Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 1-9-2017



Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και την Ήπειρο οι οποίες θα επεκταθούν σταδιακά στη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Ήθελα κάτι να πω…



Ήθελα κάτι να πω. Μα όλο το άφηνα για αύριο. Λίγο η ντροπή, λίγο ο εγωισμός, λίγο το ξερό μου το κεφάλι. Και όλο ερχότανε το αύριο, ξανά και πάλι απ’ την αρχή ξανά και εγώ δεν άνοιγα το στόμα μου για να μιλήσω.
Ήθελα κάτι να κάνω. Κάτι να δώσω. Να προσφέρω. Να βοηθήσω. Και ήξερα ότι μπορούσα. Δεν κόστιζε τίποτα για μένα. Το άφηνα όμως για μετά. ‘’Αργότερα’’, έλεγα στο εαυτό μου, ‘’αργότερα’’. Και όλο ερχόταν το αργότερα αυτό και τίποτα δεν έκανα. Κολλούσα. Βαριόμουν. Ραθυμούσα. ‘’Έχω χρόνο’’, έλεγα.

Ένα ποστ που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα..



Κάποτε, κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τι είναι αυτό, το πρώτο πράγμα που ακούς ή διαβάζεις κάθε πρωί. Σήμερα μου έτυχε αυτό το παρακάτω. Βρέθηκε μπροστά μου ανάμεσα σε φωτογραφίες φίλων από τις διακοπές και νυσταγμένες πρωινές αναρτήσεις. Ένα μικρό θαύμα, ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό.
Οι σωστές λέξεις στη σωστή σειρά, τόσο που θες να το τυπώσεις και να το κοιτάς κάθε μέρα.

14 λόγοι που θα θέλατε το παιδί σας να πηγαίνει σε σχολείο στην Φινλανδία


14 λόγοι που θα θέλατε το παιδί σας να πηγαίνει σε σχολείο στην Φινλανδία
Σύμφωνα με μελέτες, οι μαθητές στη Φινλανδία είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο. Ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο σχολείο από παιδιά σε άλλες χώρες ενώ για τη σχολική μελέτη αφιερώνουν το πολύ 30 λεπτά την ημέρα.

Η σελίδα Bright Side παρουσιάζει 14 λόγους που το εκπαιδευτικό σύστημα στην Φινλανδία προκαλεί τον θαυμασμό όλου του κόσμου.

Θεσσαλονίκη: Η νύχτα που θα «ζωντανέψει» η φωτιά του 1917 – Τι θα γίνει (ΦΩΤΟ)

Μία πολυθεαματική αναβίωση που θα… μυρίσει φωτιά
Σάββατο 5 Αυγούστου του 1917 (σύμφωνα με το "παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο που ίσχυε τότε στη χώρα), ώρα 4 το απόγευμα... σ' ένα παλιό σπίτι, στην αρχή της οδού Ολυμπιάδος, κοντά στο Βαρδάρι και στα σύνορα με την Άνω Πόλη, ξεκίνησε από τη σπίθα μιας κουζίνας που ...τηγάνιζε ψάρια ή ...μελιτζάνες (κι εδώ οι πληροφορίες διίστανται) η μέγιστη και πλέον καταστροφική από τις πυρκαγιές που έπληξαν την πόλη (είχε προηγηθεί η πυρκαγιά του Σεπτεμβρίου του 1890).

Δείτε πώς κατασκευάζονται τα τσιγάρα καί μετά να δούμε αν ξανακαπνίσετε [βίντεο]

Γιά να δούμε τι θα πείτε κα προπάντων τι θα σκεφτειτε ,μονο αν εισαι θεότυφλος και θεοκουτος δεν θα καταλάβεις τι σκατά μας δίνουν και βάζουμε στο στομα μας και στα πνευμόνια μας!!!
Μετά από αυτά το βίντεο θα ξανακαπνίσετε με την ίδια ευκολία;

Δείτε τα και θα καταλάβετε:

Το φθηνότερο ρεύμα το παράγεις μόνος σου!

Η αυτο - παραγωγή μειώνει στο ελάχιστο τα έξοδα του ρεύματος, ενώ σου εξασφαλίζει και δωρεάν θέρμανση, πχ. με τη χρήση μιας αντλίας θερμότητας. Ενημερώσου για τις προϋποθέσεις εγκατάστασης τώρα!

  • Δες τα 6 βήματα που θα σε κάνουν να παράγεις το δικό σου ρεύμα
Για την ένταξη στο πρόγραμμα απαιτούνται τα παρακάτω βήματα:

Την ώρα που εκατοντάδες Έλληνες είναι άστεγοι, 420 πρόσφυγες θα εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας!



Σε 70 διαμερίσματα στη Λάρισα θα εγκατασταθούν έως και 420 πρόσφυγες, με βάση την σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ η οποία
εγκρίνεται σήμερα από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗΚΕΛ) του δήμου.

Επίσης αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να πραγματοποιηθεί και ειδική τελετή υπογραφής της σύμβασης, παρουσία του δημάρχου της πόλης.

Εισαγγελική έρευνα για τη Συριζαία διευθύνουσα σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ που φέρεται να πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, που εμφανίζουν τη διευθύνουσα σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού να πετά εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο.

Οι δέκα πιο διάσημοι άνθρωποι των τελευταίων 6.000 ετών. Δείτε από ποιους Έλληνες αποτελείται



Έξι ιστορικές προσωπικότητες της Ελλάδας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα του καταλόγου του ΜΙΤ.

Ποια είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Ο Αριστοτέλης. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.

Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 μακροχρόνια άνεργων



Ξεκινάει την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωί η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια άνεργων σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου, καθώς και επιχειρήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι ηλικίας 55-67 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο άνεργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/8/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων