Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 1-4-2017



Το Σαββάτο 1 Απριλίου 2017 στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ υπάρχει και πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

ΟΤΑΝ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙ… (vid)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν από πολλά χρόνια, όταν ο αυτοκράτορας γονάτιζε εμπρός στο ιερό, όταν οι μητροπολίτες ντυμένοι στα μεγαλοπρεπή άμφια τους ευλογούσαν το ποίμνιο, όταν οι ψάλτες έψελναν με δέος τον Ακάθιστο Ύμνο σκορπώντας ανατριχίλες, όταν όλοι ανέβαιναν στα ουράνια, στην Βασιλίδα των Πόλεων, στην Αγία Σοφία των Ρωμιών Ορθοδόξων.

Η Αντιοξειδωτική Ασπίδα του Βασιλικού που Καθαρίζει το Αίμα από τις Τοξίνες & Ρίχνει τη Χοληστερίνη



Ο βασιλικός είναι ένα από τα βασικά βότανα και μυρωδικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας. Σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου οι πολιτισμοί παραδοσιακά, από την αρχαιότητα, το χρησιμοποιούν στις γαστριμαργικές συνταγές τους. Δίνει γεύση στις σάλτσες και στο λαδόξιδο, ενώ είναι γνωστό πως αποτελεί τη βάση του πολτού πέστο.

Υπάρχουν πάνω από 60 διαφορετικές ποικιλίες του βασιλικού (Ocimum basilicum), οι οποίες έχουν παράλληλα πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες.

Κερδίζουν συνεχώς έδαφος οι συναλλαγές με POS

Με διψήφιο ρυθμό εξακολουθούν να αυξάνουν οι συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» και μέσα στο 2017. Μετά την επιβολή των capital controls αλλά και τη «σύνδεση» της έκπτωσης φόρου με τη χρήση των πιστωτικών και των χρεωστικών καρτών,
έχει δημιουργηθεί νέο περιβάλλον στην αγορά: η μία στις τρεις συναλλαγές στα supermarket εξοφλείται με κάρτα ενώ αύξηση άνω του 60% παρατηρείται στη χρήση «πλαστικού χρήματος» σε κλάδους αιχμής όπως τα εστιατόρια, τα ζαχαροπλαστεία, οι φούρνοι και τα φαρμακεία.

Ο γιος σου δεν είναι ο Μέσι! Το γράμμα του 16χρονου που πρέπει να διαβάσουν οι γονείς

Ο γιος σου δεν είναι ο Μέσι. Δεν είναι, γιατί εάν ήταν ο Μέσι, θα ήταν τώρα στην Μπαρτσελόνα και δεν είναι. Είναι στην ομάδα του σχολείου του ή της γειτονιάς του.
Προπονείται με τον Πέπε, τον Μπόρχα ή τον Μάρκος (τυχαία ονόματα προπονητών) κι όχι με τον Λουίς Ενρίκε. Αλλά ακόμη κι έτσι, παρά το γεγονός ότι είσαι απογοητευμένος γιατί ο μικρός σου παικταράς δεν θα γίνει ποτέ παίκτης της εθνικής, πιστεύεις ότι είναι ο Μέσι.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ 61.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχίζονται οι διανομές τροφίμων στους δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συγχρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), και σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες Δήμους και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Εισπρακτικές εταιρείες, τι αλλάζει - Πότε θα ενοχλούν τους οφειλέτες


Στην τελική του μορφή βρίσκεται το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες που ρυθμίζει, εκ νέου, την αγορά.

Το υπουργείο Οικονομίας εκτιμά ότι η αναμόρφωση της νομοθεσίας είναι απαραίτητη καθώς, πολύ συχνά πλέον, οι τράπεζες, αλλά και κάθε άλλοι προμηθευτές (εταιρείες τηλεπικοινωνιών κλπ.), συνεργάζονται με δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες που αναλαμβάνουν να καλούν τους οφειλέτες για τα χρέη τους.

Το 50ευρω αλλάζει! Τι θα γίνει με τα παλιά;

Το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ της σειράς Ευρώπη μπαίνει σε κυκλοφορία από την Τρίτη στις 4 Απριλίου 2017.

Η νέα σειρά τραπεζογραμματίων ευρώ ονομάζεται «Ευρώπη» επειδή δύο από τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και το όνομα της ηπείρου μας.

ΔΕΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ «ΚΑΙΝΕ» ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΣΟΥΣ «ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 2000 ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
Υπέρογκοι λογαριασμοί που «μουδιάζουν» φτάνουν στους καταναλωτές, που ήδη δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πάγια έξοδά τους.
Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο τις επιπλέον χρεώσεις που περιλαμβάνει το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τον Ιούνιο στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Μουδανιών



Τι ισχύει για το τελευταίο χιλιόμετρο πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας – Τα άλλα σχεδιαζόμενα και υπό παράδοση τμήματα του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής
Τον Ιούνιο πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Μουδανιών στην περιοχή της Ποτίδαιας, οπότε θα είναι είναι διαθέσιμο σε κατοίκους, εκδρομείς και τουρίστες το καλοκαίρι, για τις μετακινήσεις τους προς τη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. «Το καλοκαίρι θα το περάσουμε με έναν οδικό άξονα ελεύθερο για χρήση. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει το Πάσχα, δεν θα γίνει το Πάσχα αλλά θα γίνει στις πρώτες ημέρες του Ιουνίου» επισήμανε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Tι προβλέπεται

Η νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας υπεγράφη από την ΕΣΕΕ, τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΤΕ και την ΓΣΕΕ, σήμερα.

Συγκεκριμένα οι παρακάτω φορείς υπέγραψαν τα παρακάτω:

α) ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών
β) η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)
γ) η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  (Ε.Σ.Ε.Ε.)
δ) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Κατάργηση της διαγωγής στα σχολεία προανήγγειλε ο Γαβρόγλου



Κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία, έχουν ζητήσει με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση θα φέρει διάταξη στη Βουλή για την κατάργηση του αναχρονιστικού μέτρου του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων