Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Κυριακή 27-8-2017



Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο από 18 έως 36, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 18 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 32, και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29.

Ακόμα κι ο μεγαλύτερος πόνος ξεθωριάζει από την πολυκαιρία.



Της Ελίνας Φυλακτού.
Όλα παλιώνουν.
Ακόμα κι ο μεγαλύτερος πόνος ξεθωριάζει από την πολυκαιρία.
Ο πόνος της ψυχής είναι ο μοναδικός που αρχικά σε φθείρει αλλά καθώς κυλούν οι μέρες, οι μήνες και τα χρόνια θα φθείρεται ο ίδιος.
Μέχρι να γίνει θολή ανάμνηση. Όσο κι αν πονάει μια απώλεια, όσο κι αν θέλει κανείς να ουρλιάξει από πόνο, αυτή η κατάσταση δε θα κρατήσει για πάντα.

ΔΕΝ ΑΡΡΕΝ ΟΥΤΕ ΘΗΛΥ: Υπάρχει και τρίτο φύλο, το ουδέτερο! – Ποια χώρα το αναγνώρισε επίσημα


fila

Στις ταυτότητες των προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες ή άνδρες θα μπορεί πλέον να υπάρχει απλώς ένα «Χ» στη θέση του φύλου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Σε πρώτο στάδιο θα μπορεί να προστεθεί στα επίσημα έγγραφα των «προσώπων που δεν αυτοκαθορίζονται ως γυναίκες (F) ή άνδρες (M)» το γράμμα «Χ, δηλαδή μη συγκεκριμένο φύλο», εξήγησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Είσαι πρόβατο ή αετός;


Φωτεινή Μαστρογιάννη


Ένας ηγέτης είναι έμπορος ελπίδας.

Στην άκρως επίκαιρη παρατήρηση «δεν υπάρχει ηγέτης» τίθεται όμως και η εξής ερώτηση: Τι είδους ακόλουθοι είμαστε για να δούμε τι ηγέτη θέλουμε ή μπορούμε να αναδείξουμε.

Βάσεις 2017: Αυτές είναι οι τετράδυμες κούκλες που πέρασαν στις σχολές που ήθελαν

Διάβαζαν μαζί, έκαναν τις ίδιες θυσίες και έγιναν ξανά θέμα 18 χρόνια μετά τη γέννησή τους. Σε πελάγη ευτυχίας οι γονείς τους, που πάντως έχουν να σκέφτονται και τα έξοδα των σπουδών...

Μπορεί άραγε η ευτυχία να μετρηθεί επί… τέσσερα; Στην περίπτωση της Νικολίας, της Αιμιλίας, της Χριστίνας και της Μαριάννας Καρυανού, των τετράδυμων κοριτσιών της Μαρίας και του Νίκου Καρυανού από τον Πύργο σίγουρα μπορεί!

Το συγκινητικό μήνυμα ιερέα για τον γιο του που απέτυχε στις πανελλαδικές [εικόνες]



Τι κι αν δεν πέρασε σε καμία σχολή το παιδί του, αυτός ο ιερέας έγραψε ένα συγκινητικό post, αναφέροντας πόσο υπερήφανος νιώθει για το παιδί του ακόμη κι όταν αποτυγχάνει.

Γράφοντας στο post του πως αγαπά τον γιο του γι΄αυτό που είναι και όχι για εκείνο που ήθελε ο εγωισμός του να είναι, ο πατέρας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από την Κρήτη έγινε viral μέσα σε λίγη ώρα.

Υποχρεωτικοί… τιμοκατάλογοι στα συνεργεία ΙΧ

Το «πόσα θέλεις μάστορα» πέθανε. Ζήτω ο αναλυτικός τιμοκατάλογος ο οποίος μάλιστα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον ΦΠΑ. Ακόμη και στα τιμολόγια, οι τιμές θα πρέπει να αναγράφονται αναλυτικά

Με τους νέους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ τίθεται τάξη και στα συνεργεία, τα οποία θα πρέπει να αναρτούν τιμοκαταλόγους ανά είδος εργασίας συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Δέκα συμβουλές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας



Πρωτοβουλία του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών- Αττικής για όλους τους νέους και νέες που αλλάζουν πόλη λόγω σπουδών.

Δέκα συμβουλές για την ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας δίνει με την ευκαιρία της νέας φοιτητικής χρονιάς, ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, προς διευκόλυνση των φοιτητών και των γονέων τους που αναζητούν κατοικία σε άλλη πόλη.
Ειδικότερα επισημαίνει: 

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Όλες οι σχολικές αργίες

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε, καθώς μένουν λιγότερες από 20 ημέρες για να ανοίξουν. Σύμφωνα λοιπόν με το Υπουργείο Παιδείας.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα ανοίξουν για το σχολικό έτος 2017-2018 τα σχολεία.

Με αντλίες νερού έδιωξαν τους πρόσφυγες από πλατεία της Ρώμης


Με αντλίες νερού έδιωξαν τους πρόσφυγες από πλατεία της Ρώμης
Η ιταλική αστυνομία έδιωξε με χρήση αντλιών νερού σήμερα τα ξημερώματα πρόσφυγες, οι οποίοι κοιμόντουσαν στην Piazza Indipendenza.

Οι πρόσφυγες έμεναν τις τελευταίες ημέρες στα παγκάκια και κάτω από τα δέντρα της πλατείας, μετά την υποχρεωτική εκκένωση κτηρίου στο οποίο ζούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Guardian: Ερχεται και νέα προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Ρεπορτάζ της βρετανικής Guardian αναφέρει πως πολλές ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία επιστροφής των προσφύγων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα κράτη της ΕΕ θα στείλουν πίσω τους αιτούντες άσυλο που πρώτη φορά κατεγράφησαν στην Ελλάδα, σε μία κίνηση που στηλιτεύεται από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/8/2017

                               

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων