Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 9-4-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή 9 Απριλίου 2017.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η αλληγορία του απορριμματοφόρου


στοπ stop αρκετά όχι

Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο. Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας. Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά!

Πασχαλινοί προορισμοί στην Ελλάδα και τα έθιμα τους (Φώτο)

Πασχαλινοί προορισμοί στην Ελλάδα και τα έθιμα τουςΣε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζεται το Πάσχα με μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και λαογραφικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης. Η κάθε περιοχή όμως έχει και τον δικό της τρόπο που γιορτάζει τόσο τα Πάθη όσο και την Ανάσταση.

ΕΛΕΟΣ! Μέχρι και ο διοικητής του ΕΦΚΑ πήρε τη 13η σύνταξη που έδωσε ο Τσίπρας

Δεν είναι μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας που πήραν το έκτακτο βοήθημα, που η κυβέρνηση ονόμασε 13η σύνταξη. Οι αποκαλύψεις είναι συνεχείς και καταιγιστικές, αφού όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος τον μποναμά Τσίπρα πήρε και ο διοικητής του ΕΦΚΑ, Θ. Μπακαλέξης.

«Χαμός» στην Βουλή της Κύπρου για τις εθνικές επετείους με γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες (video)

  • Κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούν για «νόμο Ακιντζί» και δηλώνουν ότι η τροποποίηση έρχεται μετά την απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.

Η Ολομέλεια της Βουλής της Κύπρου αποφασίζει  ...σήμερα, αναφορικά με την τροποποίηση που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ για τον καθορισμό των επετείων στα σχολεία.

«Βόμβα» Κοντονή για Novartis: Χιλιάδες όσοι χρηματίζονταν από την Ελβετία


«Βόμβα» Κοντονή για Novartis: Χιλιάδες όσοι χρηματίζονταν από την Ελβετία

Χιλιάδες φαίνεται να είναι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί λειτουργοί στο σκάνδαλο της Novartis «οι οποίοι χρηματίζονταν κατευθείαν από την Ελβετία» για να προωθούν φάρμακα με παράνομο και αντιεπιστημονικό τρόπο, όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Νέα παράταση για τη δήλωση πόθεν έσχες έως 30 Ιουνίου

Νέα παράταση για τη δήλωση πόθεν έσχες έως 30 Ιουνίου
Παράταση ως τις 30-6-2017 δίνεται στην υποβολή των πόθεν έσχες με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις διατάξεων της δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».
Με την τροπολογία η λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του έτους 2016 (χρήση 2015) παρατείνεται ως τα τέλη Ιουνίου αντί της προηγούμενης προθεσμίας (13 Απριλίου).

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής στην κινητή τηλεφωνία από 15 Ιουνίου

Πλέον οι καταναλωτές θα στέλνουν μηνύματα, θα καλούν και θα μεταφέρουν δεδομένα σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ και αν ταξιδέψουν, όπως ακριβώς κάνουν και στη χώρα τους, χωρίς επιπλέον χρεώσεις.

Το τελευταίο εμπόδιο για την πλήρη κατάργηση των λιανικών χρεώσεων περιαγωγής αφαίρεσαν οι ευρωβουλευτές υπερψηφίζοντας τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα ανώτατα όρια των τιμών χονδρικής περιαγωγής.

Εφορία: Τρεις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Εφορία: Τρεις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις
Της Μαρίας Βουργάνα
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά άνοιξε χθες το απόγευμα, η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet που θα υποδεχθεί περισσότερες από 6 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις. Μάλιστα στα πρώτα πέντε λεπτά είχαν υποβληθεί οι πρώτες εκατό φορολογικές δηλώσεις.

Μέσα σε ένα χρόνο έκοψαν το ρεύμα σε 150 χιλιάδες οφειλέτες

  • Τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης αποτυπώνουν τα στοιχεία που γνωστοποίησε χθες ο διαχειριστής του συστήματος διανομής ηλεκτρισμού ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή η θυγατρική της ΔΕΗ που μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένη με το έργο της αποκοπής των μετρητών για όσους πελάτες δεν πληρώνουν το λογαριασμό τους.

Ποιο ελληνικό πανεπιστήμιο βρίσκεται στα 50 καλύτερα του κόσμου



Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για έκτη συνεχόμενη χρονιά, συγκαταλέγεται στα καλύτερα Νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, που λειτουργούν λιγότερο από 50 χρόνια, καταλαμβάνοντας την 58η θέση μεταξύ 200 ΑΕΙ.
Η κατάταξη των Νέων Πανεπιστημίων από τον οργανισμό κατάταξης Νέων Πανεπιστημίων «ΤΗΕ –Young University Rankings»,

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων