Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 22-5-2017



Αρχικά νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, με σταδιακή βελτίωση του καιρού στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν τα κεντρικά ορεινά τμήματα περιμένουμε τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017.

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έχει οριστεί η 19η Μαΐου, τίμησε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Διδακτική Ιστορία: Το πλοίο των ηλιθίων (απόλυτα επίκαιρο όσο ποτέ)

Μια ιστορία με πρωταγωνιστές τη ματαιοδοξία και την ασέβεια.

Μια φορά και έναν καιρό, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί ενός πλοίου έγιναν τόσο ματαιόδοξοι από την ικανότητά τους στην ναυτική τέχνη, τόσο ανόητα ασεβείς και
τόσο εντυπωσιασμένοι με τους εαυτούς τους που οδηγήθηκαν στην τρέλα.

«Βάρβαρος» ήταν ο ξένος, «βάναυσος» ο τεχνίτης, «σκαιός» ο αριστερός και «αγροίκος» ο αφελής. Η σημασία των λέξεων στην Αρχαία Ελλάδα



«Βάρβαρος» για τους αρχαίους Έλληνες ήταν ο ξένος, γι’αυτό επικράτησε η φράση: «Πας μη Έλλην βάρβαρος».
Η λέξη προήλθε από τον ακατανόητο ήχο «βαρ-βαρ» που άκουγαν οι Έλληνες από τους άλλους λαούς. Αρχικά, ο «βάρβαρος» περιέγραφε τους ανθρώπους που μιλούσαν μια ξένη γλώσσα, γι’αυτό ο Όμηρος τους αποκαλούσε βαρβαρόφωνους.
Σήμερα, «βάρβαρος» είναι ο άνθρωπος που δεν έχει ευγένεια και λεπτότητα και δεν έχει εκπολιτιστεί.
Την ίδια σημασία έχει και η λέξη «βάναυσος» , η οποία χρησιμοποιείται για τον αγενή άνθρωπο που έχει βίαιους τρόπους.

Οικογενειακά επιδόματα: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι

Οικογενειακά επιδόματα: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι
Από 1/1/2019 έρχονται σημαντικές αλλαγές στο σύνολο των παρεχόμενων επιδομάτων. Το επίδομα συζύγου καταργείται, τα δε επιδόματα τέκνων χορηγούνται με εισοδηματικά κριτήρια από τον ΟΓΑ.

Για να πάρει ένας συνταξιούχος επίδομα 1ου ανήλικου παιδιού από το 2019 θα πρέπει να έχει οικογενειακό εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ. Σήμερα το λαμβάνει χωρίς κριτήρια.

Γενοκτονία Ποντίων: Ρίγη συγκίνησης στην αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα (Βίντεο)



Δέος, συγκίνηση, σεβασμός. Ακόμα και μια πλούσια γλώσσα όπως είναι η ελληνική δεν μπορεί να περιγράψει τη στιγμή που οι Εύζωνες φτάνουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την αλλαγή φρουράς. Εκείνο το λεπτό που οι άνδρες του επίλεκτου σώματος συγχρονίζονται, κάνουν το «κράτημα» (όταν το ένα πόδι τους βρίσκεται στον αέρα), και μαζί τους μια ολόκληρη πλατεία κρατά την ανάσα της.

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει η «Μπλε Φάλαινα», νέα καταγγελία μητέρας στο Κιλκίς

Καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσκάλεσε τον 14χρονο γιο της να λάβει μέρος στο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε
Φάλαινα» που έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία δεκάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο, έκανε μία 54χρονη από περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με την καταγγελία που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η οποία ερευνάται, ο 14χρονος δέχθηκε ένα μήνυμα μέσω facebook από άγνωστο προφίλ.

Απίστευτο: Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ακόμη και το αεροδρόμιο Ρόδου!

Απίστευτο: Οι Τούρκοι δέσμευσαν για άσκηση ακόμη και το αεροδρόμιο Ρόδου!
O πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα Κυριάκος Λουκάκης κάλεσε τις χώρες που έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν την τελική φάση της άσκησης «Θαλασσόλυκος» να μην στείλουν εκπροσώπους τους, γιατί «η άσκηση η οποία διεξάγεται από τις τουρκικές αρχές περιλαμβάνει μέρος του ΕΕΧ και της τερματικής περιοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου».

Πέντε «κλειδιά» για λιγότερους φόρους σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Σημαντική μείωση στα ποσά φόρου που θα πληρώσουν φέτος μπορούν να πετύχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι αξιοποιώντας σωστά τις εκπτώσεις φόρου και τις απαλλαγές που προβλέπει η νομοθεσία.

Τα πέντε  «κλειδιά» που μπορεί να μειώσουν τον φόρο που μπορεί να προκύψει κατά  την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δημοσίευει ο Ελευθερος Τύπος. Ειδικότερα, οι διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους είναι οι εξής:

Tέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα - φωτιά για όσους δεν πλήρωσαν

Tέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα - φωτιά για όσους δεν πλήρωσαν
Στο στόχαστρο της Αενεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μπαίνουν δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα θα πέσουν... βροχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε αρχικά σε έλεγχο των οχημάτων, που έχουν ταξινομηθεί από το 2010 έως και το 2016, και εντόπισε οφειλέτες, που δεν έχουν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για τις χρονιές από το 2013 έως το 2017.

Η Γερμανία «καρφώνει» τον Σημίτη στην Ε.Ε.: Έβαλε με ψεύτικα στοιχεία την Ελλάδα στο ευρώ


Η Γερμανία «καρφώνει» τον Σημίτη στην Ε.Ε.: Έβαλε με ψεύτικα στοιχεία την Ελλάδα στο ευρώ

To περιοδικό Der Spiegel σε μια μικρή είδηση του αναφέρεται στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) και στην περίοδο πρωθυπουργίας της χώρας από τον Κώστα Σημίτη.
«Το γερμανικό υπ. Οικονομικών ζήτησε από την Κομισιόν να διορθώσει γρήγορα το στατιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα. Δεν νοείται, οι χώρες-δανειστές να προετοιμάζουν το δρόμο για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, την ώρα που η ΕΛΣΤΑΤ ακόμη εργάζεται με αναξιόπιστο τρόπο, ανέφερε σε επιστολή του ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης Τόμας Στέφεν»,επισημαίνει στο δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το 2017 - Ποιους προορισμούς επιλέγουν



Παρόλο που το 2017 ανακηρύχθηκε στην Ρωσία ως «έτος Τουρκίας» η γεωπολιτική κατάσταση στην Τουρκία αποθαρρύνει τους Ρώσους τουρίστες να την επιλέξουν ως προορισμό.

Οι ακυρώσεις των πακέτων προς την Τουρκία , η ενίσχυση της ισοτιμίας του ρουβλίου, και οι συνεχείς αναβολές στην επανέναρξη της γραμμής Ρωσίας- Αιγύπτου είναι οι βασικοί παράγοντες που φέτος η τουριστική κίνηση από την Ρωσία θα ναι αυξημένη κατά 15%-20%.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων