Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 29-6-2017



Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 40 με 41 βαθμούς. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 20 έως 40 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο από 18 έως 38, στη Θεσσαλία και της Στερεά από 21 έως 41, στην Πελοπόννησο από 20 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 36, και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 38 με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα κυμανθεί από 18 έως 37.

Για αυτούς που σε πλήγωσαν



Φρόντιζε να μην κρατάς μέσα σου κακία για κανέναν. Δεν υπάρχει από αυτό, μεγαλύτερη σκλαβιά.
Θα περάσουν από τη ζωή σου άνθρωποι που θα σε πληγώσουν. Άνθρωποι που θα σε προδώσουν, άνθρωποι που θα σου κάνουνε κακό. Όπως και να πορεύεται κανείς, αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει.
Και θα θυμώσεις μαζί τους. Και θα οργιστείς. Και θα αντιδράσεις. Και θα κλάψεις. Και θα ξεσπάσεις. Και είναι αυτό όλο φυσιολογικό.
Βασικοί κανόνες γραμματικής χρησιμοποιούνται λάθος με αποτέλεσμα σταδιακά να μονιμοποιείται και η λανθασμένη διατύπωσή λέξεων και φράσεων. «Πάμε στη θάλασσα» ή «Πάμε στην θάλασσα»;.

Ο κανόνας του τελικού –ν πολλές φορές στον καθημερινό λόγο (γραπτό ή προφορικό) απλά παρακάμπτεται. Το τελικό –ν μπαίνει εμπειρικά στον γραπτό μας λόγο, χωρίς να ακολουθείται ο κανόνας που θα εμποδίσει το γλωσσικό ατόπημα.

Θερινές εκπτώσεις 2017: Πότε ξεκινούν. Πόσο θα διαρκέσουν

Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2017 και μέχρι πότε θα διαρκέσουν; Τι ισχύει σύμφωνα με τη νομοθεσία;

Από Δευτέρα 10 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις 2017 ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου.

Ανοικτά θα μπορούν να είναι τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων 17 Ιουλίου 2017.

Θερμοπληξία: Όλες οι σωστές κινήσεις για τις πρώτες βοήθειες


Η θερμοπληξία είναι όταν ένα άτομο βιώνει κόπωση ως αποτέλεσμα της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και του όγκου του αίματος.

Κάποιος με θερμοπληξία μπορεί να αισθάνεται άρρωστος, να έχει τάσεις λιποθυμίας και να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό.

Είναι μια κατάσταση που προκαλείται από την απώλεια των υγρών και των αλάτων του σώματος μετά την έκθεση σε θερμότητα για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; Αυτό είναι το ΚΟΛΠΟ για να μην σας τσιμπήσουν τα κουνούπια ΠΟΤΕ!



Τα κουνούπια είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας τώρα το καλοκαίρι και εκεί που καθόμαστε αρχίζουμε και ξύνουμε το χέρι μας ή το πόδι μας και το αποτέλεσμα είναι να
μην μπορούμε να κοιμηθούμε, καθώς ψάχνουμε να τα σκοτώσουμε…

Εμείς λοιπόν όπως κάθε φορά έτσι και τώρα θα σας δώσουμε τη λύση για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια.

Die welt: Ανησυχία για την "ισλαμοποίηση στα Βαλκάνια"



«Παρατηρείται μια υφέρπουσα ισλαμοποίηση των Βαλκανίων» ανέφερε, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», o αυστριακός υπουργός Αμυνας Χανς-Πέτερ Ντόσκοτσιλ και αυτό είναι κάτι το οποίο του προκαλεί «μεγάλη ανησυχία».

«Το ειδικό βάρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα Βαλκάνια μειώνεται, ενώ αντιθέτως αυξάνεται η επιρροή της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας» εκτίμησε.

Μετά τη μπόχα των σκουπιδιών ...ήρθε και η μυρωδιά του φυτοπλαγκτόν απ΄τον Θερμαικό!



"Ερωτική πόλη" ...δεν τη λες

  • Εν αναμονή και του καύσωνα, οι μυρωδιές που ...αναδύονται στη Θεσσαλονίκη δεν θα έλεγε κανείς πως είναι ιδιαιτέρως ευχάριστες.

Η αποσύνθεση των φυκιών στον Θερμαϊκό κόλπο, σε συνθήκες ανεπάρκειας οξυγόνου, εξαιτίας της ποσότητάς τους και των υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων ημερών, είναι υπεύθυνη για την έντονη δυσοσμία που αναδύεται τις τελευταίες μέρες από την παραλία.

ΕΝΦΙΑ: Πότε έρχονται τα ραβασάκια. Σε πόσες δόσεις

Στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
όπως προανήγγειλε μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η εξόφλησή του θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο αν και μπορεί να υπάρξει και Πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

"Είναι οι... διορισμοί ηλίθιε"



Εάν είχαμε ως κράτος ένα ακριβοδίκαιο σύστημα διορισμών στο Δημόσιο, προφανώς και δεν θα είχαμε ζήτημα με τα σκουπίδια ούτε και σε άλλους τομείς. Όμως, δεν έχουμε...
Το πρόβλημα με τους κάδους των σκουπιδιών να ξεχειλίζουν δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, αλλά λαμβάνει χώρα όποτε λήγουν οι συμβάσεις των συμβασιούχων εργαζομένων και... ζούμε το θέατρο του παραλόγου στη χώρα.

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων -Στο 80% οι περικοπές

Για το «τέλος των επικουρικών συντάξεων» κάνει λόγο το  Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εξαιτίας των περικοπών που έχουν υποστεί, οι οποίες όχι μόνο αγγίζουν το 80%  σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και δεν καταβάλλονται από το 2015.

Ο μέσος  όρος των επικουρικών ανέρχεται στα 160 ευρώ ενώ η απώλεια των εισοδημάτων  των συνταξιούχων ξεπερνά το 50% με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου, Νίκο Χατζόπουλο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/6/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων