Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 15-7-2017



Το Σαββάτο 15 Ιουλίου αναμένεται γενικά άστατος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Θεσσαλία και την Μακεδονία. Στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αίθριος. Στην συνέχεια οι νεφώσεις θα επεκταθούν σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα καθώς και το βόρειο Ιόνιο και Αιγαίο.

Ρίξε τα μούτρα σου



Ρίξε τα μούτρα σου και πήγαινε να τα βρεις με τον άνθρωπό σου.
Τι κερδίζεις έτσι;
Είσαι ικανοποιημένος; Είσαι ευτυχής; Νιώθεις καλά με τον εαυτό σου;
Κάθεσαι μόνος, παρεξηγημένος, δεν μιλάς σε άνθρωπο, σέρνεσαι όλη μέρα…
Γιατί;
‘’Με πρόσβαλε. Με έθιξε. Δεν με καταλαβαίνει.’’ Χίλια δυο πράγματα θα βρεις για να μου πεις.
Αν είναι τόσο τρομερό αυτό που έκανε, χώρισε τον. Κόψ’ τον. Φύγε μακριά.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί αν μπαίνετε απότομα στη θάλασσα



Οι ειδικοί εξηγούν τι είναι ασφαλές, τι είναι επικίνδυνο στην καλοκαιρινη κολύμβηση και γιατί.

1. Σε ποιες περιπτώσεις δεν πρέπει να κολυμπήσω;
Δεν πρέπει να μπείτε στη θάλασσα αν δεν έχουν περάσει δυόμισι με τρεις ώρες από τη στιγμή που φάγατε ή αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ, καθώς επίσης και σε περίπτωση που είστε κουρασμένοι ή αδιάθετοι.

Πληρωμή χρεών στους δήμους έως και σε 100 δόσεις



Τη δυνατότητα στους οφειλέτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τους δήμους με δόσεις δίνει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ειδικότερα, το νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

Τι είναι το επικίνδυνο αέριο γέλιου που μπορεί να σε στείλει στην εντατική

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινότητα της Κρήτης μετά από το περιστατικό με τη νεαρή Βρετανίδα που μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αφού είχε εισπνεύσει αέριο γέλιου (υποξείδιο του αζώτου ή nitrous oxide).

Έρχεται διπλό χαράτσι σε όλα τα ακίνητα! Θα ξεπεράσει τα 500 ευρώ

Μπορεί το Πιστοποιητικό Απόδοσης Κτιρίου στην ουσία να διαφέρει από την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, ωστόσο και τα δύο αργά ή γρήγορα θα φέρουν πονοκέφαλο σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Και αυτό διότι η απόκτησή τους προϋποθέτει αρκετές χρονοβόρες διαδικασίες σε πολεοδομίες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες αλλά και ένα επιπλέον κόστος για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκαστικά θα απευθυνθούν σε ιδιώτες μηχανικούς.

ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ



Προετοιμάζεται το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Το πλαίσιο εποπτείας της Ελλάδας μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος το 2018, προετοιμάζουν οι τοκογλύφοι της Ε.Ε.  που θέλουν να διασφαλίσουν τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», πηγές της εφημερίδας μεταφέρουν ότι η σχετική συζήτηση έχει ξεκινήσει, αν και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Άμισθη η Θάνου αλλά... θα εισπράττει οδοιπορικά!

Η Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου ανέλαβε και επισήμως από την Τρίτη (11/7) καθήκοντα άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.

Ωστόσο σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού (δημοσιεύθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως), η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν θα απασχολείται απολύτως αμισθί, αφού θα δικαιούται οδοιπορικών και πιθανώς και ημερήσιας αποζημίωσης για τις ημέρες που θα βρίσκεται εκτός της υπηρεσίας της.

Δεκάδες θάνατοι παιδιών στην Ευρώπη από ιλαρά



  • «Απαράδεκτη τραγωδία, υπάρχουν εμβόλια»λέει ο ΠΟΥ.

«Κάθε θάνατος ή αναπηρία που προκαλείται από αυτή την ασθένεια που προλαμβάνεται με τα εμβόλια αποτελεί μία απαράδεκτη τραγωδία». Η δήλωση είναι της δρ Σουζάνα Τζακάμπ, διευθύντριας του...Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρεται στα αυξημένα κρούσματα ιλαράς- πολλά εκ των οποίων αποδείχθηκαν μοιραία- αλλά και στην άρνηση γονιών να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Πότε μπλοκάρει η εφορία την έκδοση φορολογικής ενημερότητας

Στη «γωνία» περιμένει η εφορία όσους ζητούν την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για να μεταβιβάσουν ακίνητο ή για να εισπράξουν χρήματα από το δημόσιο.
Από τις παγίδες δύσκολα ξεφεύγουν όσοι έχουν χρέη προς το Δημόσιο και ζητούν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Στην περίπτωση αυτή, η εφορία προχωρά στην αυτόματη παρακράτηση των οφειλών.

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή



  • Αντιδρούν ΓΣΕΕ και ΕΕΚΕ
  • Kάλεσμα σε εργαζόμενους - καταναλωτές να μην δουλέψουν - να μην ψωνίσουν

Kάλεσμα σε εργαζόμενους και καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν αυτή την Κυριακή, που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, απευθύνουν η... ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος).

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων