Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Να είσαι συνοδός και συνοδοιπόρος στο ταξίδι της ζωής του παιδιού σου.



Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή σε κάθε γονέα, αυτή είναι:
Δες το παιδί που έχεις, αγκάλιασέ το και βοήθησέ το να βρει τις δυνατότητές του, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να διεκδικήσει όσα θέλει. Ο ρόλος σου είναι να είσαι συνοδός και συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό. Ένα βήμα πιο πίσω ίσως.

ΝΕΟ ΤΕΣΤ ΑΙΜΑΤΟΣ «ΒΛΕΠΕΙ» ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ: Ελπίδα για τους ασθενείς

karkinos
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανέπτυξαν ένα τέο τεστ αίματος για την ταχεία διάγνωση του καρκίνου, το οποίο θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον τρόπο που η νόσος παρακολουθείται και αντιμετωπίζεται.
Το τεστ μπορεί να ανιχνεύσει γρήγορα τις γενετικές μεταλλάξεις σε μικροσκοπικά τμήματα του DNA, τα οποία απελευθερώνονται στο αίμα από τα καρκινικά κύτταρα.
Τρία ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), τη γνωστή και ως «Κατάταξη της Σαγκάης».
Στην κορυφή της λίστας παραμένει και τη φετινή χρονιά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Στάνφορντ, όπως και πέρσι. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (το πρώτο μη αμερικανικό) που μάλιστα έχει ανέβει κατά μία θέση στην κατάταξη.

Τι κρύβεται κάτω από την Παναγία της Τήνου;


Ένα από τα μεγαλύτερα σημερινά κέντρα της Ορθοδοξίας θεωρείται η Παναγία της Τήνου…

Η θαυματουργή εικόνα της, η φήμη των θαυμάτων της έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και τον Αύγουστο το νησί κατακλύζεται από πιστούς οι οποίοι μάλιστα ανεβαίνουν με τα γόνατα από το λιμάνι προς την εκκλησία.

Bild: Η Γερμανία προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ


Bild: Η Γερμανία προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ

«416,7 εκατομμύρια ευρώ προτίθεται να επιστρέψει το Βερολίνο στην Ελλάδα», αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Bild και επισημαίνει: «Η Αθήνα μπορεί να ελπίζει σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ από κέρδη επιτοκίων ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στην κατοχή της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank).

SOS – Μη βάζετε φωτογραφίες τα παιδιά σας με μαγιό



Ενας από τους ανθρώπους στον οποίο οφείλει πολλά η Ελληνική κοινωνία, παρά την πρόωρη αποστράτευσή του από την Κυβέρνηση, συνεχίζει το έργο του χωρίς σταματημό.

Ο λόγος για τον Στρατηγό της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη που ίδρυσε την πολύ σημαντική υπηρεσία της Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος μέσω του CSI Institute συνεχίζει να μιλάει σε παιδιά και γονείς, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

ΟΑΕΔ: Έως 21/8 ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για 1.135 προσλήψεις

Έως 21/8 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ για 1.135 προσλήψεις
ανέργων στον τομέα της Υγείας.

Πρόκειται για το «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 1.135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 4430/2016 Α’205, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Συγκλονιστική φωτογραφία: Καναντέρ επιχειρεί σε πολύ χαμηλό ύψος!

Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Η εικόνα δείχνει ένα αεροπλάνο καναντέρ να επιχειρεί σε πολύ χαμηλό ύψος, με τους πιλότους να ρισκάρουν ακόμα και την ζωή τους, ώστε να καταφέρουν μια αποτελεσματική ρίψη νερού στην μεγάλη φωτιά που καίει εδώ και τρεις μέρες στην Ανατολική Αττική.

Σε αυτές τις 7 πόλεις απαγορεύεται... να πεθάνεις!

Σε αυτές τις 7 πόλεις απαγορεύεται... να πεθάνεις!
Πεντακόσια τριάντα επτά άτομα ζουν στην Sellia, μια μεσαιωνική πόλη στην πλαγιά ενός λόφου στην άκρη της Ιταλίας. Τη δεκαετία του 1960, είχε τους τριπλάσιους κατοίκους, ενώ σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι είναι άνω των 65 ετών. Οι νόμοι της Sellia έχουν κάτι το.... μεσαιωνικό. Πριν λίγα χρόνια, απαντώντας στη δημογραφική κρίση, ο δήμαρχος Davide Zicchinella υπέγραψε το νόμο Ordinanza 11, ο οποίος απαγορεύει ρητά σε κάποιον να αρρωστήσει μέσα στα όρια του δήμου και να πεθάνει. 

Η Επική Μάχη της «ΕΛΔΥΚ» …Παραμονές της Παναγιάς (ΑΤΤΙΛΑΣ 2)

του Σταύρου Καρκαλέτση
Τις παραµονές του «ΑΤΤΙΛΑ 2», το µεγαλύτερο µέρος της ΕΛΔΥΚ βρέθηκε σε χώρους διασποράς, νότια του στρατοπέδου και πολύ κοντά σε αυτό.

Στις 13 Αυγούστου συµπτύχθηκε προς το χωριό Λακατάμια.
Στο στρατόπεδο παρέμειναν τρεις (κατ’ άλλους δύο) λόχοι, υπό τον αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Σταυρουλόπουλο. Η πρώτη τουρκική επίθεση εκδηλώθηκε στις 14 Αυγούστου, αργά το πρωί, αφού προηγήθηκε προσβολή του στρατοπέδου από την αεροπορία και το πυροβολικό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/8/2017

          

                     Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων