Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 15-5-2017



Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ορεινές κυρίως περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου της Θεσσαλίας και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 27, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Τζιτζιφιά το δέντρο γιατρός

Ότι, εμείς οι Δυτικοί πιστεύουμε για τα μήλα «ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα», οι Ασιάτες το αποδίδουν στα Τζίτζιφα..

Η Τζιτζιφιά -Ziziphus jujuba-.θεωρείται δέντρο με καταγωγή την Ασία που έχει εγκλιματιστεί στην Ελλάδα και σε άλλες παραμεσόγειες χώρες, άγνωστο πότε. Κάποτε τις συναντούσε κανείς πολύ συχνά στο λεκανοπέδιο, όπως και τις θεόρατες πιπεριές και τους ευκαλύπτους, και η μυρωδιά που ανέδιδαν σφράγισε την παιδική μας ηλικία.

Μάιος η εποχή απόσταξης του κουμαρίσιου τσίπουρου στον Όλυμπο (φωτογραφίες)

Αφού οι κάτοικοι των χωριών στην ανατολική μεριά του Ολύμπου που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, μάζεψαν το χειμώνα από τα δάση του, τον ώριμο καρπό από τις κουμαριές, ήρθε η εποχή να πάρουν από αυτά ένα αρωματικό απόσταγμα. Κλέβοντας λίγες μέρες από την άδεια που αποστάζουν τα στέμφυλα από σταφύλια για να παράγουν το κλασικό τσίπουρο το φθινόπωρο, εδώ στα ρακοκάζανα γύρω από το κάστρο του Πλαταμώνα και τις Σκοτίνας αυτές τις μέρες τις κρατάνε για να αποστάξουν το Μάιο τα κούμαρα ένα άγριο φρούτο από τα δάση του Ολύμπου.

Η εξέλιξη της μόδας των γυναικείων εσωρούχων μέσα σε ένα αιώνα [video]

5
Η γυναικεία μόδα άλλαξε δραματικά τον περασμένο αιώνα, με το «ασθενές» φύλο να κερδίζει περισσότερα δικαιώματα και κοινωνικό στάτους, αφήνοντας παράλληλα πίσω τα υπερσυντηρητικά ρούχα αλλά και εσώρουχα.
Οι συντελεστές του βίντεο φρόντισαν στο τέλος να περάσουν και το μήνυμα ότι όποια εσώρουχα και να φορά μια γυναίκα, το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεται άνετα με τον εαυτό της.

Oι ώρες κοινής ησυχίας

Αν έχετε ενοχλητικούς γείτονες που δεν σέβονται τίποτα, ιδού ποιες είναι σύμφωνα με το νόμο οι ώρες κοινής ησυχίας. Είναι μια απορία που έχουν πολλοί και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Σύμφωνα λοιπόν με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


Γράφει ο Ν. Ι. Μέρτζος

Όσα επίσημα στοιχεία δημοσιεύθηκαν διάσπαρτα ακτινογραφούν πιστά την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων και την συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου. Συνοψίζονται όσα συνέβησαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017:

1ον. Η ανεργία παραμένει στο 23,5% του ενεργού πληθυσμού. Άνεργοι το θηριώδες 48% των νέων. Τα αποτελέσματα είναι ορατά. Περισσότεροι από 425.000 Έλληνες, οι πλείστοι με ισχυρά προσόντα, εγκατέλειψαν την χώρα κατά τα τελευταία 9 χρόνια.

Έλληνες επιστήμονες προειδοποιούν για τη διαφυγή των νέων στο εξωτερικό..«Αν φύγουν κι άλλοι θα γίνει η Ελλάδα γηροκομείο»


Διαφυγή πνευματικού δυναμικού της Ελλάδας: «Προδοσία» ή ανάγκη υποδομών αξιοποίησης του οικουμενικού Ελληνισμού;

«Μισό εκατομμύριο δολάρια, κόστισα στην Ελλάδα για να σπουδάσω. Ο Καναδάς με βρήκε τζάμπα, η Ελλάδα έχασε το κεφάλαιο της και εγώ είμαι μετανάστης»..
Η διαφυγή των επιστημόνων κι άλλων νέων επαγγελματιών έχει προβληματίσει τους επιστήμονες που τονίζουν πως: «Μία χώρα χωρίς επιστήμη είναι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς μηχανή».

Η Ελλάδα σήμερα




Ο Αρειος Πάγος, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν γίνει της πλάκας. Οι αποφάσεις τους δεν εφαρμόζονται, περιπίπτουν σε ανυποληψία. Για παράδειγμα η αντισυνταγματικότητα της μείωσης των ...
συντάξεων - μα δεν τις μειώνουμε, λέει ο Κατρούγκαλος, τις επανυπολογίζουμε! Ο Καραγκιόζης στο τετράγωνο.

Με αφορμή το SURVIVOR: Πως μας «καθοδηγεί» η TV…


Αποτέλεσμα εικόνας για tv

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
     Σε άλλες εποχές, στην Πατρίδα μας όπου σήμερα κατοικούν 11 εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών (Έλληνες και… αλλοδαποί) αλλά παραμένει άγνωστος ο αριθμός των… φιλελλήνων, οι ρόλοι ήταν ευκόλως διακριτοί καθώς η ...
Νομοθετική εξουσία νομοθετούσε, η Εκτελεστική εφάρμοζε, η Δικαστική ήλεγχε και ο ΤΥΠΟΣ μέσω των ΡΕΠΟΡΤΕΡ κάθε φορά που εντόπιζε πρόβλημα, απεκάλυπτε πτυχές και ιδιαιτερότητες που θα έμεναν κρυμμένες επιτήδεια, ξεσκέπαζε πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες ανατριχιαστικές ή…

Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Η Ελλάδα δεν έχει γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από τους χάκερ

Η χώρα μας δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνες που έγιναν στόχος κυβερνοεπιθέσεων από χάκερ, αναφέρουν ασφαλείς πηγές από την Ελληνική Αστυνομία.

Μέχρι τώρα 99 χώρες έχουν πέσει θύματα της οργανωμένης κυβερνοεπίθεσης παγκόσμιας κλίμακας, που ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής από την Μεγάλη Βρετανία.

Μαζική κυβερνοεπίθεση με στόχο δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες



Στο στόχαστρο χάκερ βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε σχεδόν εκατό χώρες σε όλο τον κόσμο, σε έναν παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο με χρήση εργαλείων που πιστεύεται ότι αναπτύχθηκαν από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

Οι χάκερ ξεγέλασαν δεκάδες χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι άνοιξαν μολυσμένα από ιό συνημμένα σε email αρχεία, που έμοιαζαν να περιέχουν τιμολόγια, προσφορές απασχόλησης, προειδοποιήσεις ασφαλείας κ.ά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Χρόνια Πολλά!

Φωτογραφία της Maria Simeonidou.

14 Μαΐου-Παγκόσμια Ημέρα της μητέρας.
Την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους τιμάται παγκοσμίως η ημέρα της μητέρας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τις μητέρες όλου του κόσμου, που μας χάρισαν τη ζωή και που αγωνιούν καθημερινά για όλες και όλους μας.
Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου, που δεν έπαψαν ανά τους αιώνες, να ζητούν να ακουστεί η χαμηλή φωνή τους και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους για ισότητα και αξιοπρέπεια σε κάθε τομέα του βίου τους.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/5/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟ ΤΡΕΝΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!



ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας Intercity που σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, 200 μέτρα από το Άνδεδρο, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Ελαφρά τραυματισμένοι άλλοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.