Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 4-9-2017



Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου αναμένονται τοπικές νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και το ξημέρωμα. Παράλληλα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και στη συνέχεια στη Μακεδονία και τις βόρειες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες θα υποχωρήσουν το απόγευμα.

Ζήσε, θύμωσε, ζήλεψε, μίλα, γέλα, κλάψε, μοιράσου. Ότι κι αν κάνεις, μετράει.



Της Χριστίνας Καζανιάτορα.
Κάθε λεπτό της ζωής σου είναι πολύτιμο.
Ζήσε, εκφράσου, θύμωσε, ζήλεψε, μίλα, γέλασε , κλάψε, μοιράσου.
Ότι κι αν κάνεις, μετράει.
Συγχώρησε όποιον σε πλήγωσε.
Μοιράσου το φαγητό σου με κάποιον συνάνθρωπό σου.
Τα χρήματα, είναι για να κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα σου και για να αλλάζουν χέρια.
Ξόδεψέ τα, όπου σε ευχαριστεί.

Guardian: Οι 14 μυστικές παραλίες του κόσμου – Ποια είναι στη Χαλκιδική! (ΦΩΤΟ)



Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει τις 14 μυστικές παραλίες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τις συμβουλές των αναγνωστών της. Η Χαλκιδική δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια λίστα! Μία υπέροχη παραλία της βρίσκεται στις μόλις τέσσερις ευρωπαϊκές επιλογές και αυτή είναι το Πόρτο Κουφό στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.

Τα Πρωτόκολλα της Φλωρεντίας. Έτσι «Πέρασαν» 14 χωριά της Μακεδονίας στην Αλβανία το 1924


Από τη Συνθήκη του Λονδίνου στο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας – Το πλήρες κείμενό του – Η οριστική διευθέτηση των ελληνοαλβανικών συνόρων με το Δεύτερο Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας – Τα χωριά της Φλώρινας που παραχωρήσαμε στην Αλβανία το 1924 και τα ζητήσαμε πίσω (!) λίγα χρόνια αργότερα – Τι έγραψαν ξένοι διπλωμάτες.

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται τα πρόστιμα. Ποιοι γλιτώνουν με 20 ευρώ



Πάνω από τέσσερις διασταυρώσεις έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ώστε να διορθώσει τα λάθη που είχαν προκύψει στα ανασφάλιστα οχήματα με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο σύστημα να εντοπίζονται περίπου 430.000 ανασφάλιστα οχήματα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΘΝΟΣ;


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Διαβάζοντας την συνέντευξη του 88χρονου ηθοποιού μας Γιάννη Βογιατζή συγκλονίστηκα.!

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Ανδρέου: Τι σημαίνει έθνος και πώς διαμορφώνεται η εθνική συνείδηση; ο μεγάλος αυτός άνθρωπος,καλλιτέχνης και Ελληνας απάντησε:

Επιδότηση ενοικίου: Ποιους αφορά

Στην δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση ΔΑΕΦΚ/2822/Α36 σχετικά με την επιδότηση ενοικίου/συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών στέγασης κατοίκων
σε περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ…1250 ακίνητα το μήνα θα ξεπουλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός στο δρόμο!

Μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων και καταστημάτων ξεκινούν από το μήνα που ξεκίνησε χθες, μέσω
της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα και θα διευκολύνει τους επισπεύδοντες που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι, καθώς οι διαδικασίες είχαν παγώσει και δεν γίνονταν πλειστηριασμοί.
Έρχονται τα «ωραία»

Αυτούς τους δυο να τους θυμάστε... Η μεγάλη ληστεία των συνταξιούχων: Στο 50% των εισφορών οι συντάξεις

Σοκ και δέος από την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου - Τι αποκαλύπτει μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής - Τα στοιχεία για κάθε ταμείο ξεχωριστά είναι σοκαριστικά - Μεγάλοι χαμένοι οι ασφαλισμένοι στις τράπεζες, τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ

Συντάξεις που αναλογούν περίπου στο μισό των καταβαλλόμενων εισφορών είναι η νέα οδυνηρή πραγματικότητα που περιμένει χιλιάδες ασφαλισμένους μετά την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, που θα ολοκληρωθεί με το «μαχαίρι» στην προσωπική διαφορά το 2019.

Τιμήθηκε η μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη (ΦΩΤΟ&VIDEO)

undefined
Με κάθε επισημότητα, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και με το μήνυμα ότι η μνήμη πρέπει να μείνει ζωντανή και η ιστορία του Ολοκαυτώματος να μπει στα σχολικά βιβλία, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης, που διοργάνωσε στον Χορτιάτη ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών Αρχών.

Θεσσαλονίκη: Τριάντα μήνες θα χρειαστούν για να αλλάξει όψη η Μοναστηρίου



Ξεκινά η ασφαλτόστρωση που θα βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει μια από τις εισόδους της πόλης
Ξεκινά η συντήρηση και η ασφαλτόστρωση της οδού Μοναστηρίου, καθώς υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων