Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 3-4-2017



Επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με βροχές και κυρίως στα δυτικά - όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά - σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Δυτική και Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αντίθετα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου, τις Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εξασθενήσουν σημαντικά

Η Ελλάδα σε αριθμούς: 20 περίεργα στατιστικά που δεν γνωρίζετε για τη χώρα μας


Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα: Μάθετε είκοσι ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της που θα σας εκπλήξουν.

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν; Γνωρίζατε ότι τα ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000; Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης; Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας.

Αυστριακός βουλευτής: Η Τουρκία κατασκοπεύει σε τέσσερις ηπείρους

Αυστριακός βουλευτής: Η Τουρκία κατασκοπεύει σε τέσσερις ηπείρους
Στοιχεία για ένα τεράστιο δίκτυο κατασκοπείας που έχει στήσει η Τουρκία σε τέσσερις ηπείρους παρουσίασε αυστριακός βουλευτής.
Ο Πίτερ Πιλτς βουλευτής των Πρασίνων παρουσίασε αναφορές που έστειλαν στην Άγκυρα, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες της Τουρκίας σε 35 χώρες.
Οι αναφορές περιέγραφαν τις δραστηριότητες σχολείων, οργανώσεων ή μέσων ενημέρωσης που υποτίθεται ότι πρόσκεινται στον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πλοία των ΜΚΟ μεταφέρουν μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη (βίντεο)



Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρπώπης είναι η αθρόα μεταφορά τεράστιων μουσουλμανικών πληθυσμών από Ασία και Αφρική.
Αυτό που όμως δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό από τον κόσμο είναι ότι αυτοί που έπαιξαν τον βασικότερο ρόλο σε αυτήν την επιχείρηση είναι ορισμένες παχυλά αμειβόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις. Οι περισσότερες από αυτές χρηματοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια.

Δε μας χρεοκόπησαν οι συντάξεις. Μας χρεοκόπησαν οι πολιτικοί που τις μοίραζαν

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η αγαπητή κα Διαμαντοπούλου δεν μας είπε ποιος μοίραζε τις πρόωρες συντάξεις σαν στραγάλια για να αδειάζουν οι θέσεις στο δημόσιο, να διορίζεται ο νέος κομματικός στρατός.

Οταν γράφατε:

«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας».

Κατάσχονται τα παλιά ντίζελ που θα μπαίνουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη



Επανήλθε το μέτρο της κατάσχεσης αυτοκινήτου, αυτή τη φορά για τα παλιά-καρκινογόνα ντίζελ (προ 2011), αν προσπαθήσουν να μπουν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
Η κατάσχεση του αυτοκινήτου σε μεθυσμένους οδηγούς, ήταν ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο που λειτούργησε στο παρελθόν και μείωσε σημαντικά τα ατυχήματα. Είναι κάτι που προβλέπεται και στον νέο κώδικα οδικής κυκλοφορίας, που θα ανακοινωθεί σύντομα. Τώρα με τροπολογία που πέρασε χτες βράδυ στη Βουλή, το μέτρο της κατάσχεσης θα εφαρμοστεί για όσα παλιά ντίζελ προσπαθούν να μπούνε παράνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

SOS: Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Τι πρέπει να ξέρετε

SOS: Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές - Τι πρέπει να ξέρετε
Μεγάλες ανατροπές στις ηλεκτρονικές πληρωμές από το πρώτο ευρώ, φέρνει το υπουργείο Οικονομικών. Καθορίζονται συγκεκριμένοι απαράβατοι κανόνες, όπως π.χ. ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή είτε ηλεκτρονικά είτε με κάρτα ή με κουπόνι, ηλεκτρονικό πορτοφόλι και άλλα, θα πρέπει να είναι ονομαστικοποιημένη κι όχι ανώνυμη.

«Ραβασάκια» καθ’ οδόν για τέλη και ανασφάλιστα

Πασχαλιάτικο «δώρο» ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας από το 2013 έως σήμερα.

Και αυτό καθώς μέσα στον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με τα αντίστοιχα δεδομένα συναρμόδιων υπηρεσιών που καλύπτουν την απόσυρση ή την καταστροφή οχημάτων.

Ποιοι ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα κάλυψης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018



Εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αναφέρει τις κατηγορίες
Τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έχουν δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης, από την 1η Μαρτίου 2017 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018, αναφέρει εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:
– Στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ προερχόμενους από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, παρέχεται η δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης των ιδίων, καθώς και των μελών της οικογένειάς τους, για την περίοδο από 01/03/2017 έως 28/02/2018 για παροχές ασθένειας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ,

Συντάξεις: Το σχέδιο για τις επώδυνες περικοπές - Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό

Συντάξεις: Το σχέδιο για τις επώδυνες περικοπές - Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό
Πολύ σκληρός θα είναι ο συμβιβασμός με τους δανειστές για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περικοπές θα είναι δυσβάσταχτες και θα μπορούν να φτάσουν έως και το 30%.
Το θέμα των περικοπών στις συντάξεις και του χρόνου που θα γίνουν αυτές εμποδίζει και την τελική συμφωνία και την επιστροφή των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει η μείωση των συντάξεων κατά 1% σε δύο δόσεις. Η πρώτη, ίση με 0,7% του ΑΕΠ ή περίπου 1,3 δις ευρώ να ξεκινήσει από το 2019 και το υπόλοιπο 0,3% ή 500 εκατ. το 2020. Αν δηλαδή η προσωπική διαφορά είναι 100 ευρώ, τα 70 θα κοπούν τον πρώτο χρόνο και τα υπόλοιπα 30 ευρώ το 2020.

Παιχνίδι με τις Πανελλαδικές: Βάζουν πέμπτο μάθημα δυο μήνες πριν τις εξετάσεις



Οι διαμαρτυρίες για τη μείωση θέσεων σε περιζήτητες σχολές οδηγεί το υπουργείο σε σπασμωδικές κινήσεις
Η πίεση που ασκήθηκε κυρίως από γονείς υποψηφίων οδηγεί κατά πως φαίνεται το υπουργείο Παιδείας σε μια κίνηση που στην προσπάθεια να ικανοποιήσει τους πάντες, πιθανότατα θα δημιουργήσει αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ενόψει Πανελλαδικών εξετάσεων για τις οποίες βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/4/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων