Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Αφήστε τα παιδιά σας να «ταλαιπωρηθούν» γιατί τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή.

http://www.themamagers.gr/wp-content/uploads/2016/06/talaipwria.jpg
Αφήστε τα παιδιά σας να «ταλαιπωρηθούν» γιατί τίποτα δεν χαρίζεται στη ζωή
Η μητέρα μου ξέσπασε σε αναφιλητά, όταν ένα πρωινό, γύρω στα είκοσί μου χρόνια, της ανακοίνωσα την απόφασή μου να φύγω από το σπίτι και να μείνω μόνος.


Ο πατέρας μου με σκυθρωπό ύφος μου έδωσε να καταλάβω πως δε θα με δεχόταν πίσω αν το έκανα. Δεν ενέδωσα στον πλάγιο εκβιασμό, ήμουν αποφασισμένος να πάρω τη ζωή στα χέρια μου.

Μια φωτογραφία που εξηγεί γιατί το δύσκολο 1940 νικήσαμε και τώρα δεν σηκώνουμε κεφάλι



Η φωτογραφία δεν είναι απλά μια ακόμη από την εποχή που η Ελλάδα ζούσε τον θρίαμβο του Έπους του 1940. Είναι η απάντηση σ΄ όσους ρωτούν γιατί τότε η σαφώς ασθενέστερη σ΄ όλα Ελλάδα μεγαλούργησε και σήμερα η χώρα δεν μπορεί να σταθεί όρθια και να αρθρώσει λόγο και άποψη έναντι όσων την βάζουν συστηματικά στη γωνία. Τότε η κατάσταση ήταν σαφώς πιο δύσκολη με τα όπλα να έχουν τον λόγο. Κι όμως τότε τα καταφέραμε…
Η εξήγηση λοιπόν στην λεζάντα της φωτογραφίας:

7 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική


7 λόγοι για να επισκεφθείτε τη Χαλκιδική

Το γερμανικό περιοδικό Focus δημοσίευσε ένα αφιέρωμα για τη Χαλκιδική, στο οποίο την περιγράφει ως ένα ονειρεμένο τόπο για διακοπές που παραπέμπει ακόμα και σε ατμόσφαιρα νησιών του Ειρηνικού. Σημειώνει μάλιστα ότι παρόλο που είναι δημοφιλέστερη από ποτέ, μπορεί κανείς να ανακαλύψει αληθινά κρυμμένα μυστικά.

Το BBC μας μιλά για την ελληνική λέξη που δεν μεταφράζεται



GREECE VILLAGE

Είναι μια λέξη που διαχρονικά θα λέγαμε ότι χαρακτηρίζει την Ελλάδα. Και είναι μια λέξη που χρησιμοποιούμαι συχνά. Ωστόσο, εάν προσπαθήσουμε να την μεταφράσουμε σε άλλη γλώσσα, είναι αλήθεια ότι θα δυσκολευτούμε.
Η λέξη που αναφερόμαστε είναι το «φιλότιμο» και το BBC, στο αφιέρωμά του με τίτλο «The Greek word that cant ’t be translated», μας μιλά για την αρετή που κρύβει εννοιολογικά η λέξη αυτή.

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα για τους 50αρηδες...

2342324cdsf243sfg4252


Σύμφωνα με τις στατιστικές, αυτοί από εμάς που ήμασταν παιδιά τις δεκαετίες του 40 50 60 και 70 πιθανόν δεν θα έπρεπε να είχαμε επιζήσει.

Οι κούνιες μας ήταν βαμμένες με γυαλιστερή λαδομπογιά με βάση το μόλυβδο. Τα πατώματα είχαν μωσαϊκό που σου περόνιαζε τα κόκκαλα κι οι κρεβατοκάμαρες ξύλινα πατώματα που τα γυάλιζαν με παρκετίνη, με κάτι βαριές παρκετέζες και κάθε τόσο αγκίδες καρφωνόντουσαν στις ξυπόλητες πατούσες μας.

"Μην μοιάσουμε στην Βουλγαρία;";Eτσι;ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ,ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ.ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ.







ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ για αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες και η πανέμορφη Ελλάδα μας με τα αιωνόβια δάση της μετατρέπεται σε αποκαϊδια.

Ποια επιδόματα βαίνουν προς κατάργηση

«Μαχαίρι» στα «κοινωνικά επιδόματα» στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του τρίτου Μνημονίου ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλείται να εκπληρώσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, πάνω από 90 προαπαιτούμενα, προκειμένου να λάβει τη νέα μνημονιακή δόση από τον ESM.