Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 25-6-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου περιμένουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Σοκαριστικό βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τους κινδύνους του Διαδικτύου στους έφηβους

Ένα πραγματικά σοκαριστικό βίντεο που δείχνει σε όσους δεν μπορούν να το υποψιαστούν ποιοι κίνδυνοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τον οποιοδήποτε στο Διαδίκτυο, ανέβασε η Ελληνική Αστυνομία στους λογαριασμούς της στα social media.

Άσε τον κόσμο να μιλάει



Ελευθερώσου. Και άσε τι θα πουν οι άλλοι…
Μιλάει ο κόσμος. Πάντοτε το έκανε. Και δεν θα σταματήσει να το κάνει.
Και ότι έχει καθένας μέσα στη καρδιά του, αυτό και προς τα έξω βγάζει.
Δεν μπορείς να περάσεις μια ζωή, σκεπτόμενος μήπως τον κόσμο προκαλέσεις. Να είσαι σίγουρος, πως ό,τι και αν κάνεις, στο τέλος κάτι θα βρούνε να σου πουν.
Γιατί λοιπόν παιδεύεσαι; Γιατί δίνεις σημασία;

Mια αλληγορική ιστορία από το κοντινό μέλλον….



Mια φορά κι ένα καιρό σε ένα μεγάλο δάσος τριγυρνούσε ένα Λιοντάρι…Μια Μάγισσα όμως του έκανε μάγια και το Λιοντάρι έγινε Λαγός..
Σε εκείνα τα μέρη βρέθηκε μια Τίγρης…
Ένιωθε απομονωμένη καθώς το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να δείχνει τα δόντια της στα άλλα ζώα….
Καθώς περιπλανιόταν μόνη και έρημη και απειλούσε τον Ελέφαντα που προστάτευε ένα Σκύμνο(λιονταράκι) που ετοιμαζόταν να φάει ξαφνικά βλέπει το Λαγό….Και αρχίζει να τον καταδιώκει…

Διάβασαν το Κοράνι και προσευχήθηκαν μέσα στην Αγιά Σοφιά μας και μετά έβγαλαν και γλώσσα....



Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε αυτή που εξέδωσε χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ, για την ανάγνωση του Κορανίου και την τέλεση προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, καταδικάζει την ελληνική ανακοίνωση και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, που συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή,

Βρετανία:Kανένας Ευρωπαίος δεν θα εξαναγκαστεί να φύγει από τη χώρα μετά το Brexit



  • Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα εξαναγκάσει κανένα πολίτη κράτους–μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταλείψει την χώρα έπειτα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του Brexit, διαβεβαίωσε τους ευρωπαίους ομολόγους της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στην Σύνοδο Κορυφής της Βρυξέλλες, σύμφωνα με μια βρετανική κυβερνητική πηγή.

Με ...φοιτητές Ιατρικής θα καλυφθούν κενά σε Κέντρα Υγείας της Β.Ελλάδας.



  • Περισσότεροι από 100 φοιτητές Ιατρικής του ΑΠΘ αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να υποστηρίξουν έξι Κέντρα Υγείας, που αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.
  • Για ποια Κέντρα Υγείας πρόκειται

Οι νέοι από τις 10 Ιουλίου και για επτά εβδομάδες θα προσφέρουν περισσότερες από 5.000 ώρες... θελοντικής δράσης, συνδράμοντας στο έργο των ιατρών στις περιοχές της Β.Ελλάδας με αυξημένη τουριστική κίνηση.

2ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Φυσική των ονείρων μας στη Θεσσαλονίκη
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές, Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικών Επιστημών, οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Κέντρου και Τούμπας, Ερευνητές, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο, το Ελληνικό Κολλέγιο, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη, ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας
και άλλοι φορείς (συμμετοχή ΝΟΗΣΙΣ, συμμετοχή Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου Μακεδονίας), ενώνουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν το σχολείο των ονείρων μας. 

Χωρίς παιδεία δεν υπάρχει Ελλάδα



Μετά από πολλά χρόνια πήγα στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας. Πέρασαν τόσα χρόνια κι όλα είναι τόσο ίδια αλλά και τόσο διαφορετικά. Τότε ήταν ένα καινούργιο κτίριο με παλιές νοοτροπίες.
Σήμερα είναι ένα παλιό κτίριο με τις ίδιες παλιές συνήθειες, τους ίδιους κακομαθημένους φοιτητές, τις ίδιες άθλιες πρακτικές που έχουν διαλύσει το Πανεπιστήμιο.

Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν το 35,6% του Ελλήνων


Αποτέλεσμα εικόνας για φτωχεια

Στην 3η χειρότερη θέση για τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισµό μετά από τη Βουλγαρία (40,4%) και τη Ρουμανία (38,8%) η χώρα μας
Το 35,6% του πληθυσμού της χώρας ή 3.789.300 άτομα βρίσκονταν πέρυσι σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σχέση µε την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα που αντιστοιχούσαν στο 35,7% του πληθυσμού).

ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ο ΚΟΜΒΟΣ Κ16 ΣΤΗΝ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ



Τον ανισόπεδο κόμβο Κ16 (κόμβος Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης), ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της χώρας, παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, κεντρική ομιλία απηύθυνε ο κ.Τζιτζικώστας,

Αλβανικό «γιουρούσι» σε ελληνικές εκτάσεις τσαγιού και σπάνιων βοτάνων


Αποτέλεσμα εικόνας για βοτανα


Ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια η πεζή στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας και "κουρεύουν" τεράστιες εκτάσεις

Ομάδες Αλβανών εισέρχονται με μουλάρια η πεζή στην ορεινή περιοχή του Γράμμου, της Ιεροπηγής Καστοριάς αλλά και στο Βροντερό της Πρέσπας Φλώρινας και «κουρεύουν» τεράστιες εκτάσεις με τσάι και άλλα σπάνια αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, που σε κάποιες περιπτώσεις συναντώνται ως μοναδική χλωρίδα στις παραπάνω περιοχές.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/6/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων