Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 19-4-2017



Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις και οι τοπικές βροχοπτώσεις θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ηπειρωτικά. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Αν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου από την αρχή..



Αν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου
από την αρχή, θα χαλάρωνα περισσότερο.
Θα ήμουν πιο απερίσκεπτη απ’ ό,τι σ’ αυτήν
τη ζωή. Θα ανέβαινα σε περισσότερα βουνά,
θα κολυμπούσα σε περισσότερα ποτάμια και
θα έβλεπα περισσότερα ηλιοβασιλέματα. Θα είχα
περισσότερα πραγματικά προβλήματα και λιγότερα
πλασματικά. Βέβαια, έχω ζήσει κι εγώ τις στιγμές μου,

Δείτε πότε γιορτάζουν φέτος οι Γιώργηδες και οι Γεωργίες;


Κάποιες χρονιές η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 23 Απριλίου κάποιες άλλες την Δευτέρα του Πάσχα.

Πότε γίνεται αυτό και γιατί συμβαίνει;

Η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται στις 23 Απριλίου. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή τυγχάνει πριν το Πάσχα, η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται την Δευτέρα του Πάσχα. Για ποιον λόγο, όμως, συμβαίνει αυτό;

Μόνο όπου υπάρχουν τάφοι υπάρχουν αναστάσεις.


Η Λαμπρή είναι η μεγαλύτερη και λαμπρότερη γιορτή για εμάς τους Έλληνες. Η κύρια γιορτή της Ορθοδοξίας, αλλά και δοξαστικό της ζωής, ύμνος στη φύση που ξαναγεννιέται την άνοιξη. Είναι η γιορτή που ταιριάζει περισσότερο στις παραδόσεις, το ύφος, την ιδιοσυγκρασία και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Έλληνα.

Η θεωρία των χορδών: Γιατί τα κορδόνια των παπουτσιών πάντα ξεδένονται μόνα τους; (βίντεο)



Την επόμενη φορά που τα κορδόνια των παπουτσιών σας θα λυθούν ξανά από μόνα τους, παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι έχετε να αντιμετωπίσετε ανώτερες δυνάμεις της φύσης. Αυτό είναι το «μήνυμα» μιας νέας μελέτης Αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι πιστεύουν ότι έλυσαν το μυστήριο του γιατί τα κορδόνια, ακόμη και αν τα δέσεις καλά, θα βρουν τρόπο να λυθούν.

Η κρίση γεννά νέα… κόμματα



  • Εννέα καινούργια πολιτικά σχήματα ...ξεφύτρωσαν μέσα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα, εξήντα έξι (66) στην μνημονιακή επταετία!
  • Οι ιδρυτές τους και οι διακηρύξεις τους.
  • Ποια τα επιχειρήματά τους για να πείσουν τους ψηφοφόρους.

Πιο κοντά στις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο



  • Τη νομιμότητα των τριών συμβάσεων για την παραχώρηση ισάριθμων χερσαίων οικοπέδων στη Δυτική Ελλάδα, ενέκρινε σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πρόκειται για τα οικόπεδα στις περιοχές.. «ΒΔ Πελοπόννησος» και «Αρτα – Πρέβεζα» με προτιμητέο επενδυτή τα ΕΛΠΕ και για την περιοχή της «Αιτωλοακαρνανίας» με προτιμητέο επενδυτή την Energean Oil & Gas.

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά

Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία μετά από τις αλλαγές στις ημερομηνίες τις οποίες ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα τεθούν σε ισχύ από φέτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νηπιαγωγεία θα δέχονται όλες τις αιτήσεις νηπίων και προ-νηπίων και παράλληλα, όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά μπορούν να λειτουργήσουν με ολοήμερο πρόγραμμα.

Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων
Στην τελική ευθεία μπαίνουν σιγά-σιγά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και υπουργείο Παιδείας, για το δίμηνο των εξετάσεων που περιλαμβάνουν τις απολυτήριες και τις πανελλαδικές εξετάσεις στα λύκεια και τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα γυμνάσια.
Φέτος, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου).

Πώς ένα μωρό κρατήθηκε ως τρομοκράτης στην αμερικανική πρεσβεία του Λονδίνου!



Ένα μωράκι τριών μηνών κρατήθηκε» στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, αφού ο παππούς του το δήλωσε κατά λάθος ως τρομοκράτη!
Η ιστορία έχει ως εξής:
Ο 62χρονος Πολ Κένιον ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με την οικογένειά του στην Φλόριντα και για το λόγο αυτό συμπλήρωνε το ειδικό έντυπο «ESTA» που ζητούν οι αμερικανικές αρχές από όλους για την είσοδό τους στην χώρα. Εκεί, κατά λάθος, μάρκαρε το κουτάκι του «ναι» στην ερώτηση «είστε τρομοκράτης;» που περιέχει το έντυπο, καθώς μιλούσε για το μωρό!

Αναλυτικές οδηγίες: Πώς θα υποβάλετε αίτηση για το επίδομα τέκνων

Σε πάνω από 700.000 οικογενειάρχες δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 για την είσπραξη των ενιαίων επιδομάτων στήριξης τέκνων και των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών έτους 2017.

Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι όμως να έχουν υποβάλει ήδη πρώτα την δήλωση φόρου εισοδήματος Ε1 για το 2017.

Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με ελεύθερη είσοδο μουσεία


Ανοιχτά τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι με ελεύθερη είσοδο μουσεία
Ελεύθερη είναι η είσοδος σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα Τρίτη 18 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών 2017.
Ανοιχτοί και με ελεύθερη είσοδο θα είναι όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μνημεία και θα λειτουργήσουν σύμφωνα με το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/4/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων