Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 14-4-2017



Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017, σε ολόκληρη αναμένεται να επικρατήσει ζεστός καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν επίσης σε ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι 5 πιο σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες που βρίσκονται στο εξωτερικό

Οι 5 πιο σημαντικές ελληνικές αρχαιότητες που βρίσκονται στο εξωτερικό
Η Αρχαία Ελλάδα αποτελεί πυξίδα πολιτισμού για όλους τους λαούς του κόσμου.

Τα αρχαία εκθέματα προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο στην Ελλάδα, όμως χιλιάδες είναι τα παραδείγματα αρχαιοελληνικής τέχνης που μπορεί κανείς να βρει σε μουσεία του εξωτερικού.
Οι 5 αρχαιότητες που βρίσκονται σε μουσεία στο εξωτερικό και αναδεικνύονται, βάσει της δημοφιλίας τους ως τα κορυφαία εκθέματα των συγκεκριμένων μουσείων.

Τον Μάιο τα καραβάκια επιστρέφουν στον Θερμαϊκό



Στα μέσα Μαίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους τα καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν και φέτος χιλιάδες επιβάτες στο πλαίσιο της θαλάσσιας συγκοινωνίας που ενώνει το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού.
Φέτος, τέσσερα καραβάκια θα σαλπάρουν για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών για μετακίνηση από και προς στο κέντρο της πόλης αλλά και για τους τουρίστες που επιθυμούν να γνωρίσουν και άλλα μέρη εκτός κέντρου.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να χάσετε βάρος, με το περπάτημα και όχι με το τρέξιμο



Στις μέρες μας, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε λίπος από ό, τι τρέξιμο. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους το περπάτημα είναι καλύτερη επιλογή από ό, τι το τρέξιμο για τη διαδικασία απώλειας βάρους.

Επιστρέφονται πινακίδες και διπλώματα λόγω Πάσχα



Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες, καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ ανοιχτοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία



  • Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας κατά τη θερινή περίοδο.

Με διευρυμένο ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ θα λειτουργούν για τη θερινή περίοδο τα...  μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σχετική ανάρτηση στο site του ενημερώνει για τη λειτουργία του διευρυμένου ωραρίου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, κατά τη θερινή περίοδο 2017.

Ψάχνοντας τον εμφύλιο ακόμα και στις ονομασίες των σηράγγων


Αποτέλεσμα εικόνας για σηραγγα τεμπων

Τουν Αντώνη Πανούτσου
Μέχρι χθες οι σήραγγες της Εθνικής Οδού είχαν τις ονομασίες των περιοχών που βρισκόντουσαν. Μια λογική επιλογή αφού είναι πιθανότερο κάποιος να καταλάβει πού είναι μια σήραγγα που λέγεται «Δερβενίου» ή «Μαύρων Λιθαριών» από «Νίκου Πετμεζά» ή «Παναγιωτάκη Γεραρή». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψάχνει για λογική αλλά για ρήξη και η ονομασία των σηράγγων της Εθνικής Αθήνας – Πάτρας ήταν μια χαρά ευκαιρία. Μετονομάζοντας τη σήραγγα Πανόρμου σε «Νίκου Τεμπονέρα» και τη σήραγγα Ακράτας σε «Καπετάν Νικήτα».

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών



Στον αέρα είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της αίτησης χορήγηση του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών.

Ειδικότερα, πρόκειται για το γνωστό έντυπο Α21 που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να εισπράξουν το σχετικό επίδομα.

Φοιτητές-διπλωμάτες φιλοξενεί για 16η χρονιά η Θεσσαλονίκη

Περισσότεροι από 450 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στις 19-23 Απριλίου στην πόλη, για να εκπροσωπήσουν 110 κράτη στα πλαίσια του συνεδρίου ThessISMUN στο ΠΑΜΑΚ
Του Αλέξανδρου Φωτιάδη
Περισσότεροι από 450 φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν στις 19 – 23 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, για να εκπροσωπήσουν 110 κράτη στα πλαίσια του συνεδρίου ThessISMUN που διοργανώνεται στο ΠΑΜΑΚ για 16η χρονιά. Το συνέδριο αποτελεί μία προσομοίωση 8 επιτροπών και οργάνων του ΟΗΕ, καθώς και επιτροπών από την UNESCO, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλων διεθνών οργανισμών,

Ποιες συντάξεις κουρεύονται και ποιες θα γλιτώσουν

Ποιες συντάξεις κουρεύονται και ποιες θα γλιτώσουν
Στο κούρεμα των κύριων συντάξεων κι όχι των επικουρικών προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας ώστε να βγει ο λογαριασμός του 1,8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στις μειώσεις «δεν θα εμπλακούν οι επικουρικές συντάξεις» και το 1% του  ΑΕΠ περικοπές θα προκύψεις από τις κύριες και συγκεκριμένα από τη μείωση ή και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε 900 χιλ συνταξιούχους. Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει προτείνει στους θεσμούς να υπάρξει ένα "ταβάνι προστασίας" από τις περικοπές αυτές σε εκείνους που θα τις υποστούν.

Με ανοιξιάτικο καιρό η έξοδος του Πάσχα



Στη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα υπάρχει ενδεχόμενο για βροχές που σε ορισμένες περιπτώσεις θα διατηρηθούν και τη Δευτέρα
Με ανοιξιάτικο καιρό και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες θα γίνει η «απόδραση» των Ελλήνων ενόψει του Πάσχα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται να μην σημειώσει μεγάλες διακυμάνσεις, αλλά πρόκειται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων