Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 22-3-2017



Την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στη Νότια Ελλάδα θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη, καθώς και στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται καλές γενικά καιρικές συνθήκες, με λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν! (3η ιστορία)

Perierga.gr - Έξι χρήσιμες ιστορίες μας... διδάσκουν!

Έξι μικρές ιστορίες-παραβολές που μας οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα διοίκησης αλλά και γενικότερα κοινωνικής συμπεριφοράς.
Μάθημα 3o:
Ένας υπεύθυνος πωλήσεων, ένας υπάλληλος Διοίκησης και ο Διευθυντής τους πήγαιναν να γευματίσουν όταν βρήκαν μια παλιά γκαζόλαμπα.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την νέα σήραγγα στα Τέμπη



Παραδίδεται στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου η νέα σήραγγα στα Τέμπη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, που συντομεύει κατά μισή ώρα το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη και παρακάμπτει το σημείο που είχε χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα

Παραδίδεται στην κυκλοφορία στο τέλος Μαρτίου η νέα σήραγγα στα Τέμπη, η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, που συντομεύει κατά μισή ώρα το ταξίδι προς Θεσσαλονίκη και παρακάμπτει το σημείο που είχε χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα
Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Το σημείο που έχει χαρακτηριστεί ως εθνική καρμανιόλα με εκατοντάδες θύματα.

ΕΛ.ΑΣ: Φόβοι για τρομοδέματα σε πολιτικούς και δημοσιογράφους!



Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία, υπό τον φόβο μαζικής αποστολής τρομοδεμάτων σε πολιτικούς και δημοσιογράφους εντός της χώρας, στον απόηχο των παγιδευμένων πακέτων που εστάλησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ. ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ



Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.

Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα αξιοποιώντας το πρόγραμμα Χρυσή βίζα.



  • Δεκάδες Τούρκοι τους τελευταίους μήνες αγοράζουν σπίτια στην Αθήνα ενώ το ενδιαφέρον είναι αυξανόμενο.

Όπως...αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», από τα 57 σπίτια, που έχουν πουληθεί με τη βοήθεια τριών συμπατριωτών τους, μόνο οι ιδιοκτήτες 12 εξ αυτών έχουν ήδη στα χέρια τους τη «χρυσή βίζα».

Καλεντερίδης …Ξυπνάτε Έλληνες, πριν είναι πολύ αργά…



Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, με επίκεντρο τις ΗΠΑ και τον μυθικό κόσμο των μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, τις λεγόμενες «Επτά Αδελφές», έχει ξεκινήσει η υλοποίηση ενός μεγάλου σχεδίου για τη δημιουργία μιας ζώνης άσκησης γεωπολιτικής επιρροής στην ευρύτατη περιοχή που ξεκινά από τον κόλπο της Βασόρας, διατρέχει το Ιράκ και τη Συρία, επεκτείνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Κύπρο μέσα, και εκείθεν διά της Ελλάδος φθάνει στην Ευρώπη.

Κινέζοι οι τρεις από τους 4 «μνηστήρες» για την Εθνική Ασφαλιστική




  • Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς οι τέσσερις «μνηστήρες» που παραμένουν στον διαγωνισμό θα πρέπει μέχρι τις 28 Μαρτίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Το deal είναι σχεδόν υπόθεση των... Κινέζων, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους προέρχονται από την πλέον αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη.

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

H Νορβηγία εκτόπισε τη Δανία από την πρώτη θέση της κατάταξης με τις πιο χαρούμενες χώρες, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα και καλεί τις χώρες να καλλιεργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας ώστε να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών τους.

Οι σκανδιναβικές χώρες είναι οι πιο ευτυχείς, σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2017, την οποία συντάσσει το Δίκτυο Βιώσιμων Αναπτυξιακών Λύσεων (SDSN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2012.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή
Μια ώρα μπροστά γυρίζουν τα ρολόγια την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου. Η θερινή ώρα τίθεται σε ισχύ κι έτσι στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα δείξουν 4.
Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, όταν τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Πάσχα με χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας



Παρά την επίσημη έναρξη της άνοιξης το χιόνι στις πλαγιές των βουνών εξακολουθεί να διατηρείται προσφέροντας τη δυνατότητα για «ανοιξιάτικο σκι»
Η άνοιξη μπορεί να έκανε και επίσημα σήμερα την εμφάνιση της, ωστόσο στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας το χιόνι εξακολουθεί να είναι πυκνό, ικανοποιώντας τους χιλιάδες λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς το λεγόμενο «ανοιξιάτικο σκι» πάνω σε μαλακό και φρέσκο χιόνι έχει ακόμη περισσότερα πλεονεκτήματα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων