Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 30-7-2017



Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τα βορειοδυτικά ορεινά και ημιορεινά όπου το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων.
Η θερμοκρασία στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 17 έως 36, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο από 19 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 34, και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 35, όμως στη νότια Κρήτη και την Ρόδο η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς.

Εξώδικο επιχειρηματία στην Εφορία για το POS. "Δεν πληρώνω την συμμορία..".



Άναυδοι έμειναν χθες οι υπάλληλοι της εφορίας στην Καλαμάτα, όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας της περιοχής τούς παρέδωσε
με κάθε επισημότητα «Εξώδικη δήλωση πρόσκληση συμμορφώσεως» για τους λόγους που δεν αποδέχεται να εγκαταστήσει στην επιχείρησή του ΡΟS.

Εξηγεί τους λόγους και τα άρθρα του Συντάγματος με τα οποία θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ενώ κάνει μια μικρή υποχώρηση να δεχτεί την εγκατάσταση του μηχανήματος, αν και η τράπεζα δεχτεί να του δίνει το… αντίστοιχο ποσοστό του τζίρου της.



Όλα τα υποψήφια ζευγάρια προετοιμάζουν τον γάμο τους ξεκινώντας από τον ορισμό της ημερομηνίας. Είναι αναμφισβήτητο ότι
είναι πολύ σημαντικό να βρει κανείς την πιο βολική ημερομηνία…

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμων σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ποιές είναι αυτές; Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά.

Ελεγχοι πόθεν έσχες: Εφοριακοί και τελωνειακοί με αδικαιολόγητο πλουτισμό

«Λαβράκια» έβγαλαν οι στοχευμένοι έλεγχοι περιουσιακής κατάστασης «Πόθεν Έσχες»
από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ από 01/04/2016 έως 27/07/2017, έγιναν εκατόν ογδόντα οκτώ (188) στοχευμένοι έλεγχοι και βρέθηκαν εννέα (9) υπάλληλοι με μη δικαιολογημένη προέλευση περιουσιακών στοιχείων.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε στις ταβέρνες, σύμφωνα με υπαλλήλους που δουλεύουν σε αυτές!



Tο καλοκαίρι έφθασε και σίγουρα οι περισσότεροι θα κάνετε τα σχέδια σας για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Πού θα πάτε, πού θα μείνετε, πού και τι θα τρώτε;
Έτσι και εμείς, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας  όταν θα είστε στον τόπο των διακοπών σας και θα φθάσει η ώρα του φαγητού, για να μην έχετε κάποιο ατυχές συμβάν…
Αυτά είναι λοιπόν τα φαγητά, που καλό θα είναι να τα αποφεύγετε:

Η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει τις κατεδαφίσεις ιδιοκτησιών της ελληνικής μειονότητας


Η κυβέρνηση του Έντι Ράμα συνεχίζει την ανθελληνική πολιτική της στρεφόμενη κατά των περιουσιών της εθνικής ελληνικής μειονότητας σε μια προσπάθεια να σταματήσει την αναπτυξιακή της τάση σε περιοχές όπου ανθοφορεί. Τελευταία της ενέργεια ήταν η κατεδάφιση κτηρίων – ιδιοκτησιών της Ομογένειας στις Δρυμάδες με τη στυγνή δικαιολογία της … «διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς»!

Μετρητά τέλος! Με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες οι πληρωμές φόρων

Συναλλαγές αξίας 55 δισ. ευρώ έγιναν το 2016 μέσω καρτών πληρωμής, με την κρίση και τα capital controls να προσαυξάνουν κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε μία χρονιά τις συναλλαγές με "πλαστικό" χρήμα.

Την ίδια στιγμή, οι πιστωτικές κάρτες που γνώριζαν δόξες τις εποχές των παχιών αγελάδων, έχουν πλέον ως μόνο λόγο ύπαρξης τις πληρωμές φόρων, ενώ οι χρεωστικές κάρτες υποκαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα μετρητά, ακόμη και για συναλλαγές μικρών ποσών.

Προσοχή: Μεγάλη απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις



Μεγάλη απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις που οδηγούν σε χρεώσεις που ζαλίζουν, έχουν στήσει επιτήδειοι, οι οποίοι μπορούν και χρεώνουν τους λογαριασμούς μέσα από αναπάντητες κλήσεις, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου.

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων μας) είναι ο 2311807050. Συνήθως καλούν, δεν μιλούν και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακούγεται η λέξη «goodbye» και η γραμμή κλείνει.

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Έναρξη λειτουργίας Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου



Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει προχωρήσει σε δημιουργία Δομής Κοινωνικού Φαρμακείου στα πλαίσια του Ε.Π. « Κεντρική Μακεδονία» (Άξονας Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας»).

Το Kοινωνικό Φαρμακείο εδρεύει στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Βενιζέλου με ΤΚ 56121, της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων και λειτουργεί προσωρινά στην οδό Ελευθερίας & 28ης Οκτωβρίου της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων.

ESTIA: Το πρόγραμμα που βάζει τους πρόσφυγες στα ελληνικά σπίτια!


Του Άρη Δημόπουλου

Όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα εγκατασταθούν άμεσα σε ελληνικά σπίτια. Τους Έλληνες ωστόσο τους ρώτησαν;

Με γοργούς ρυθμούς περπατά το σχέδιο για την στέγαση των πολλών χιλιάδων προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, που ήδη έχουν αιτηθεί άσυλο και το αμέσως ερχόμενο διάστημα αναμένεται να βρουν την πρώτη τους "στέγη".

Οι ημερομηνίες πληρωμής του ΕΝΦΙΑ και πώς θα μειώσετε το ραβασάκι



Σε πέντε δόσεις θα πληρωθεί τελικά φέτος ο ΕΝΦΙΑ, όπως προέκυψε από μια από τις πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 29 Σεπτεμβρίου και επομένως η δεύτερη στις 29 Οκτωβρίου, η τρίτη στις 29 Νοεμβρίου, η τέταρτη στις 29 Δεκεμβρίου και η πέμπτη στις 29 Ιανουαρίου 2018.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/7/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων