Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 11-9-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες στα δυτικά και βόρεια τμήματα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και τη Μακεδονία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Να χαμογελάς και να ονειρεύεσαι! Να μην το βάζεις κάτω!



Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Να χαμογελάς και να ονειρεύεσαι! Να μην το βάζεις κάτω!
Να μην επιτρέπεις στις τρικλοποδιές των ανθρώπων να σου στερούν τη δύναμη των χεριών σου για να σηκωθείς ξανά.
Να μην αφήνεσαι για πολύ σε ανώριμους συναισθηματισμούς, που σου τσαλακώνουν την ελπίδα σου για τη ζωή που λαχταράς.
Να χαμογελάς για τα όμορφα που κέρδισες και για όσα καρτεράς.

Φρειδερίκος Νίτσε Για Τους Έλληνες «Κανείς Δεν Μπόρεσε Να Βρει Το Δηλητήριο Που Θα Τους Καταστρέψει…»

«Κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δηλητήριο που θα τους καταστρέψει…» Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε.

Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15,ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Τι είναι η «κρίση πανικού» και πώς την αντιμετωπίζουμε


Καθημερινά ακούμε γύρω μας πολλούς ανθρώπους να χαρακτηρίζουν μία δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται, ως κρίση πανικού και όταν ερωτηθούν για το τι ακριβώς βιώνουν στην κρίση αυτή, δεν μπορούν να το περιγράψουν. Είναι πράγματι κρίσεις πανικού ή κάτι άλλο; Πώς ορίζονται οι κρίσεις αυτές και πώς μπορούμε να τις διαχειριστούμε σωστά;
Γράφει η Ελευθερία Μελ. Μουστάκα - Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια (MSc)

Εκτιμάς όλα όσα έχεις; Μια μικρή ιστορία με μεγάλο νόημα..



Μια φορά κι έναν καιρό, ένας χασάπης είναι στο μαγαζί του όταν βλέπει με έκπληξη να μπαίνει μέσα ένας σκύλος. Τον κλωτσάει για να φύγει αλλά σε λίγο ο σκύλος πάλι έρχεται. Τότε πάει κοντά του και βλέπει ότι στο στόμα του έχει ένα σημείωμα. Το παίρνει και διαβάζει, «Θα ήθελα παρακαλώ, 12 λουκάνικα κι ένα ποδαράκι αρνίσιο. Ο σκύλος έχει στο στόμα του τα χρήματα».

Πρώτη στη συλλογή αίματος η Ελλάδα, μη λελογισμένη η χρήση του

Η συλλογή μονάδων αίματος πάγια τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται με μεγάλη δυσκολία, χωρίς το εφετινό καλοκαίρι να αποτελέσει εξαίρεση


Μη λελογισμένη χρήση του αίματος στη χώρα μας διαπιστώνει  η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), κυρία Χάρις Ματσούκα, παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τη συλλογή μονάδων αίματος κατά τους θερινούς μήνες για να ενισχύσει αυτή τη διαπίστωση.

Το μεγάλο ψαλίδι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις συντάξεις. Οι επτά οδυνηρές ανατροπές


Περικοπές έως και 70% στις συντάξεις φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου, ενώ την ίδια ώρα προς εξαφάνιση οδεύει το ΕΚΑΣ και πέφτει μαχαίρι στις προσωπικές διαφορές των συνταξιούχων.

Έτσι λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων, ύστερα από πολυάριθμους γύρους περικοπών – από την άνοιξη του 2010 έως και σήμερα –, βρίσκεται και επίσημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, παρότι η κυβέρνηση λέει ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο (στις 29.8.2017) φέρνει βελτιωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό,

Το οργανωμένο σχέδιο για ολοκληρωτική αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού…


Την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα-«χωνευτήρι» όλων των μεταναστών που έρχονται από Ασία και Αφρική φαίνεται να σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μεγάλο μεταναστευτικό κύμα στις χώρες της δυτικής Ευρώπης και η αυξανόμενη απειλή τρομοκρατίας από μουσουλμανικούς πληθυσμούς έχουν οδηγήσει σε αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε., βρίσκοντας στο πρόσωπο της Ελλάδας ένα καλόπιστο και πάνω από όλα πρόθυμο θύμα για την εφαρμογή του σχεδίου.

Με ΛΟΓΧΗ αντί για ΣΤΑΥΡΟ η Ελληνική Σημαία!!! Έτσι υποδέχθηκε τον Γάλλο Πρόεδρο ο Πρωθυπουργός….



Χωρίς τον Σταυρό αλλά με μια λόγχη στην κορυφή του ιστού της, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.
Στις φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κοινή εμφάνιση του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του κέντρου πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» φαίνεται ξεκάθαρα πως η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε σε ιστό χωρίς τον προβλεπόμενο από τον σχετικό νόμο Σταυρό, στη θέση του οποίου έχει τοποθετηθεί μια λόγχη.

Ο Νίκος Γκάλης επίσημα στο Hall of Fame του ΝΒΑ. Δείτε τον

Το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. ξημερώματα 9ης Σεπτεμβρίου σε ώρα Ελλάδας) θα μείνει αξέχαστο στον Νίκο Γκάλη. Ο «γκάνγκστερ» έγινε ο πρώτος Έλληνας που έγινε μέλος του Naismith Hall of Fame, του μουσείου ιστορίας που από το 1959 αποτελεί την πιο πλήρη βιβλιοθήκη του μπάσκετ, προωθώντας την ιστορία του αθλήματος.

Οι καμπάνες της Εκκλησίας: Ιστορία, εξέλιξη, συμβολισμός



Αιώνες τώρα η Αγία μας Εκκλησία έχει συμπεριλάβει στη λατρεία της και σ’ ότι επιτελείται κάθε πρόσφορο μέσο που συντελεί
είτε στην πρόσληψη του μηνύματός της από τους πιστούς ή της μετάδοσης μηνυμάτων προς αυτούς. Ένα απ’ αυτά τα μέσα είναι οι καμπάνες, που έλκουν την καταγωγή και την ονομασία τους από την περιοχή της Καμπανίας, της Ιταλίας, αφού εκεί βρίσκονταν τα κατάλληλα μέταλλα για την παρασκευή καμπανών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 10/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων