Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Καιρός:για Σάββατο 27-5-2017Τo Σάββατο 27 Μαΐου 2017 έως τις πρώτες πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, του Αιγαίου και σε τοπικό επίπεδο στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, ιδιαίτερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σταδιακά αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τονίζεται ότι και πάλι τα έντονα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Τα πολλά ‘’θέλω’’‘’Ο άνθρωπος που έχει πολλά θελήματα, αυτός είναι φτωχός’’.
Να πω την αλήθεια, όταν άκουσα την φράση αυτή, ξενίστηκα. Ενοχλήθηκα. Ένιωσα το μέσα μου όλο να αντιδράει.
‘’Δηλαδή τι’’, είπα. ‘’Δεν φτάνει η φτώχεια από μόνη της, κατηγορούμε και από πάνω τους ανθρώπους; Ντροπή’’, σκέφτηκα…
Και όμως ήμουν λάθος…
Ο εγωισμός μου δεν με άφηνε να δω πέρα από τη μύτη μου. Δεν με άφηνε να δω τα πράγματα καθαρά…

Σεξουαλικές διαστροφές και η “μοντέρνα σεξουαλική διαπαιδαγώγηση" για καταστολή του Πολίτη

Το φαινόμενο και το έγκλημα της Παιδεραστίας ήταν ως επί το πλείστον άγνωστο για μας της κάποιας ηλικίας. Αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν επειδή είναι καινούργιο σαν φαινόμενο. Απλά ήταν πάντα κρυφό και αποσιωπόταν (όπως ήταν και η ομοφυλοφιλία).

Ίσως να προτιμούσαμε να μην αντικρίσουμε μέσα σε φως την γνώση μιας τέτοιας δυσώδους ασχήμιας.  Όμως η αλήθεια των πραγμάτων κάπια μέρα αναδύεται... Αλλά και τώρα με το διαδίκτυο, “ουδέν κρυφόν” κάτω από     τον ήλιο…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας»


1

Δεν χρειάζεται να ντρέπεστε που είστε Έλληνας, ντρέπονται άλλοι για σας. Οι Έλληνες οι πρόγονοι σας!
Είπες πώς ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας; Μήπως η λέξη Έλλην πρέπει να ντρέπεται που εκπροσωπεί εσένα, που δεν 

θυμίζεις τίποτα από τον Ηρωισμό, την Τόλμη, την Αρετή, των προγόνων σου!
Τι έχεις προσφέρει στο μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού για να έχεις το δικαίωμα να εκφράζεις άποψη για τον Έλληνα;

Οι Έλληνες της διασποράς, ένα αναξιοποίητο διαμάντι


Τα επιτεύγματα της ελληνικής διασποράς πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα και να μην αφήσει να πάνε χαμένες οι τεράστιες ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τους κόπους αυτού του τμήματος του ελληνισμού.

Η διεθνής εμπειρία των Ελλήνων της διασποράς μπορεί να οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, σημειώνεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Περί μαθητευόμενων μάγωνΣυχνά στα ΜΜΕ γίνεται αναφορά σε πολιτικούς που κατά την άσκηση της εξουσίας συμπεριφέρονται σαν μαθητευόμενοι μάγοι.

 Η έκφραση αυτή είναι διεθνής, αλλά στον ενικό, πολλοί τη χρησιμοποιούν χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι υποδηλώνει και από πού προέρχεται. Πρόκειται για ένα παραμύθι του Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε με τον τίτλο «Ο μαθητευόμενος μάγος Τιλλ Οϊλενσπίγκελ», που γράφτηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και απευθύνεται σε παιδιά άνω των έξι ετών.

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων "ξεβρακώνει" το 4ο Μνημόνιο !Οι θέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων για το 4ο Μνημόνιο

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ.... «ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4387/2016, ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ, ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2018-2021 ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»

Μειώσεις-σοκ έως 18% σε 800.000 επικουρικές συντάξεις


Μειώσεις-σοκ έως 18% σε 800.000 επικουρικές συντάξεις

Με απάτη πέρασαν στο νέο Μνημόνιο οι μειώσεις ως 18% στις επικουρικές συντάξεις που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω από τα 1.300 ευρώ.

Αυτές οι επικουρικές κυμαίνονται από 60 ως 250 ευρώ το μήνα και τις λαμβάνουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τις περικοπές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι επειδή μαζί με την κύρια σύνταξη παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ.

Πρόστιμα στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, τα έχουν ανασφάλιστα και δεν τα πέρασαν ΚΤΕΟ

Αντιμέτωποι με πρόστιμα βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες Ι.Χ. που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 2017.

Εχουν εντοπιστεί σχεδόν 90.000 οχήματα τα οποία ανήκουν σε σχεδόν 40.000 ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τα ποσά που αναλογούν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017.

Πόσες ξένες επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα το 2016 και πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν;Από ξένες επενδύσεις δημιουργήθηκαν το 2016,  οι εξής ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας:
-στην Πολωνία 22.074
-στη Ρουμανία 17.545
-στη Σερβία 16.396
-στην Ελλάδα πόσες λέτε;


Σημαντική αύξηση εμφάνισαν οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2016, παραμένοντας ωστόσο, σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Στη «γραμμή» Σόιμπλε όλοι για το χρέος: Μνημόνιο για άλλα 63 χρόνια!

Η επιμονή του στην πρόταση που κατέθεσε στο Eurogroup μετατρέπει σε θρίλερ την περίοδο ως το Euro Working Group στις 8 Ιουνίου - «Λιτότητα για πάντα» με βάση τα σενάρια που εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών

Οι πολιτικές εφημερίδες 26/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων