Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 24-5-2017

Βροχές και καταιγίδες, αρχικά στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους. Τις θερμές ώρες της ημέρας όμβροι ή καταιγίδες μικρής διάρκειας θα εκδηλωθούν επίσης σε ορεινά τμήματα της Κρήτης. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Λύνουν χειρόφρενο τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Την απόφαση «αν και απλήρωτοι» να λύσουν χειρόφρενο και να βγάλουν από αύριο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, έλαβαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό,
όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους. «Βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στις 15 Μαΐου διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Τα πολλά "θέλω"



"Ο άνθρωπος που έχει πολλά θελήματα, αυτός είναι φτωχός’’.
Να πω την αλήθεια, όταν άκουσα την φράση αυτή, ξενίστηκα. Ενοχλήθηκα. Ένιωσα το μέσα μου όλο να αντιδράει.
‘’Δηλαδή τι’’, είπα. ‘’Δεν φτάνει η φτώχεια από μόνη της, κατηγορούμε και από πάνω τους ανθρώπους; Ντροπή’’, σκέφτηκα…
Και όμως ήμουν λάθος…
Ο εγωισμός μου δεν με άφηνε να δω πέρα από τη μύτη μου. Δεν με άφηνε να δω τα πράγματα καθαρά…

Η Telegraph βρήκε το ελληνικό νησί που έμεινε ανέγγιχτο από τον τουρισμό [εικόνες]



Με τίτλο «Το ελληνικό νησί που ξέχασε ο τουρισμός», ο δημοσιογράφος Stephen Bayley της Τelegraph περιγράφει γλαφυρά τη ζωή στη Σκόπελο... 
«Ολα τα ελληνικά νησιά δεν είναι το ίδιο. Εκτός από την πόλη που ζω, δεν έχω μείνει ποτέ για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Εκτός από τη Σκόπελο, ένα όχι τόσο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες. Αισθάνομαι σχεδόν σαν κάτοικος... Με βοηθά και το γεγονός ότι η αδελφή μου έχει σπίτι στο νησί και πάω συχνά. 

Εξίσου βλαβερά με το κάπνισμα τα αρωματικά κεριά για τους πνεύμονες


Εξίσου βλαβερά με το κάπνισμα τα αρωματικά κεριά για τους πνεύμονες  - Media

Σίγουρα η μυρωδιά που βγάζει ένα αρωματικό κερί είναι ευχάριστη. Κάνει τον χώρο να μυρίζει ωραία και απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές από το τσιγάρο ή το μαγείρεμα.
Είναι όμως τα αρωματικά κεριά κατάλληλα για να τα εισπνέουμε; Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως όχι.
Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών μελέτησαν τον χώρο όπου ζούσαν 300 οικογένειες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 14 ετών κι έναν καπνιστή.

Γενοκτονία ή Έγκλημα;


Πριν από τον όρο «Γενοκτονία» (συγκεκριμένα ο όρος σημαίνει τη μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις) υπήρχε ο όρος «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας». Η γενοκτονία ως όρος διαμορφώθηκε κυρίως στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945, όπου δικάστηκε η ηγεσία των ναζιστών εγκληματιών του πολέμου.

...άλλες δύο κλοπές εξοπλισμού από νοσοκομεία!

  • Και από τα νοσοκομεία Λάρισας και Λαμίας πέρασε η σπείρα που κλέβει πανάκριβο ιατρικό εξοπλισμό. 
  • Προηγήθηκαν ανάλογες κλοπές στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας, στην Αθήνα, και στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.  


  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το...πρωί της Δευτέρας οι γιατροί που πήγαν να ανοίξουν το γαστρεντερολογικό, αλλά και το βρογχολογικό εργαστήριο στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, διαπίστωσαν ότι τα ειδικά μηχανήματα έχουν κάνει «φτερά».

Απελπισμένοι οι γιατροί φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν αντέχουν άλλο...

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, iatrikanea / medlabnews.gr
Άλλη μια εκδήλωση έγινε την περασμένη εβδομάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην οποία ειδικοί από το εξωτερικό ήρθαν να ενημερώσουν γιατρούς, προκειμένου να μεταβούν στο εξωτερικό, είτε για εργασία είτε για συνέχιση σπουδών είτε για λήψη ειδικότητας.

«Ζωάρα» τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – 200 εκ. δολάρια σε ταξίδια, μόλις 71 εκ. για το AIDS


«Ζωάρα» τα στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – 200 εκ. δολάρια σε ταξίδια, μόλις 71 εκ. για το AIDS

Μία περιουσία στα ταξίδια δαπανά ετησίως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Associated Press και δείχνουν ότι, τα χρήματα αυτά είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ξοδεύει για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.
Ο ΠΟΥ δαπανά ετησίως το ποσό των 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε ταξίδια ανά τον κόσμο, ποσό το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τα χρήματα που δαπανώνται για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών όπως, AIDS, ελονοσία και φυματίωση.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου 2017

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου 2017 στους δικαιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΚΕΑΝ και των υπολοίπων ταμείων του υπουργείου Εργασίας, αλλά και οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑ.

Οι συντάξεις του Ιουνίου του 2017 θα καταβληθούν στους συνταξιούχους από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Χωρίς αστικά λεωφορεία και την Τρίτη η Θεσσαλονίκη- Δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι



Δεν θα πληρωθούν ούτε σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ. Όπως ανέφερε πριν λίγο στο Thestival ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την καταβολή της επιχορήγησης του Ιουνίου στον Οργανισμό, ενώ δεν προχώρησε ούτε η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για την πληρωμή των χρημάτων που έχει λαμβάνειν ο ΟΑΣΘ από το ελληνικό δημόσιο.

Τέλος στα διαβατήρια!

Αναγνώριση προσώπου αντί για διαβατήρια: Ξεχάστε τις κάρτες επιβίβασης. Στο μέλλον τα πρόσωπά μας θα είναι τα μόνα που θα χρειαζόμαστε για να επιβιβαστούμε σε κάποιο αεροπλάνο.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία Finnair της Φινλανδίας και η εταιρεία εκμετάλλευσης του αερολιμένα Finavia δοκιμάζουν τη χρήση μιας τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για την επιτάχυνση του check-in στο αεροδρόμιο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων