Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 18-6-2017



Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 ο καιρός αναμένεται να διατηρηθεί άστατος. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά σε περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και κυρίως στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Σποράδες. Σταδιακά οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση τα νότια Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Δυο μέρες στο Άγιο Όρος


 


‘’Όπως ο μοναχός,υποτάσσει εκουσίως το θέλημά του στον γέροντα, έτσι και εσείς, να υποτάσσετε το δικό σας θέλημα, σε αυτούς που αγαπάτε. Στις γυναίκες σας, στα αδέρφια σας, στους γονείς σας, στους φίλους σας. Αυτό θα πει αγάπη. Αυτό θα πει αφοσίωση. Αυτό θα πει ένωση.
Τι κάνουμε εμείς οι άνθρωποι;
Βάζουμε τον εγωισμό μπροστά, βάζουμε τα θέλω μας, βάζουμε την ηδονή και την καλοπέρασή μας και περιμένουμε ο άλλος ο άνθρωπος, ο άνθρωπός μας,

Οι δέκα συμβουλές του Επίκτητου για μια καλύτερη ζωή


1

Ο Επίκτητος, αν και δεν άφησε κανένα γραπτό έργο, σκιαγράφησε με τη ζωή του το μονοπάτι προς την ευτυχία, την ολοκλήρωση και την ηρεμία. Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζονται κάποια αποσπάσματα της διδασκαλίας του, 
όπως τα κατέγραψε ο μαθητής του Φλάβιος Αρριανός

Ακυβέρνητες Πολιτείες: Όπου η πολιτική έχει παραιτηθεί από τις ευθύνες της



Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
 Ζούμε σ΄ένα κόσμο όπου η πολιτική έχει παραιτηθεί από τις ευθύνες της. Ζούμε σ΄ένα κόσμο με ακυβέρνητες πολιτείες. Ή μάλλον σ΄ένα κόσμο που μας κυβερνούν οι τραπεζίτες, οι έμποροι των όπλων,...
οι πετρελαιάδες, οι νέοι μεσσίες της τεχνολογίας, οι μάγοι της εικονικής οικονομίας των αγορών. Αγορές! Μια λέξη μαγική! Οι αγορές μας λένε αποφασίζουν για όλα. Και αποφασίζουν για τους λίγους. Οι πολλοί έχουν αφεθεί στην μοίρα τους. Έχουμε φτάσει σε ένα σύστημα-ζούγκλα.

Ξεκίνησε η αποστολή προστίμων μέσω Taxisnet για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα



Ξεκίνησε η αποστολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων οι οποίοι ανέρχονται σε πάνω από 1,1 εκατ. μετά την διασταύρωση που πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 6 Ιουνίου 2017.

Αυξήθηκαν τα πλοία και η χωρητικότητα του ελληνικού στόλου



Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τη Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου (πλοία 100 ΚΟΧ1 και άνω) για τον μήνα Απρίλιο 2017.
Ειδικότερα:
• Η Δύναμη του Ελληνικού Εμπορικού Στόλου τον μήνα Απρίλιο 2017, σε σύγκριση με την αντίστοιχη Δύναμη του Απριλίου 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%. Επίσης, αύξηση κατά 0,3% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2016 προς το 2015.

«Φωτιά» ο ΕΦΚΑ για όσους έχουν παράλληλη απασχόληση

Εισφορές «φωτιά» και μάλιστα αναδρομικές (από την αρχή του 2017) θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι με παράλληλη και πολλαπλή επαγγελματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, όσοι δραστηριοποιούνται σε περισσότερους από έναν φορείς, πρέπει να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για κάθε αναληφθείσα επαγγελματική δραστηριότητα.

Δήμαρχοι ζητούν αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό



  • Υπέρ των αναλογικών διοδίων στην Εγνατία Οδό και αντίθετοι στην τοποθέτηση μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου, σε χθεσινή τους συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των...δημοτικών αρχών της ευρείας αυτής ζώνης τόνισαν πως είναι σημαντικό να πληρώνει ο πολίτης ανάλογα με τη χρήση του δρόμου που κάνει. Παράλληλα, ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μη λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης.

30 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον Πύργο Grenfel στο Λονδίνο – Φόβοι για πολλούς περισσότερους


30 οι νεκροί από την πυρκαγιά στον Πύργο Grenfel στο Λονδίνο – Φόβοι για πολλούς περισσότερους

Ραγδαία αύξηση στον αριθμό των νεκρών από την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Grenfel Tower στην περιοχή του Νότινγκ Χιλ ανακοίνωσε η Αστυνομία του Λονδίνου.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων ανέρχεται πλέον σε τουλάχιστον 30.
Ένας από αυτούς όπως διευκρινίστηκε ήταν ένας από τους τραυματίες που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση σε κάποιο νοσοκομείο.

ΤΑ ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ! Δείτε τι καιρό θα κάνει μέχρι τέλος Ιουνίου



Τέτοια φαινόμενα δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ!΄
Τα μερομήνια μίλησαν…Και αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα της πανάρχαιης αυτής μεθόδου, τέτοια φαινόμενα δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ.

Δείτε τι θα συμβεί από τ18-30 Ιουνιου
18 – 26 Βορειοανατολικοί άνεμοι θα ρίξουν αρκετά τη θερμοκρασία (22 –28 οC ) και θα δροσίζουν αρκετά . Πιθανές βροχές και μπόρες.

Πλήρης αυτονομία στο σπίτι του μέλλοντος !

Πλέον τo σπίτι σας μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως! Ρεύμα με φωτοβολταϊκά, θέρμανση και ψύξη με αντλία θερμότητας, δεξαμενή για συλλογή νερού... Όλα περνούν απ το χέρι σας. Αυτονομηθείτε και ξεχάστε τους λογαριασμούς ρεύματος και νερού μια για πάντα.

Μπορείς να έχεις το δικό σου ρεύμα με φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτρια !
Ένα αυτόνομο σύστημα ηλεκτροδότησης με φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτρια αποτελείται κυρίως από τα παρακάτω επιμέρους υποσυστήματα:

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων