Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 12-5-2017



Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Παράλληλα, από το πρωί και για το υπόλοιπο της ημέρας, θα σημειώνονται σποραδικές ασθενείς βροχές στις ορεινές κυρίως περιοχές όλης της δυτικής χώρας.

Πότε είναι η Γιορτή της μητέρας 2017

Αλήθεια πότε έιναι η γιορτή της μητέρας; Πόσοι από μας γνωρίζουμε πότε είναι; Έχει κάποια στάνταρ ημερομηνία ή αλλάζει κάθε χρόνο;
Πριν δούμε αναλυτικά, όμως, πότε πέφτει η ημέρα της μητέρας ας πούμε λίγα λόγια για την ιστορία της. Δηλαδή πως προέκυψε και τι γιορτάζουμε την ημέρα εκείνη.

9 Πράγματα που δικαιούμαστε ΔΩΡΕΑΝ σε μία Πτήση με Αεροπλάνο και ΚΑΝΕΙΣ δεν Γνωρίζει. Με το #8 θα εκπλαγείτε!



Αν είστε έμπειρος ταξιδιώτης, θα γνωρίζετε πόσο περιορισμένες είναι οι υπηρεσίες των αεροπορικών εταιρειών εν ώρα πτήσης. Αλλά αν γνωρίζετε τι πρέπει να ζητήσετε, θα μάθετε ότι έχετε περισσότερες 
δυνατότητες από όσο πιστεύατε. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να πάρετε αρκετά χρήσιμα πράγματα κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Πώς να μη σέρνεται ο υπολογιστής σας - Ποια τα πέντε κόλπα

Οι υπολογιστές με τη πάροδο των χρόνων, επιβραδύνουν τη λειτουργία τους, αλλά υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα για να τους δώσετε ξανά μια νέα ώθηση.
Από μικρά «πειράγματα» στις ρυθμίσεις, μέχρι την αγορά νέας RAM, υπάρχει αφθονία επιλογών ανάλογα με τον προϋπολογισμό του καθενός.
Έτσι, πριν αποφασίσετε να πετάξετε τον υπολογιστή σας και να προμηθευτείτε ένα νέο, δοκιμάστε τις παρακάτω προτάσεις:

Εσύ που ξέρεις να αγαπάς την πατρίδα σου, ακόμα και κατεστραμμένη, είσαι άξιος να ζεις ελεύθερος


Όταν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα, η Αθήνα καταστράφηκε και οι Αθηναίοι  έγιναν δούλοι των Ρωμαίων . Οι κατακτητές μοίρασαν μεταξύ τους,  τόσο τους κατοίκους όσο  και  λάφυρα,  από την αρπαγή της πάλαι ποτέ πανίσχυρης  και διάσημης Αθήνας.

Ο Ρωμαίος στρατηγός που ανέλαβε να μοιράσει τα παιδιά για δούλους, θέλησε να δοκιμάσει τη  εξυπνάδα τους, με σκοπό να κρατήσει τα πιο έξυπνα για τους δικούς του αξιωματικούς. Πρόσταξε λοιπόν τα παιδιά, να γράψουν στο πινακίδιο τους ότι ήθελαν.

Τι διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία [Βίντεο]


Για όσους δεν γνωρίζουν τι διδάσκονται σήμερα τα παιδιά στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, ένα απόσπασμα από ομιλία του Δημήτρη Νατσιού στην Έδεσσα. Οι «διαφωτιστές» του Υπουργείου Παιδείας ...ετοιμάζουν μεθοδικά την επόμενη γενιά ηλιθίων ψηφοφόρων γεμίζοντας τα παιδικά μυαλά με σκουπίδια.

17 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα τέλη περιαγωγής και τις χρεώσεις από τις 15 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές που θα ταξιδεύουν εντός των χωρών της ΕΕ, μετά τις 15 Ιουνίου, που καταργούνται τα τέλη περιαγωγής συνοψίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή, παρουσιάζοντας τις απαντήσεις της Κομισιόν στα 17 συνηθέστερα ερωτήματα.

1. Δεν θα πληρώσω τίποτα επιπλέον όταν ταξιδεύω και χρησιμοποιώ το smartphone μου στην ΕΕ;

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019

«Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019
Αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

Πώς μπορείτε να γλιτώσετε μειώσεις συντάξεων από 65 ως 129 ευρώ τον μήνα

Μειώσεις συντάξεων από 65 έως 129 ευρώ το μήνα γλιτώνουν όσοι έχουν αποφασίσει να βγουν στη σύνταξη το 2017 και το 2018. Αν το αφήσουν για το 2019, θα έχουν μεγαλύτερη ζημιά γιατί δεν θα κερδίσουν κάτι από το μεταβατικό διάστημα που θα ισχύουν και το παλιό και το νέο σύστημα υπολογισμού συντάξεων.

• Ασφαλισμένος που θα βγει το 2018, με 25 χρόνια και μισθό 1.500 ευρώ, θα πάρει 718 ευρώ, αντί 653. Γλιτώνει 65 ευρώ.

«ΠΑΝΗΓΥΡΙ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!



Για την μεγάλη ικανοποίηση της Τουρκίας στις προτεινόμενες αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας στα ελληνικά σχολεία, κάνουν λόγο σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως επισημαίνουν οι Τούρκοι, οι κυριότερες σημαντικές αλλαγές που αφορούν την Τουρκία είναι ότι από εδώ και πέρα δεν θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη, αλλά… Ιστανμπούλ, ότι στην Σμύρνη ο ελληνικός στρατός… διέπραξε εγκλήματα σε βάρος των μουσουλμάνων και ότι δεν υπήρξε… ποντιακή γενοκτονία και όπως τονίζεται, όλα αυτά είναι πορίσματα «σοβαρών» μελετών ειδικών Ελλήνων ιστορικών. Μάλιστα!!!

Βενζινοπώλες κατά της μείωσης του επιδόματος θέρμανσης: Θα έχει συνέπειες στην υγεία των πολιτών



Κατά της μείωσης του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης, που φέρνει το συμπληρωματικό μνημόνιο, τάχθηκε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

Η ΟΒΕ προειδοποιεί ότι η αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες.

Οι πολιτικές εφημερίδες11/5/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων