Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 13-4-2017



Για τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2017 στα νότια τμήματα της χώρας και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και βελτίωση στη συνέχεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και της Πελοποννήσου. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Είναι φορές που η σιωπή μιλά δυνατότερα από τα λόγια!

Είναι φορές που η σιωπή τελικά, φωνάζει! Πόσο αντιφατικό ακούγεται αυτό…
Και όμως είναι αλήθεια, μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες!
Θυμάμαι κάποιες στιγμές σιωπηλές, που ναι μεν δεν μου μιλούσες, αλλά εγώ σε άκουγα. Ήταν σαν να μιλούσαν οι σκέψεις σου και οι λέξεις να έφταναν στα αυτιά μου, ηχηρά!

Πώς θα γίνει η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα



Η AEGEAN, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και της εορτής του Πάσχα και αντιλαμβανόμενη την σπουδαιότητα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός, το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017, εκτός από τις προγραμματισμένες εμπορικές της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία έξτρα αεροσκάφη (όχι εμπορική πτήση) με σκοπό και μόνο την μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς. Συνολικά, η AEGEAN και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε 17 προορισμούς.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για το Πάσχα: Προσέξτε τις επόμενες ώρες...


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Σοκ στους συνταξιούχους: Εως 2,5 συντάξεις «χάνονται» από το 2019

Σοκ στους συνταξιούχους: Εως 2,5 συντάξεις «χάνονται» από το 2019
Του Γιώργου Γάτου
Εως δυόμισι συντάξεις θα «χάσουν» το 2019 οι συνταξιούχοι από τις νέες μειώσεις που συμφώνησε η κυβέρνηση για να περικόψει τη συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 1,8 δισ. ευρώ. Αυτό προβλέπει στην «Ημερησία» ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνης, ενώ το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων εκτιμά ότι οι συνολικές απώλειες («παλαιές» και «νέες») «εξαφανίζουν», για πολλές κατηγορίες συνταξιούχων, έως και το 65% του εισοδήματός τους!

Περισσότερο κι από τους ...Ολυμπιακούς αγώνες κόστισαν οι πέντε αυτοκινητόδρομοι!

  • Υπολογίζεται ότι τα έργα που σχεδιάστηκαν πριν από 18 χρόνια και κινδύνευσαν να τιναχθούν στον αέρα την περίοδο της κρίσης, απορρόφησαν συνολικούς πόρους που προσεγγίζουν 11 δισ. ευρώ
Πάνω από το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων διαμορφώνεται ο τελικός απολογισμός για τους πέντε αυτοκινητόδρομους που πέρα από τις...

Αυτό που βλέπω -και βλέπει ο κανονικός κοσμάκης....


Του Σταύρου Κατσούλη

Όταν έρχεται μια χώρα και σου αρπάζει ό,τι έχεις και δεν έχεις, σου βάζει νόμους που σκοτώνουν την κοινωνία, καταστέλλουν την εθνική σου κυριαρχία, ελέγχουν κάθε νόμο, προεδρικό διάταγμα κι εγκύκλιο που βγαίνει (κι οσονούπω ακόμη και το Σύνταγμα), αυτό το πράμα δεν λέγεται ούτε καπιταλισμός, ούτε «το αόρατο χέρι της αγοράς», ούτε αυτοί λέγονται νεοφιλελέδες και δεν ξέρω τι άλλο. Όχι πως δεν υπάρχουν κι αυτοί βέβαια.

Οι “έξυπνοι μετρητές” μπορούν να χρεώσουν έως και 6 φορές πάνω | Μελέτη

Ο “έξυπνος μετρητής, ο οποίος υποτίθεται δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας σας μπορεί πραγματικά να σας καταληστεύσει, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Στην έκθεση, η μελέτη αναφέρει ότι παρέχει λανθασμένες ενδείξεις, οι οποίες οδηγούν σε υπερχρεώσεις.

Ανατροπές: Τι αλλάζει στη φορολογική δήλωση και τα τέλη κυκλοφορίας


Ανατροπές: Τι αλλάζει στη φορολογική δήλωση και τα τέλη κυκλοφορίας

Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για την καταληκτική ημερομηνία των δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων. Επίσης με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται και το θέμα των δόσεων των νομικών προσώπων ενώ αλλαγές υπάρχουν και σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.
Με την υπόψη τροπολογία:
Καθιερώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων η 30η Ιουνίου (αντί της 30η Απριλίου που ίσχυε) του επόμενου φορολογικού έτους,

Ακόμα πιο χαμηλά πάνε οι επαγγελματίες "αριστεροί" και οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί το αφορολόγητο: Στα 5.636 ευρώ!

Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο φόρο - Δείτε παραδείγματα - Τριπλό χτύπημα και στις συντάξεις για να μαζέψουν 1,8 δισ.: Οι μειωμένες θα ξεκινούν από 195 ευρώ!

Νέα βάρη στους φορολογούμενους έρχονται με την μείωση του αφορολόγητου κατά 3000 ευρώ, καθώς μειώνεται στα 1.240 ευρώ η έκπτωση φόρου, που σήμερα είναι στα 1.900. Έτσι το όριο διαμορφώνεται στα 5.636 ευρώ για τον άγαμο χωρίς παιδιά, που σημαίνει ότι για τον ιδιωτικό τομέα θα φορολογείται ακόμα και εκείνος με μηνιαίο εισόδημα 404 ευρώ, ενώ για τον δημόσιο με 470 ευρώ. 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις
Στο τέλος Ιουνίου θα υποβάλλονται στο εξής οι φορολογικές δηλώσεις των φυσικών προσώπων, αρχής γενομένης από φέτος, όπως ορίζει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζεται και το θέμα των δόσεων των νομικών προσώπων, ο αριθμός των οποίων μειώνεται από οκτώ σε έξι.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων