Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 15-4-2017



Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου 2017 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις και στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Γιατί και πως τους βασανίζει κάθε χρόνο το Άγιο Φως


Θα τα πω με λίγα και απλά λόγια.

Αυτό που εμείς ονομάζουμε Άγιο Φως

1. εμφανίζεται εκ θαύματος, καθώς μέσα στον Πανάγιο Τάφο, μπαίνει ο Πατριάρχης ο Ελληνορθόδοξος, αφού τον ψάξουν οι Εβραίοι με κάθε μέσον της τεχνολογίας και με κάθε τρόπο, για να σιγουρέψουν ότι δεν θα κάνει κάποιο τρυκ για να ανάψουν οι λαμπάδες που έχει μαζί του. Οι λαμπάδες ανάβουν εκ του μηδενός, επομένως μιλάμε για ένα ξεκάθαρο θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο. Ενοχλεί, το ότι ο Χριστός κάνει κάθε χρόνο θαύμα.

Το 2017 αποδεικνύεται έτος πρωτοφανούς γενοκτονίας του ελληνικού λαού

 
Έως τις 10 Μαρτίου, δηλαδή τις πρώτες 100 ημέρες του 2017, τα στοιχεία των Ληξιαρχείων δείχνουν μια τρομακτική κοινωνική κατάρρευση, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Κάθε μέρα πεθαίνουν 395 άνθρωποι στην Ελλάδα. Ρεκόρ από την εποχή του πολέμου. Και κάθε μέρα πεθαίνουν 164 περισσότεροι από τις ημερήσιες γεννήσεις. Ακόμη ένα ρεκόρ από την εποχή του πολέμου. 

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας;



Του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιεροθέου

1. Οι Επίσκοποι της Παλαιάς Ρώμης, παρά τις μικρές και μη ουσιαστικές διαφορές, είχαν πάντοτε κοινωνία με τους Επισκόπους της Νέας Ρώμης και τους Επισκόπους της Ανατολής μέχρι το 1009-1014, όταν
για πρώτη φορά κατέλαβαν τον θρόνο της Παλαιάς Ρώμης οι Φράγκοι Επίσκοποι. Μέχρι το 1009 οι Πάπες της Ρώμης και οι Πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως ήσαν ενωμένοι στον κοινό αγώνα εναντίον των Φράγκων Ηγεμόνων και Επισκόπων, αλλά και των κατά καιρούς αιρετικών.

Ποιες e-αποδείξεις χτίζουν το αφορολόγητο. Όλη η λίστα

Οριστικό τέλος στο «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων βάζει με απόφασή του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου των πληρωμών με πλαστικό χρήμα.

Με την απόφαση ορίζονται τα εξής:

- Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες που δικαιούνται το αφορολόγητο όριο εισοδήματος δεν είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τις χάρτινες αποδείξεις προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου 1.900 -2.100 ευρώ που οδηγεί στο έμμεσο αφορολόγητο όριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ΔΙΕΛΥΣΕ» ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ – Τα πήρε όλα η Εφορία – Σοκαριστικά τα στοιχεία των περσινών φορολογικών δηλώσεων



Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε καν τρία αλλά σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ, «φορτώθηκαν» τα νοικοκυριά από τον υπολογισμό των τεκμηρίων την περσινή χρονιά και ήδη προκαλεί σύγκρυο το τι μέλλει γενέσθαι με την
επικείμενη μείωση του αφορολογήτου, που θα αφήσει εκτεθειμένους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους.

Στο “σφυρί” ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ – Αναζητείται χρηματοοικονομικός σύμβουλος

Μέχρι της 4 Μαΐου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την προσφορά τους για το έργο του συμβούλου της αξιοποίησης ποσοστών στις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου, έργου προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Δεν θα το αποφύγουν κι ας πιστεύουν το αντίθετο



Θα πάνε σε εκλογές. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά κι ας λένε το αντίθετο. Το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχουν προκαλέσει μέχρι τότε στην χώρα, αλλά αυτό δεν μοιάζει να τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα.
Το κακό γι' αυτούς δεν είναι ότι ζητάει εκλογές ο Μητσοτάκης. Αλλά ότι τους έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος και τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ποιοι επαγγελματίες πρέπει άμεσα να βάλουν POS



Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Οικονομίας όπου ανακοινώνονται οι 85 συνολικά κατηγορίες επαγγελματιών, που είναι υποχρεωμένοι να έχουν POS.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εν λόγω επιχειρήσεις καλούνται εντός τριών μηνών να εγκαταστήσουν POS και να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016.

Σκάνδαλο ύψους μισού δισ. € που ΟΥΔΕΠΟΤΕ έγινε πρώτη είδηση…



To 2012 στα ψιλά γράμματα αναφέρθηκε μία περίεργη υπόθεση …σύλληψης μίας γυναίκας για χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στο κράτος. Ψάχνοντας βρήκαμε ότι η εταιρία ZILTIMEX …μία μαϊμού εταιρία με μαϊμού ιστοσελίδα κ.λπ. ήταν στο επίκεντρο του σκανδάλου.
Στο Υπουργείο Οικονομικών… δεν τους φάνηκε παράξενο που μία ασήμαντη ΕΠΕ… πήγε ξαφνικά από τις 30.000 ευρώ τζίρο στα 50.000.000 ευρώ.

Ελλάδα = Ηλιακός. Τέλος.

Ελλάδα σημαίνει ήλιος άρα δεν γίνεται να μην έχεις ηλιακό… Ασε που υπάρχει τεχνολογία εκτός από νερό να χεις και κλιματισμό!

Δεν γίνεται στην Ελλάδα με τόσο ήλιο να μην έχεις ηλιακό
Η ηλιακή θερμική ενέργεια αποτελεί την πλέον καθαρή και αποδοτική μορφή ανανεώσιμης ενέργειας. Το ποσοστό στο οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ηλιακή θερμική ενέργεια ξεπερνάει το 80%. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την σημαντική πρόοδο της Ελληνικής βιομηχανίας στον κλάδο αυτό, που έχει οδηγήσει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα της, καθιστά τη χρήση της ηλιακής θερμικής ενέργειας ως την πλέον οικονομική και συμφέρουσα.

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου



Η Εκκλησία θυμάται τα Άγια Πάθη.
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες. Αρχικά ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες, που περιέχουν ψαλμούς, τροπάρια, Αποστόλους, Ευαγγέλια και Ευχές. Στη συνέχεια ψάλλεται ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής και γίνεται η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακολούθως, τοποθετείται στο Ιερό Κουβούκλιο ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/4/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων