Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Τι μας κοστίζουν οι χρήσιμοι αριστεροί

Του Γιώργου Κράλογλου
Οι Αμερικανοί είχαν δίκιο το 1981. Μόνο αριστεροί θα σιγούρευαν Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και βάσεις στην Κρήτη. Δίκιο είχαν και στις Βρυξέλλες το 2000. Μόνο αριστεροί θα περνάγανε στο ευρώ.
Δικαιώθηκαν και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Μόνο αριστεροί μοιράζουν κρατική πίτα. Εύστοχοι και οι δανειστές. Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ περνάνε μνημόνια και προσύμφωνα... Τι κοστίζουν όμως οι χρήσιμοι αριστεροί;
Τι να πούμε τι... που λέει και το τραγούδι. Είναι δυνατόν οι δανειστές να χάσουν τη μοναδική ευκαιρία των χρήσιμων αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ που θα υπογράψουν τα πάντα για να μην χάσουν τη Βουλή αφού κανείς δεν θα τους βάλει σε δουλειά;


Εδώ η Κομισιόν έκανε στραβά μάτια στη "δημιουργική λογιστική" των αριστερών του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη της Ελλάδα στην ευρωζώνη. Θα ξινίσει στους δανειστές ο ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν θα γίνουν αστείοι οι θεσμοί να περιμένουν "τους άλλους" να κάνουν νέα παζάρια. Τους οποιοσδήποτε άλλους που δεν δηλώνουν αριστεροί. Που είναι κρατιστές αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν για αριστερό μοντέλο ανασυγκρότησης.
Δηλαδή τι; Νυχτωμένοι ήταν οι Αμερικάνοι που δεν χάλασαν χατίρι στον Ανδρέα Παπανδρέου όταν τους εξασφάλισε βάσεις στην Κρήτη με Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και τους Πασόκους να λιποθυμάνε από υπερηφάνεια που ο Ανδρέα έδιωχνε τις βάσεις του θανάτου; Εμείς τα ξεχάσαμε αλλά οι δανειστές τα θυμούνται.
Τα θυμούνται και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Και δεν θα περιμένουν "τους άλλους". Αυτούς που θα φέρουν οι κάλπες και ο λαός το 2018.
Γιατί "οι άλλοι", χωρίς την αριστερή ταμπέλα, είναι αδύνατον να μοιράζουν κρατική πίτα. Είναι ανέφικτο με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Και εκτός Βουλής τους αριστερούς ΣΥΡΙΖΑ που διασπάσθηκαν.
Οπότε καλύτερα η καραμέλα "...οι εκλογές είναι καταστροφικές... στην οικονομία" παρά να χαθούν οι χρήσιμοι αριστεροί που ξέρουν, στο όνομα της Σοβιετίας, να τακτοποιήσουν... οδικά έργα και μεγάλες προμήθειες.
Άλλωστε μέχρι να ηρεμήσει και ο Σουλτάνος θα δικαιολογούνται απίθανες αγορές εξοπλισμών άμυνας. Και (όπως αποδείχθηκε) η αριστερή μοιρασιά της πίτας από αριστερούς είναι πιο πατριωτική... από "των άλλων".  
Χρήσιμοι λοιπόν μέχρι εκεί που δεν παίρνει οι αριστεροί και κάντε τον σταυρό σας, (οι πολιτικές -αριστερές κυρίως- παρατάξεις), που οι κομμουνιστές έχασαν τον εμφύλιο.
Το "σύνδρομο αριστεροσύνης" με την επιθυμία για Σοβιετισμό στην Ελλάδα παραμένει το χρησιμότερο "εργαλείο" των Αμερικανών φίλων μας... Και τώρα το σύγχρονο "πασπαρτού" κρατικοδίαιτων και δανειστών.
Το δείχνει και η μεταπολίτευση. Μπορεί από το αριστερό ΠΑΣΟΚ του 1981 να γλυτώσαμε. Αλλά από τον Πασοκισμό αποκλείεται για πολλά ακόμη χρόνια.
Το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ του 2015 είναι βεβαιότατο πως θα γλυτώσουμε. Και μάλιστα πριν φύγει το 2018. Αλλά τον Συριζαισμό δεν θα τον ξεφορτωθούμε. Μόλις ξεκίνησε. Και έχει ακόμη πράγμα να βγάλει... Το υπόσχονται η νεολαία του και οι Καρανίκες...
Τι άλλο δείχνει το γκέτο των Εξαρχείων με την αλητεία του να πουλάει ναρκωτικά και να κλέβει για να σκυλοτεμπελιάζουν οι "αγωνιστές σύντροφοι".
Ποιος θα τους κουνήσει; Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ακολουθώντας την τακτική... Σαμαρά και Βενιζέλου που δήθεν θα άδειαζαν τα Εξάρχεια...
Τα Εξάρχεια γίνονται "ιδέα". Και η βάση του έχει αφετηρία στον Πασοκισμό και τον Συριζαισμό με την ανοχή της Ν.Δ.
Δεν είναι άλλωστε μακριά η πολύμορφη συμπαράσταση ΣΥΡΙΖΑ στην 17 Νοέμβρη και τους επαγγελματίες δολοφόνους της.
Οι κρατικοί υπάλληλοι αρνούνται να αξιολογηθούν. Λιγότεροι από 50 εργατοπατέρες που νομίζουν ότι το Μετρό είναι του παππού τους έκαναν την Παρασκευή άνω κάτω την Αθήνα.
Η παραταξιακή προέλευση των εργατοπατέρων δεν ισοφαρίζει την κατάσταση. Η νοοτροπία και η συμπεριφορά θυμίζει Φωτόπουλους και παραπέμπει στους Συριζαίους των ΔΕΚΟ που τους παρέδωσαν την σκυτάλη...
Πρόκειται για τη γνωστή νοοτροπία Πασοκισμού και Συριζαϊσμού για την οποία η Νέα Δημοκρατία σφυρίζει αδιάφορα. Γιατί πελατειακά βολεύονται και οι μπλε "σύντροφοι"...
Χρήσιμοι λοιπόν οι αριστεροί (όλων των αποχρώσεων) της μεταπολίτευσης. Αλλά το κόστος 40 ετών σχηματίζει "καμπούρα" καμήλας στην πλάτη όλων των κυβερνήσεων. Και χρειάζεται πολιτική συναίνεση, αποφασιστικότητα και "ηράκλειος" άθλος για να ανατραπεί το Σοβιετικό σύνδρομο. Για να αποβάλλουμε την ανοχή μας (πολιτική και ίσως και κοινωνική) στην υπανάπτυξη της χώρας. Υπανάπτυξη που θα χειροτερεύσει καθώς και η κρίση θα μας βολοδέρνει μέχρι το 2040.
george.kraloglou@capital.gr

http://www.ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου