Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 25-3-2017



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια σταδιακά θα αυξηθούν, περιμένουμε το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017. Λίγες βροχές ή όμβροι ενδέχεται να εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως σε ορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, αναμένεται ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν! (6η ιστορία)

Perierga.gr - Έξι χρήσιμες ιστορίες μας... διδάσκουν!
Έξι μικρές ιστορίες-παραβολές που μας οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα διοίκησης αλλά και γενικότερα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Μάθημα 6o:
Ένα μικρό πουλί πετούσε νότια για να αποφύγει τον χειμώνα. Έκανε πολύ κρύο, το πουλάκι πάγωσε και έπεσε στο έδαφος σε ένα μεγάλο αγρό.
Ενώ έτρεμε εκεί, ήλθε μια αγελάδα και κόπρισε επάνω του.
Καθώς το παγωμένο πουλάκι ήταν μέσα στον σωρό της κοπριάς, διαπίστωσε ότι ζεστάθηκε.

9 έξυπνες φράσεις για να βάλετε τους αγενείς ανθρώπους στην θέση τους



Είναι δύσκολο να μην αντιδράσεις όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου. Ωστόσο, αν μπορέσετε να αντισταθείτε στην αρχική σας αντίδραση και να αμυνθείτε με αδέξιες ερωτήσεις ή ακατάλληλα σχόλια χάνοντας τον αυτο- έλεγχό σας, μπορεί να εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

''Σε ευχαριστώ''
Ένα απλό σε ευχαριστώ είναι απλά μαγικό. Με αυτόν τον τρόπο δείχνετε στον αγενή συνομιλητή σας, ότι δεν είστε θυμωμένοι.

Μπαμπινιώτης: «Οι νέοι θα πληρώσουν ακριβά τα greeklish»


Αποτέλεσμα εικόνας για Μπαμπινιώτης


Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» των Ελλήνων από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, προειδοποιώντας ότι «οι νέοι άνθρωποι θα το πληρώσουν ακριβά».

Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων, λόγω της αυξανόμενης χρήσης των «greeklish», επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Αποκλειστικό: Η Ελλάδα γίνεται μόνιμη «αποθήκη» μεταναστών..



  • Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμη μία πρόταση για το επόμενο βήμα της κρίσης, η οποία έχει γνωστοποιηθεί στην Αθήνα. 
  • Τι περιλαμβάνει σχέδιο του Βερολίνου ..και η πλήρης αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης

«ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ…ΔΡΟΜΟ»!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια άκρως προσβλητική κίνηση για τον Ερντογάν και για τους Τούρκους της Ευρώπης και συγκεκριμένα της Αυστρίας, προέβηκαν κάποιο κάτοικοι της Βιέννης, την οποία πριν από λίγες μέρες είχε προειδοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ λέγοντας ότι, «αποτύχαμε το 1683, (στην πολιορκία της Βιέννης από τους Οθωμανούς), τώρα θα σας καταλάβουμε χωρίς πόλεμο»!

Περίπου 200 εκ. ευρώ έχει χάσει το Δημόσιο από τα ανασφάλιστα οχήματα


autokinita_887483141.jpg

Περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ έχει χάσει σε έσοδα το ελληνικό Δημόσιο από το ένα εκατομμύριο και πλέον ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, ενώ για την ασφαλιστική αγορά η απώλεια υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εδώ και τέσσερα χρόνια τον νόμο που της επιτρέπει να προχωρήσει σε διασταυρώσεις των ανασφάλιστων οχημάτων,

Παύση εργασιών για 100.000 «μπλοκάκια» το επόμενο δίμηνο!



Κοσμοσυρροή καταγράφεται στις εφορίες, καθώς οι φορολογούμενοι σπεύδουν μαζικά να κλείσουν τα «μπλοκάκια»
για να γλιτώσουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Από τον Μάιο του 2016 που εφαρμόστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου μέχρι τις αρχές Φερβουαρίου οι διακοπές εργασιών ατομικών επιχειρήσεων ανέρχονται σε 56.988 αριθμός ο οποίος μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να αγγίξει τις 100.000 σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) κ. Αντώνη Κόλλια.

«Σαφάρι» εντοπισμού ανασφάλιστων οχημάτων από τα μέσα Μαΐου



Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως ανέφερε στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον διοικητή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος, το συντομότερο, στο φαινόμενο των ανεντόπιστων ανασφάλιστων οχημάτων.

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ 1,8 ΕΚ. ΕΥΡΩ


Αποτέλεσμα εικόνας για σχολειο

Την ένταξη της αναβάθμισης του εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των σχολικών μονάδων της Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με συνολικά κονδύλια 1,8 εκ. ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΟΑΕΔ: Από Δευτέρα οι αιτήσεις για τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης



Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.
Δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά» του ΟΑΕΔ είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρονίως ανέργων, οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν εφόσον αποφασίσουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης» στην αγορά εργασίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων