Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Σάββατο 12-8-2017



Υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, ενώ αργά το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 25 έως 34 βαθμούς,

Να χαίρεσαι



Να μην αφήνεις την λύπη να φωλιάζει στην καρδιά σου. Ίσως να έρχονται φορές, και μπορεί να συμβαίνει πολύ συχνά αυτό, που να μην θέλεις να αντικρίσεις άνθρωπο, να μην θέλεις να ακούσεις κουβέντα, να θέλεις μόνο να την πέσεις σε ένα κρεβάτι και να μείνεις εκεί κουκουλωμένος. Η θλίψη, η μαυρίλα όμως, δεν χαρίζονται σε κανέναν. Να το ξέρεις. Όσο χώρο ελεύθερο τους αφήσεις, τόσο χώρο μέσα σου θα φροντίσουν να πιάσουν.
Να προσεύχεσαι.
Δεν είναι μόνο θέμα επικοινωνίας. Είναι και θέμα εγρήγορσης. Όταν ο άνθρωπος είναι χύμα, χαλαρός, όταν ο άνθρωπος αφήνεται όπου τον πάει το ρεύμα, είτε εύκολα, είτε δύσκολα περνάει, δεν θα τη βγάλει καθαρή.

Πώς νιώθει ένα παιδί όταν οι γονείς τσακώνονται;



Το ερώτημα εδώ είναι, αν γίνεται οι γονείς να μη τσακώνονται ποτέ. Το δεύτερο ερώτημα είναι, πως αν ίσχυε αυτό θα ήταν φυσιολογικό; Νομίζω, πως και μόνοι σας μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό.

Είναι ουτοπικό, να ζητήσουμε απο τους γονείς, να μην τσακώνονται ή να μη διαφωνούν ποτέ, μπροστά στα παιδιά τους. Οι τσακωμοί, και οι διαφωνίες άλλωστε, αποτελούν μέρος μιας σχέσης.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων Σεπτεμβρίου 2017 η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου.
Πιο αναλυτικά, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2017 την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή ενώ τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλουν τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου ημέρα Τετάρτη.

Guardians: Οι καλύτεροι πιλότοι είναι οι Έλληνες παγκοσμίως

12 φράσεις του ανυπέρβλητου Μέγα Αλέξανδρου



Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.
Ήταν βασιλιάς της Μακεδονίας, Ηγεμών της Πανελλήνιας Συμμαχίας κατά της Περσικής αυτοκρατορίας, Φαραώ της Αιγύπτου, Βασιλιάς της Ασίας και βορειοδυτικής Ινδίας, και οι κατακτήσεις του αποτέλεσαν τον θεμέλιο λίθο της Ελληνιστικής εποχής των βασιλείων των Διαδόχων και Επιγόνων του.

Συναγερμός στην Αγγλία! 700.000 μολυσμένα αυγά – Αποσύρουν χιλιάδες προϊόντα!


3996.jpg

Έρευνες σε Βέλγιο και Ολλανδία για τη χρήση του εντομοκτόνου fipronil σε ορνιθοτροφεία, στην οποία οφείλεται η κρίση με τα μολυσμένα αυγά.
Η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας των τροφίμων ανακοίνωσε πως σχεδόν 700.000 μολυσμένα αυγά έχουν εισαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.«Είναι πιθανό ο αριθμός από τα μολυσμένα αυγά που έχουν φθάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι πιο κοντά στις 700.000 απ’ ό,τι στις 21.000 που πιστεύαμε προηγουμένως πως είχαμε εισαγάγει», ανακοίνωσε η εν λόγω υπηρεσία στον ιστότοπό της.

Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Φρένο στις επιστροφές φόρου βάζει η επικείμενη εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2017, βρίσκοντας 569.602 φορολογούμενους να περιμένουν την πληρωμή του πιστωτικού τους σημειώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν προχωρήσει σε επιστροφές φόρου εισοδήματος 123,5 εκατ. ευρώ σε 386.032 φορολογούμενους.

Βγαίνει μπροστά η ομογένεια για τη Μακεδονία


Ανακοίνωση

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας σχετικά με την ονοματοδοσία των Σκοπιων δηλώνει τα εξής:


. Η Ελλάδα δεν πρέπει να δεχθεί κανένα διάλογο πλέον για το όνομα- ταυτότητα των Μακεδόνων, με τους Σλάβους- νεοκομιτατζήδες της γειτονικής χώρας με ή χωρίς τον μανδύα της αλβανικής χροιάς της κυβέρνησης Ζάεφ.
. Το όνομα-ταυτότητα των Μακεδόνων είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ανήκει στον Ελληνισμό.

Σταγόνα και ευρώ... Σε τιμές χρυσού το νερό: Ενιαία πλέον η τιμολόγησή του για όλη την Ελλάδα

Η Εθνική Επιτροπή Υδάτων με μια ισοπεδωτική απόφασή της επιβάλλει ενιαία υποχρεωτική τιμολόγηση του νερού για όλη τη χώρα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της κανένα κριτήριο και καμία τοπική ιδιαιτερότητα και χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη κατά νομαρχιακή περιφέρεια για τους τοπικούς υδάτινους πόρους που υπάρχουν, τις ανάγκες ύδρευσης των περιοχών, κ.λπ 

Με άνοδο της θερμοκρασίας συνεχίζεται ο καύσωνας



Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ -Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι το Σαββατοκύριακο, από Κυριακή πέφτει η θερμοκρασία στα βόρεια
Σήμερα με υψηλές θερμοκρασίες και μεταβολή του καιρού από το Σάββατο με καταιγίδες και χαλάζι, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/8/2017

         

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων