Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 11-5-2017



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με παροδικές νεφώσεις κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017. Τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στη Δυτική Ελλάδα.

Όλη η Λευκάδα σε ένα βιντεο 27 λεπτών

Η Λευκάδα εμπνέει. Μια απολαυστική ταινία γεμάτη εικόνες από Λευκάδα σας ταξιδεύει από την μια άκρη του νησιού μέχρι την άλλη, από τις κορυφές του μέχρι εκεί που το κύμα αγγίζει τη στεριά.Όλη η ομορφιά του νησιού κλεισμένη σε 27 χορταστικά λεπτά.

Βρέθηκε το σημείο του εγκεφάλου όπου εδρεύει η ενσυναίσθηση


1

Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου, που βοηθά τους ανθρώπους να είναι καλοί και γενναιόδωροι με τους άλλους. Η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή είναι πιο ενεργή στους ανθρώπους με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και αλτρουισμό, οι οποίοι συμμερίζονται τα συναισθήματα και προβλήματα των γύρω τους.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τη δρα Πατρίτσια Λόκγουντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Μπορείς να κάνεις τη διαφορά (Διδακτική ιστορία)

Ένα νεαρό ζευγάρι, περπατούσε στην παραλία μετά από μια ισχυρή καταιγίδα που κράτησε μέρες. Η θάλασσα είχε ανακατευτεί με μανία. Τα φουρτουνιασμένα κύματα και η παλίρροια είχαν γεμίσει τις ακτές με σκουπίδια και ατυχή θαλάσσια πλάσματα. Τα ερείπια της θαλάσσιας ζωής ήταν τόσο πυκνά, ώστε το ζευγάρι έβρισκε ελάχιστο χώρο για να περπατήσει.Μέδουσες, αστερίες και άλλα θαλάσσια ζώα κάλυπταν την ακτή σαν μία ζωντανή κουβέρτα που αργοπέθαινε.

Η ισχυρότερη πανάκεια της φύσης… φυτρώνει στη χώρα μας!


Η ισχυρότερη πανάκεια της φύσης… φυτρώνει στη χώρα μας!


Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φυτό της Μεσογείου και το πιο αγαπητό, ίσως, μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας.
Αναφερόμαστε στη… θαυματουργή ρίγανη, η οποία στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσε σύμβολο χαράς και ευτυχίας. Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, αν κάποιο τραυματισμένο κατσίκι από βέλος κυνηγού, έτρωγε ρίγανη, η πληγή του έκλεινε!

Δωρεάν ρεύμα για τους αγρότες - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα όρια της παραγωγής


fotovolt08_zm

Επιδοτούμενο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών 
 Σε εφαρμογή μπαίνει το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού μετά την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών από αυτοπαραγωγούς και τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρχισε η δίκη για το "πάρτι" σε 114 νοσοκομεία



Άνοιξε η δικαστική αυλαία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το πάρτι που είχε στηθεί σε 114(!) δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα με τις μίζες και τις υπερκοστολογήσεις ορθοπεδικών ειδών της DEPUY , επί τουλάχιστον 6 χρόνια, ζημιώνοντας εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο.

Το κόλπο με τα «νόμιμα μέσα» που εξαφανίζει κάθε τι ελληνικό



Γιατί «τρίβει» τα χέρια του ο Κίσινγκερ
Ο Μίκης Θεοδωράκης, σε μία δήλωσή του, στην οποία δεν δόθηκε η δέουσα σημασία, έκανε λόγο για επιβολή του «Μαδουρισμού» στην χώρα μας.
«Ο Μαδουρισμός είναι η καινούρια έμπρακτη τακτική για την διαιώνιση της κυβερνητικής εξουσίας με «νόμιμα» μέσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.Με «νόμιμα μέσα» επιχειρείται να αλλάξει η χώρα και η προσοχή όλων να επικεντρώνεται στα οικονομικά προβλήματα και στην ανάγκη εξεύρεσης χρημάτων.

Capital controls: Αυξάνεται το όριο αναλήψεων, αλλαγές στους λογαριασμούς

Capital controls: Αυξάνεται το όριο αναλήψεων, αλλαγές στους λογαριασμούς
Ανοίγει ξανά η κουβέντα για χαλάρωση των capital controls μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές και με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν διαρροές καταθέσεων. Αλλωστε, στο προσχέδιο του νέου μνημονίου που δημοσιεύτηκε αναφέρεται και η χαλάρωση που πρέπει να γίνει μετά από τη σύνταξη ενός οδικού χάρτη για το λόγο αυτό.

Τσεκούρι στα επιδόματα των στρατιωτικών και στα ειδικά μισθολόγια

Το τελικό κείμενο του Μνημονίου, που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της 2ας Μαΐου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με αυτό, υπάρχει ένα κενό 0,3% του ΑΕΠ το 2018 το οποίο προβλέπεται να κλείσει με εξορθολογισμό των δαπανών υγείας (259 εκατ. ευρώ), περίπου 125 εκατ. ευρώ από το claw back (125 εκατ. ευρώ το 2017 και 188 εκατ. το 2018),

Προσοχή! Επιτήδειοι χρησιμοποιούν τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να κλέψουν πολίτες

Προσοχή! Επιτήδειοι χρησιμοποιούν τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να κλέψουν πολίτες
Για ακόμη μια φορά, επιτήδειοι εκμεταλλεύονται ευαισθητοποιημένους πολίτες, με το πρόσχημα της υποστήριξης του «Χαμόγελου του Παιδιού», επισημαίνει ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Χαμόγελου», την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, νεαρή κοπέλα, που φορούσε καρτελάκι με το λογότυπο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσιάστηκε στο σπίτι μιας κυρίας, αναφέροντάς της ότι κάνει μια ενημέρωση για τις δράσεις του οργανισμού.