Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Καιρός: για Παρασκευή 7-7-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν λίγοι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 37, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 35 και, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 18 έως 33 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Το μαχαίρι στο κόκαλο



Υπάρχουνε φορές που το λίγο δεν είναι αρκετό. Που η κατάσταση δεν αλλάζει, δεν φτιάχνεται από μόνη της απλά, μηχανικά. Φορές που όσο και αν δεν το θέλεις πρέπει να βάλεις το μαχαίρι βαθιά. Το μαχαίρι στο κόκαλο.
Είναι αυτές, οι αρρωστημένες καταστάσεις που καθένας περνάει στη ζωή του. Καταστάσεις ψυχοπαθολογικές, επικίνδυνες.
Σίγουρα το έχεις νιώσει κάποια στιγμή. Μπορεί και τώρα, την ώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, μια τέτοια κατάσταση να βιώνεις.

Συντάξεις - «πείνας»: Από 220 έως 650 ευρώ θα κυμαίνονται οι οριστικές μέχρι το...



Μόνο απελπισία και αγανάκτηση στους συνταξιούχους από τις περικοπές στις συντάξεις τους... Διαμαρτύρονται ότι είναι ανέφικτο να επιβιώσουν με αποδοχές των 400 και 500 ευρώ... Και τα άσχημα μαντάτα ακόμη δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Οι συμφωνίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνουν απίστευτες μειώσεις για την επόμενη τριετία!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ – ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΚΟΥΒΕΛΗ! Η…τραπεζίτισσα με τα Gucci: «Ναι, παίρνω μισθό 270.000 ευρώ!»

Ηταν σίγουρα μια από τις πιο καυτές ακροάσεις στη Βουλή των τελευταίων ημερών. Άλλωστε απέναντι από τους βουλευτές και τους υπουργούς είχαν κληθεί να παρουσιάσουν τις θέσεις της η ηγεσία του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Ο πρόεδρος του κ. Γ. Διαμαντόπουλος και, κυρίως, η νέα του CEO, η κα Ράνια Αικατερινάρη.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε με τον τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστο Σταϊκούρα, να υπενθυμίζει πως στο Υπερταμείο περνούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου για 99 χρόνια. Και όταν η συζήτηση έφτασε στο θέμα για των μισθών των ηγεσίας του Ταμείου.

«Έκρυβαν» θησαυρό: Αποκαλύφθηκαν 3,7 δισ. ευρώ από αδήλωτα εισοδήματα -Τι θα πληρώσουν



Πέρα από κάθε προσδοκία κινείται η διαδικασία της οικειοθελούς αποκάλυψης «γκρίζων» εισοδημάτων, αφού παρά τους υψηλούς συντελεστές πρόσθετων φόρων, ο φόβος των ποινικών κυρώσεων και πολύ περισσότερο τα… ραβασάκια που πήραν χιλιάδες φορολογούμενοι, οδήγησαν πολλούς στα γκισέ των εφοριών. 

Μαζικές αγωγές από συνταξιούχους που ζητούν πίσω 250 εκατ. ευρώ



Να τους επιστραφούν οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατήθηκαν από τις συντάξεις τους διεκδικούν από τον ΕΦΚΑ ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, οι οποίοι από το 2010 έως το 2016 πλήρωσαν χαράτσι με καπέλο στα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόκειται για ποσά που ανέρχονται συνολικά σε έως και 3.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και αφορούν λανθασμένη παρακράτηση της εισφοράς υπέρ ασθενείας.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΘ. ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ
!


Για τον Αφελληνισμό της Παιδείας μας
και τους "μασκοφόρους" που τη σημαδεύουν!

Για τη φράξια του Υπουργείου Παιδείας, το Πανεπιστημιακό κατεστημένο, τις άθλιες εγκύκλιους στα σχολεία, το εφιαλτικό νέο Σύνταγμα που μας ετοιμάζουν.

Σε ποιες περιοχές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές

Στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που ορίζει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα προχωράει τις αμέσως επόμενες μέρες το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με βάση το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που είναι σε διαβούλευση οι περιοχές που θα περιλαμβάνονται είναι οι εξής:

Κράζουν την Ελλάδα επειδή δεν χρησιμοποιεί γεννόσημα



Η Ελλάδα είναι εθισμένη στα ακριβά φάρμακα, γράφει το Politico και οι μέχρι τώρα προσπάθειες… απεξάρτησης δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής το επιθυμητό αποτέλεσμα, αναφέρει σε άρθρο του ο ιστότοπος.
Όπως αναφέρει η αρθρογράφος Carmen Raun, πρόκειται για μια συνήθεια που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, αφού η Ελλάδα στο παρελθόν πλήρωνε ασυνήθιστα υψηλά ποσά για τα πιο εξελιγμένα και ακριβά φάρμακα της αγοράς. Αυτή η τάση ώθησε την Κομισιόν να παρέμβει, λέγοντας στην Αθήνα ότι θα πρέπει να αρχίσει να ξοδεύει εξυπνότερα για να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Δήμαρχο που πλήρωνε τον βοσκό για να πηγαίνει στα Ίμια


Πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Δήμαρχο που πλήρωνε τον βοσκό για να πηγαίνει στα Ίμια

Πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο του καταλόγισε πως ενίσχυε παράνομα οικονομικά επί χρόνια τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του.
Εικοσιένα χρόνια μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια, ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, ο οποίος είχε υψώσει την ελληνική σημαία στα Ίμια καλείται να πληρώσει το ποσό αυτό με το σκεπτικό ότι οι δαπάνες αυτές δεν ήταν νομίμως υλοποιημένες.

Τα "τούβλα" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Γεμάτη ορθογραφικά και συντακτικά λάθη η σελίδα του υπ. Παιδείας για την υποβολή μηχανογραφικών

Τα... μαλλιά τους τραβάνε οι εκπαιδευτικοί με τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που είχε το ενημερωτικό δελτίο στη σελίδα του μηχανογραφικού στο site του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το ενημερωτικό δελτίο σχετικά με το μηχανογραφικό που πρέπει να συμπληρώσουν οι φετινοί συμμετέχοντες των Πανελλαδικών δημοσιεύτηκε στο site του υπουργείου πριν από λίγες μέρες, αλλά σήμερα το σύστημα παρέμεινε κλειστό για λόγους συντήρησης, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων