Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 27-6-2017



Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τις ίδιες ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Παγκόσμια Ημέρα Kατά των Ναρκωτικών: άκρως επικίνδυνες συνθετικές ουσίες, ο νέος εφιάλτης


Ο σκοπός μου στη ζωή δεν ήταν να ζω… ήταν να “φτιάχνομαι”. Έπεφτα, ακολουθώντας μια καθοδική σπείρα, προς ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια στράφηκα στην κοκαΐνη, στη μαριχουάνα και στο αλκοόλ, έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα μου επέτρεπαν να δραπετεύσω από τα προβλήματά μου. Απλώς έκαναν τα πράγματα χειρότερα.

Για αυτούς που σε πλήγωσαν



Φρόντιζε να μην κρατάς μέσα σου κακία για κανέναν. Δεν υπάρχει από αυτό, μεγαλύτερη σκλαβιά.
Θα περάσουν από τη ζωή σου άνθρωποι που θα σε πληγώσουν. Άνθρωποι που θα σε προδώσουν, άνθρωποι που θα σου κάνουνε κακό. Όπως και να πορεύεται κανείς, αυτό δεν μπορεί να το αποφύγει.
Και θα θυμώσεις μαζί τους. Και θα οργιστείς. Και θα αντιδράσεις. Και θα κλάψεις. Και θα ξεσπάσεις. Και είναι αυτό όλο φυσιολογικό.

Οι δύο λύκοι: Ένας “μύθος” των ινδιάνων Τσερόκι που μας αφορά όλους προσωπικά

«Κάποιο βράδυ ένας γέρος μίλησε στον εγγονό του για την πάλη που γίνεται μέσα στον άνθρωπο. -Παιδί μου, η πάλη που γίνεται μέσα σε όλους τους ανθρώπους είναι η μάχη που δίνουν οι δύο «λύκοι».
Ο ένας είναι κακός. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η … υπεροψία, η αυτολύπηση, η δυσφορία, η κατωτερότητα, το ψέμα, η ψεύτικη περηφάνια, η υπεροχή και το εγώ.

Αυτή είναι η νέα πιο ακριβή πόλη του πλανήτη για να ζει κανείς ...και βρίσκεται στην Αφρική!


  • Κι όμως, βρίσκεται στην Αφρική και οι περισσότεροι ίσως να μην έχετε ακούσει ποτέ το όνομά της!
Ποια θα ήταν η αυθόρμητη απάντησή σας εάν σας ρωτούσε κάποιος «ποια μπορεί να είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο»;
Εάν κρίνουμε και με όσα...διαβάζουμε τα τελευταία χρόνια από διάφορες μελέτες που διεξάγονται και αφορούν το κόστος ζωής σε πόλεις ανά τον κόσμο το ποιο πιθανό είναι πως στην κορυφή της λίστας με τις απαντήσεις που θα δίνατε θα ήταν πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, η Αγία Πετρούπολη, το Τόκιο, η Ζυρίχη, Σιγκαμπούρη…

Παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού στη θάλασσα (video)

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.
Από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι το νερό. Στη χώρα μας, ο πνιγμός αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά αίτιο θανάτου από ατυχήματα, μετά τα τροχαία. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Μην πίνετε αλκοολούχα ποτά προτού πάτε για κολύμπι. Μετά από το φαγητό, ιδιαίτερα αν αυτό ήταν πλούσιο, δεν είναι σωστό να πηγαίνει κάποιος για κολύμπι. Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους στο νερό. 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ



  • Tη συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τουλάχιστον την Πέμπτη αποφάσισε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, διαχωρίζοντας τη θέση της από την ΠΟΠ - ΟΤΑ, η οποία νωρίτερα προχώρησε στην αναστολή των απεργιακών της δράσεων.
H ΠΟΕ - ΟΤΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, απέρριψε ομόφωνα την..προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, θεωρώντας ότι «οδηγεί τους 10.000 εργαζόμενους στον δρόμο».

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πόσο θα πληρώσετε ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου σας



Περισσότερο αναλογικό, που δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν, υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα είναι  το νέο σύστημα υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Οι αλλαγές είναι δεδομένο ότι θα αφορούν στα τέλη που θα πληρώσουν οι πολίτες έως το τέλος του έτους και θα είναι στην ουσία περιορισμένης κλίμακας με εγκατάλειψη των φιλόδοξων αρχικών σχεδίων για συνυπολογισμό παραμέτρων όπως η εμπορική αξία.

ΑΝΑΣΑ! Έχεις ΠΑΙΔΙ στο ΣΧΟΛΕΙΟ; Επίδομα 300 ευρώ το μήνα! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ



To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με χαμηλά εισοδήματα (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα όχι πάνω από 3000 ευρώ) που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν σε δημόσια σχολεία υποχρεωτικής εκπαίδευσης, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ.

Πώς σχεδιάζουν να επαναφέρουν την ρήτρα θανάτου στις επικουρικές

Ριζικές αλλαγές επιφέρουν τόσο σε νέες όσο και παλαιές επικουρικές συντάξεις οι νομοθετικές ρυθμίσεις που φέρνει το υπουργείο Εργασίας στο νόμο 4387/2016.

Στόχος είναι να ξεμπλοκάρουν οι παγωμένες από 1 Ιανουαρίου 2015 και μετά, νέες αιτήσεις που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβάλει περίπου 75.000 ασφαλισμένοι.

Καλλιάνος: Έρχεται ένας από τους ισχυρότερους καύσωνες της δεκαετίας!

Για έναν από τους πιο ισχυρούς καύσωνες της δεκαετίας μάς προετοιμάζει ο Γιάννης Καλλιάνος, με ανάρτησή του στο facebook.

Όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος, το κύμα καύσωνα αναμένεται από την ερχόμενη Πέμπτη (29.06.2017), όταν "η Αλγερία και το Μαρόκο θα "μετακομίσουν" στη χώρα μας, μιας και αυτή τη στιγμή, οι πολύ θερμές αέριες μάζες βρίσκονται σε αυτές τις βορειοδυτικές περιοχές της Αφρικής και τις επόμενες ημέρες θα κινηθούν ανατολικότερα", όπως έγραψε χαρακτηριστικά.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ημερησίως

Το νερό αποτελεί το βασικότερο συστατικό του ανθρώπινου σώματος. Αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της διατροφής μας για τη ζωή, όπως και το οξυγόνο. Φτάνει μέχρι το 55-60% του σωματικού βάρους σε ενήλικες άντρες, ενώ είναι ελαφρώς χαμηλότερο, περίπου 50-55%, στις γυναίκες, λόγω της υψηλότερης αναλογίας λίπους του σώματός τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/6/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων