσικού υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας ως ξένης γλώσσας επιλογής στο πρόγραμμα σπουδών των σχολείων μέσης εκπαίδευσης της χώρας.

Γιατί κανείς δεν υπολογίζει τις ταμπέλες;

Ποιος υπολογίζει σήμερα τα σήματα στους δρόμους; Ποιο σήμα είναι ο «κριτής» για το ποιος φταίει σε ένα τρακάρισμα; Τι γίνεται με τα όρια ταχύτητας και με τα αυτοκόλλητα πάνω στις ταμπέλες; Εσείς τι λέτε;

Υπάρχει σήμανση στους ελληνικούς δρόμους. Την έχετε προσέξει; Την έχετε υπακούσει ή την έχετε έστω ακολουθήσει συμβουλευτικά; Η σήμανση των δρόμων αποτελεί το βασικό εργαλείο του ΚΟΚ και κατ επέκταση είναι το μέσο επιβολής του.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων