Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 16-9-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 35 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Βαθιές πληγές



Είναι που λες κάποιες πληγές, τόσο βαθιές, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν θα κλείσουν ποτέ.
Πληγές που σου προκαλούνε πόνο αβάσταχτο, μεγάλο. Μόνο όποιος το ‘χει ζήσει, μπορεί να καταλάβει αυτό το οποίο περιγράφω. Και πίστεψέ με, εύχομαι να μην έχεις ιδέα για το τί σου λέω…
Σήμερα δε θα σου πω πολλά. Λίγα, συγκεκριμένα και ελπίζω κατανοητά.

Συνοικία Ουζιέλ : η συνοικία μιας άλλης εποχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συνοικία Ουζιέλ, η ιστορία της και πλήρης φωτογραφική περιήγηση! Στην προέκταση της οδού Ανθέων στη Θεσσαλονίκη.
Ένα συγκρότημα μονοκατοικιών που φέρνουν στο μυαλό εικόνες από αρχοντόσπιτα της παλιάς όμορφης Θεσσαλονίκης ή της επαρχίας μιας παλιότερης εποχής.

Η άγνωστη ζωή του γιατρού Παπανικολάου που έσωσε εκατομμύρια γυναίκες με το Τεστ Παπ



Θεμελιωτής του κλάδου της Κυτταρολογίας, ο Γεώργιος Παπανικολάου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους επιστήμονες -ιατρούς του 20 ου αιώνα. Η μακροχρόνια έρευνα του επάνω στο κολπικό επίχρισμα και η εύρεση σε αυτό ατύπων κυττάρων που αποφολιδούνται (αποπίπτουν) από το νεόπλασμα του τραχήλου της μήτρας, τον οδήγησαν στην ανακάλυψη του Pap Test. Μιας εξέτασης που εξασφάλισε την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου και την σωτηρία εκατομμυρίων γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο μεγάλος χαμός στον Άγιο Δημήτριο!

Το μεγάλο πρόβλημα με τα λεωφορεία μπροστά στην εκκλησία του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, δεν μπορεί να το λύσει κανείς!
Βέβαια, από τον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν περιμένουμε την λύση, αφού κανείς τους εκεί δεν είναι... νηφάλιος... χικ...! Και όσοι δεν είναι πιωμένοι, κοιμούνται του καλού καιρού. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και στην καθαριότητα της πόλης, η οποία σίγουρα, εδώ και μια εξαετία, είναι η πιο βρώμικη των Βαλκανίων!

Τίτλοι τέλος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Επίσημα στην Ferrovie Dello Stato Italiane



Ολοκληρώθηκε  η διαγωνιστική διαδικασία που ξεκίνησε πριν από τέσσερα…
χρόνια και η οποία ανοίγει μία νέα σελίδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την πώληση και μεταβίβαση του 100% της εταιρείας στην 
Ferrovie Dello Stato Italiano S.p.A., έναντι συνολικού τιμήματος 45 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, η ιδιωτικοποίηση επέφερε το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους 692 εκατ. ευρώ.

Ευρω-καταδίκη της Ελλάδας για τα αστικά λύματα σε Προσοτσάνη, Δοξάτο, Ελευθερούπολη, Βάγια και Γαλάτιστα

Την καταδίκη της Ελλάδας για τη μη κατάλληλη επεξεργασία των αστικών λυμάτων των οικισμών Προσοτσάνης, Δοξάτου, Ελευθερούπολης, Βάγιας και Γαλάτιστας αποφάσισε σήμερα το Δικαστήριο της ΕΕ.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να της παράσχουν, εντός έξι μηνών, στοιχεία σχετικά με την εκπλήρωση, μεταξύ άλλων, των υποχρεώσεων που υπέχουν ως προς την επεξεργασία των αστικών λυμάτων 62 οικισμών.

Ως και δέκα χρόνια για να καθαρίσει ο Σαρωνικός!

  • Οι καταστροφικές συνέπειες της ρύπανσης που προκλήθηκε στο οικοσύστημα από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγια Ζώνη στην Σαλαμίνα είναι τεράστιες και θα χρειαστούν από πέντε μέχρι δέκα χρόνια για να καθαρίσουν πλήρως τα μολυσμένα ύδατα στον Σαρωνικό.

Ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς – Ποιες οι παγίδες

Πόσο χρόνο θα πρέπει να περνούν καθημερινά τα παιδιά στο διαδίκτυο; Πως μπορούν οι γονείς να ελέγχουν ποιες σελίδες επισκέπτονται; Από ποια ηλικία θα πρέπει να τους επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης;
Πως μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν τι βλέπουν και τι αναζητήσεις πραγματοποιούν τα παιδιά τους στο Ίντερνετ;

Νέα ...ήθη στη Βιέννη: Περισσότεροι οι μουσουλμάνοι μαθητές στα σχολεία απ' ό,τι οι καθολικοί!

  • Για πρώτη φορά στην ιστορία της Αυστρίας οι Μουσουλμάνοι μαθητές που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της Βιέννης ξεπέρασαν σε αριθμό τους Καθολικούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kurier οι καθολικοί μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων της αυστριακής πρωτεύουσας είναι 30.000 ενώ οι μουσουλμάνοι 32.000. Στην τρίτη θέση βρίσκονται όσοι δηλώνουν άθεοι και στην τέταρτοι οι Σέρβοι Ορθόδοξοι με 10.000

«Αντί για εισιτήριο χτύπα ελεγκτή» -Αυτά τα αυτοκόλλητα έβαλαν άγνωστοι στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης

Αυτοκόλλητα με τα οποία προτρέπουν τους επιβάτες των λεωφορείων το ΟΑΣΘ να μην επικυρώσουν τα εισιτήρια τους, αλλά να χτυπήσουν τους ελεγκτές όταν εμφανιστούν μέσα στο όχημα έκαναν την εμφάνισή τους στα λεωφορεία της πόλης.

Τα αυτοκόλλητα απεικονίζουν έναν κουκουλοφόρο που κρατάει ένα ξύλο στα χέρια του και ένα ελεγκτή να τρέχει. Τα αυτοκόλλητα έχουν τοποθετηθεί στα μηχανήματα έκδοσης και επικύρωσης εισιτηρίων μέσα σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων