Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 31-3-2017



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Νότιο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι τοπικούς όμβρους στην Ήπειρο περιμένουμε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Παράλληλα, θυελλώδεις θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.

Δείτε σπάνια ομορφιά στα Μετέωρα - Μοναστήρια στον…ουρανό (vid)


Ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων.

Από τα τριάντα μοναστήρια που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον επτά, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Τι σημαίνει το όνομα του διάσημου ΛΟΦΟΥ ΚΑΣΤΑ - Οι χαμένες πηγές και οι απαντήσεις στο μυστήριο



Όταν οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι δηλώνουν χωρίς κανένα δισταγμό ότι η ανασκαφή στον μεγάλο Τύμβο της Αμφίπολης, ή αλλιώς λόφος Καστά ή αλλιώς Τιλκί τεπέ στα τούρκικα, μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, πόσο θέλει ο αδαής για να σκεφτεί με το μυαλό του, τα πιο απίθανα πράγματα; Όταν δε, έρχονται και τα στοιχεία της ανασκαφής να επιβεβαιώσουν τις πιο υπερβολικές εικασίες… πως μπορείς να σταματήσεις μπροστά σε αυτόν τον «χείμαρρο» που συνεχώς ξεχειλίζει και προσφέρει όλο και πιο σημαντικές αποκαλύψεις;

"Συλλεκτικό" video: Όταν ο Τσίπρας αποκαλούσε ...«εθνικό έγκλημα» την πώληση της ΔΕΗ


http://greece-salonika.blogspot.com/2017/03/video_74.html

  • Η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, που όπως φαίνεται, συμπεριλαμβάνεται στους όρους για να κλείσει η αξιολόγηση, έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε κυβέρνηση και κόμμα.
Και..όχι άδικα, αν σκεφτεί κανείς τι αγώνα είχαν δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπας για το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Απίστευτο: Δείτε το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια!

Αντιστέκεται στους σεισμούς χωρίς να έχει θεμέλια...
Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση!
Συμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου, μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση…

Τι μας κοστίζουν οι χρήσιμοι αριστεροί

Του Γιώργου Κράλογλου
Οι Αμερικανοί είχαν δίκιο το 1981. Μόνο αριστεροί θα σιγούρευαν Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και βάσεις στην Κρήτη. Δίκιο είχαν και στις Βρυξέλλες το 2000. Μόνο αριστεροί θα περνάγανε στο ευρώ.
Δικαιώθηκαν και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Μόνο αριστεροί μοιράζουν κρατική πίτα. Εύστοχοι και οι δανειστές. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ περνάνε μνημόνια και προσύμφωνα... Τι κοστίζουν όμως οι χρήσιμοι αριστεροί;
Τι να πούμε τι... που λέει και το τραγούδι. Είναι δυνατόν οι δανειστές να χάσουν τη μοναδική ευκαιρία των χρήσιμων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψουν τα πάντα για να μην χάσουν τη Βουλή αφού κανείς δεν θα τους βάλει σε δουλειά;

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ FRAPORT



ΑΦΟΥ ΣΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ FRAPORT ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΟΙΝΟΠΡΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Ενδημοεπιδημικός Νεοραγιαδισμός



Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Επιχειρείται υποβάθμιση της Ορθοδοξίας και αναβάθμιση του Μουσουλμανισμού.
- Διάσπαση /διαχωρισμός ανάμεσα σε Παιδεία και Θρησκεία.
Το "Θρησκευμάτων " θα υπάγεται - κατά τους ισχυρισμούς του αρμόδιου κου Υφ/γου στο .... Εσωτερικών πλέον (;).
Καιρός ήταν. Τι δουλεία έχει στο Υπουργείο Παιδείας η Ορθοδοξία; Όταν μάλιστα πάνω από το 92% των κατοίκων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Επέλεξαν την ένταξη στο Υπουργείο Εσωτερικών (;)

ΟΑΕΔ: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 60.000 παιδιά - Ποιοι δικαούνται

ΟΑΕΔ: Δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις για 60.000 παιδιά - Ποιοι δικαούνται
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα “Δωρεάν παιδική Κατασκήνωση” απο τον ΟΑΕΔ που θα φιλοξενήσει 60.000 παιδιά σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2017.
 
Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα σε παιδιά απο 6 – 16 ετών, ειδικότερα γεννημένα απο 01-01-2001 έως 14-06-2011, να διαμείνουν για 15 συνεχής ημέρες εντελώς δωρεάν σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ -


Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για τη ΔΕΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Στημένο χαρακτήρισε τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση μέρους των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν «σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018, είναι σαν να παίζεις χαρτιά και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Έτοιμος για εκτόξευση από τη NASA δορυφόρος του Πανεπιστημίου Θράκης




  • Ένας δορυφόρος που κατασκευάστηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι έτοιμος για εκτόξευση από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, τη NASA.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων