Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 13-6-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα στα Δωδεκάνησα και την Ανατολική Κρήτη περιμένουμε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 16 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 27 βαθμούς), 18 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ισχυρότατος σεισμός 6,1 ταρακούνησε τη Μυτιλήνη-Κατέρρευσαν σπίτια, μία νεκρή


Αποτέλεσμα εικόνας για σεισμος

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο χωριό Βρίσα- Υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρονται σε Κέντρο Υγείας–Δεν άντεξε η 45χρονη που εγκλωβίστηκε στα ερείπια
Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με την ηλεκτρονική καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 15:28, με το επίκεντρό του να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Μεγάλη νίκη!!! Η πρωτοβουλία 1.000.000 πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» οδεύει επιτυχώς προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Πανευρωπαϊκό χαστούκι στους υποστηρικτές γάμων των ομοφυλοφίλων και ταυτότητας του κοινωνικού φύλου...



Μεγάλη νίκη των λαών της Ευρώπης επιτεύχθηκε, ώστε να οδεύσει προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η έννοια της Οικογένειας, που σημαίνει μόνο τον φυσικό δεσμό ΑΝΔΡΑ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ και ΠΑΙΔΙΩΝ.


Όχι συμβιώσεις του ιδίου φύλου ή άλλου είδους !

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου της 8.6.2017 από την Οργανωτική Επιτροπή της Πανευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας "MumDudKids" έχουν συγκεντρωθεί άνω του 1.000.000 εγκύρων υπογραφών. Επίσης εκπληρώνονται και όλα τα υπόλοιπα κριτήρια για να εισαχθεί το ζήτημα του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τελικά ποιο νερό είναι περισσότερο υγιεινό; Εμφιαλωμένο ή βρύσης; Ενδιαφέρουσα έρευνα


1

Το εμφιαλωμένο νερό είναι πόσιμο νερό συσκευασμένο σε πλαστικές ή γυάλινες φιάλες κυμαινόμενου μεγέθους. Μπορεί να είναι ανθρακούχο ή μη.
Απαντήσεις δίνει στο Life2day.gr η Κάμπατζη Γεωργία διαιτολόγος –διατροφολόγος -απόφοιτη από Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του A.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Meddiatrofi.

Η χώρα που πέφτει κάθε τόσο από τα σύννεφα



Κάθε τόσο ένα, ασύλληπτο για τον κοινό νου, περιστατικό, συνήθως με τραγικές συνέπειες και προεκτάσεις, σπρώχνει τη χώρα να πέσει από τα σύννεφα.

Χθες ήταν ο απίστευτος θάνατος του 11χρονου μαθητή στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα. Πριν μερικούς μήνες το δυστύχημα στο πάρκινγκ στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όταν όλοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στους θανάτους στην άσφαλτο.

Πώς θα είναι η ζωή μας σε…. 100 χρόνια; – Δείτε τι λένε οι επιστήμονες για την μετάλλαξή μας


4

Παρατηρώντας την εντυπωσιακή άνεση με την οποία μικρά παιδιά χειρίζονται τα νέα τεχνολογικά μέσα και την ταχύτητα με την οποία τα μέσα αυτά εξελίσσονται αντιλαμβανόμαστε… μόνο μέρος την συνολικής εικόνας του πώς θα είναι ο κόσμος σε 100 χρόνια από σήμερα. Ποιος μπορεί πραγματικά, όμως, να ξέρει; Κανένας πραγματικά, είναι η πιο λογική απάντηση.

Κανείς στη σύνταξη πριν τα 62 -Τροποποίηση και για Δημόσιο

Διάταξη με στόχο να μπει το οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι με τη διάταξη θα μπορούν μεν οι ασφαλισμένοι να αποχωρήσουν με πρόωρη σύνταξιοδότηση από την εργασία, αλλά δεν θα παίρνουν σύνταξη έως ότου φτάσουν τα πέντε έτη ως την ηλικία που συνεπάγεται πλήρη σύνταξη, δηλαδή τα 67.

Τέλος οι πλαστικές σακούλες από τα σουπερμάρκετ



Να περιορίσουν την χρήση της πλαστικής σακούλας επιχειρούν οι τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ της χώρας - ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, My Market και Σκλαβενίτης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εναρμόνισης και της Ελλάδας με την κοινοτική οδηγία, οι δωρεάν πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ θα αποτελούν παρελθόν από το 2018, καθώς πλέον θα κοστίζουν 8 λεπτά του ευρώ.

Απίστευτη ταλαιπωρία - Πόσα δικαιολογητικά χρειάζονται για κάθε συναλλαγή ακινήτων

Νέα γραφειοκρατία αναμένεται να προστεθεί στην αγορά ακινήτων, όπου ήδη απαιτούνται κατά μέσον όρο 10 έγγραφα, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για κάθε συναλλαγή, είτε πρόκειται για αγοραπωλησία είτε για ενοικίαση. Πλέον, με το σχέδιο νόμου για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, προβλέπεται η προσθήκη της υποχρεωτικής βεβαίωσης μηχανικού περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών και στα νέα μισθωτήρια συμβόλαια. Εν ολίγοις, το εν λόγω πιστοποιητικό, που μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτικό μόνο στις μεταβιβάσεις, επεκτείνεται και στις ενοικιάσεις.

Αντικειμενικές αξίες: Μεγάλες ανατροπές στα ακίνητα – Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ



Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ

Στην τροποποίηση του συνόλου των τιμών της εφορίας οδηγεί την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που αναγκάζει το υπουργείο να τροποποιήσει τις αντικειμενικές αξίες σε 4 περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Φιλοθέη και το Ψυχικό.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ; ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ή ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;


1

Όλοι πια και από όλα τα κόμματα το ομολογούν. Το μνημόνιο είναι ο υπέρτατος ΝΟΜΟΣ του ελληνικού κράτους. Σε καμία νομοθετική πρωτοβουλία ή πολιτική ενέργεια δεν μπορούν να προχωρήσουν η ελληνική κυβέρνηση και η ελληνική βουλή, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, οι οποίοι και ασκούν απόλυτη εποπτεία στη χώρα μας.

Πώς θα … ακυρώσετε τα τεκμήρια της εφορίας

Τη δυνατότητα να παρακάμψετε τα τεκμήρια της εφορίας, ώστε να γλιτώσετε από την πληρωμή υπέρογκων ποσών φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, να γίνετε δικαιούχοι είσπραξης μεγαλύτερων ποσών οικογενειακών επιδομάτων, αλλά και ενδεχομένως να γλιτώσετε ακόμη και από την πληρωμή του 50% ή του 100% του ΕΝΦΙΑ έχετε και φέτος, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων