Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 5-9-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, Βορειοδυτικό Αιγαίο, Θεσσαλία, Βόρεια Εύβοια και πιθανόν Ανατολική Στερεά περιμένουμε την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα σταματήσουν από τις βραδινές ώρες.

Εκείνοι οι αφανείς ήρωες της ζωής, οι άνθρωποί μας…



Της Χαράς Μαζίδη.
Οι άνθρωποί μας…
Αυτοί που όταν τους σκεφτόμαστε γεμίζουμε ζεστασιά. Έχουν την έγνοια μας , κάποιες φορές κρυφά , γιατί μας νιώθουν, έστω και από μακριά.
Οι άνθρωποί μας…
Αυτοί που μας αντέχουν, που υπομένουν τα ξεσπασματά μας, τα νεύρα μας , την χωρίς λόγο κάποιες φορές σιγή μας.
Οι άνθρωποί μας, που τις πιο πολλές φορές είναι και οι δεδομένοι μας…

Έφτιαξαν παγωτό που δεν λιώνει από τη ζέστη



Ιάπωνες βρήκαν τρόπο να διατηρούν το σχήμα του παγωτού σταθερό
Παγωτό που δε λιώνει από τη ζέστη κατάφεραν να φτιάξουν Ιάπωνες από το πανεπιστήμιο Kanazawa, το οποίο διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας Ιάπωνας σεφ ζήτησε να χρησιμοποιήσει τις φράουλες που καλλιεργούνται στην περιοχή, η οποία γνώρισε μεγάλες επιπτώσεις μετά από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011.

Νι το γράμμα που θέλουν να εξαφανίσουν – Διαβάστε το γιατί!

Είναι γνωστό στους έχοντες γνώση


πως κάθε γράμμα του Ελληνικού Αλφαβήτου εκπέμπει ήχο και εικόνα.
Το γράμμα «Ν» συντονίζει τον εγκέφαλο. Νους, νάνι-νάνι λέμε στα παιδιά!
Το 1996 στο Ιατρικό Περιοδικό MEDIZIN-JOURNAL στη Γερμανία, δημοσιεύτηκε μία επιστημονική εργασία, σύμφωνα με την οποίαν:

H ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΙΣΠΑΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ

η Διεθνής τραπεζομαφία έχει τις ίδιες πρακτικές σε όλο τον πλανήτη και πόσο μάλλον δε σε μια Ευρώπη που έχει παραδοθεί πλήρως σε μια τραπεζική παρέα που παραβιάζει κάθε έννοια εθνικού και κοινοτικού δικαίου και οι πολιτικές Ευρωπαϊκές μαριονέτες παρακολουθούν ως θεατές το έγκλημα που γίνεται

Αποφάσεις βόμβα για χιλιάδες πολίτες που καλούνται να επιστρέψουν τις συντάξεις τους

Αποφάσεις-σοκ με επιστροφή συντάξεων παίρνουν στα χέρια τους οι νέοι συνταξιούχοι καθώς καλούνται όχι μόνο να
«χωνέψουν» τις μεγάλες μειώσεις που βγάζει ο νέος νόμος (Κατρούγκαλου), αλλά και να αποδεχτούν το γεγονός ότι θα επιστρέψουν ένα μέρος της οριστικής τους σύνταξης, ή ακόμη και ολόκληρη, γιατί η προσωρινή σύνταξη που πήραν ήταν μεγαλύτερη από την οριστική.

Ράλι της ΔΕΘ: 50 χρόνια ιστορίας από το… Μίνι Κούπερ του Μπούταρη

Μισός αιώνας ζωής για το φημισμένο ράλι της ΔΕΘ
Mισό αιώνα ζωής συμπληρώνει φέτος το φημισμένο ράλι της Δ.Ε.Θ. και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αναβαθμιστεί με τη διοργανωτική και αγωνιστική παρουσία του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στις ιατρικές επισκέψεις από 1η Οκτωβρίου

Η μη εξυπηρέτηση ασφαλισμένων από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, με την αιτιολογία ότι έχει «κλείσει» το πλαφόν των 200 δωρεάν επισκέψεων το μήνα, συνεχίζει να υφίσταται, με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να λαμβάνει νέα μέτρα.

Αφορμή στάθηκαν έγγραφα της –πρώην πλέον– γενικής επιθεωρήτριας της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργίας Γεωργιάδου και του Συνηγόρου του Πολίτη, που ζητούν παρεμβάσεις με αφορμή καταγγελίες και ελέγχους για τη «συμπεριφορά» ορισμένων γιατρών σε σχέση με το πλαφόν των επισκέψεων.

«Το Περί Ανέμων & Υδάτων» επιστρέφει στα θρανία

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Περί Ανέμων & Υδάτων», μετά την πρώτη επιτυχημένη χρονιά του το σχολικό έτος 2016-2017, συνεχίζεται και το επόμενο σχολικό έτος.
Το  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με τη δυναμική υποστήριξη του www.meteo.gr, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μεταλαμπάδευση των μετεωρολογικών γνώσεων στους μαθητές, δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

Τι είναι η βόμβα υδρογόνου

Οι βόμβες υδρογόνου είναι τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν κατασκευαστεί, εξηγεί ο Πάντι Ρίγκαν καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ.

Η Βόρεια Κορέα είχε ισχυριστεί ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου τον Οκτώβριο του 2016, όμως κάτι τέτοιο δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Παγκόσμια ανησυχία για Βόρεια Κορέα – Σεισμός από δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην κεφαλή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων