Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 20-3-2017



Την Δευτέρα 20 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 7 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17, και στα νησιά του Αιγαίου από 12 έως 19.

Έξι χρήσιμες ιστορίες μας… διδάσκουν! (1η ιστορία)


Perierga.gr - Έξι χρήσιμες ιστορίες μας... διδάσκουν!

Έξι μικρές ιστορίες-παραβολές που μας οδηγούν σε χρήσιμα συμπεράσματα για θέματα διοίκησης αλλά και γενικότερα κοινωνικής συμπεριφοράς.
Μάθημα 1o:
Ένας άνδρας μπαίνει στο μπάνιο μόλις η γυναίκα του έχει κάνει ντουζ, και το κουδούνι της πόρτας χτυπά.
Η γυναίκα του ρίχνει μια πετσέτα επάνω της και τρέχει στην πόρτα.

Θεσσαλονίκη: Η ''χρυσή'' χρονιά του τουρισμού - Περιμένουν 1.000.000 Ρώσους τουρίστες!

Θετικό κλίμα για τον εισερχόμενο από Ρωσία τουρισμό βλέπουν να προδιαγράφεται για την Ελλάδα και ειδικότερα για τη
Θεσσαλονίκη, οι ξενοδόχοι της πόλης. Τουριστικοί παράγοντες...

αναμένουν φέτος 1.000.000 Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να προσβλέπει σε αύξηση του κομματιού της «πίτας» που της αναλογεί από αυτόν τον αριθμό, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ).

Σκύλοι "ντετέκτιβ" στους δρόμους της Θεσσαλονίκης



Όπως κάθε οικόσιτο σκυλί, ο Γκάμπι έκανε την πρωινή του βόλτα, παρέα με το «αφεντικό» του. Με ζωηρό βλέμμα και ερευνητική
έκφραση, ο αρσενικός γερμανικός ποιμενικός σκύλος περπάτησε στο πλακόστρωτο της πλατείας Αριστοτέλους, τραβώντας πάνω του τα βλέμματα των περαστικών.
Κι αυτό διότι, ο Γκάμπι δεν είναι ένα συνηθισμένο σκυλί. Στην πραγματικότητα ανήκει στην Υποδιεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος και ο συνοδός του είναι ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ.

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που εμπλακείς σε τροχαίο ατύχημα

Κανείς οδηγός δεν θα ήθελε να εμπλακεί σε τροχαίο, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει πως δεν υπάρχει πιθανότητα κάτι τέτοιο να συμβεί. Για αυτό, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να γνωρίζουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που εμπλακούμε σε ένα τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος είναι οι κάτωθι:

Οι αφελείς που στήριξαν τον επικίνδυνο Τσίπρα



Ποιες οι επιπτώσεις από την αδυναμία της άλλοτε ξέγνοιαστης και σπάταλης μεσαίας τάξης να αντιμετωπίσει ένα αύριο σκότους…

Του Γιάννη Μαρίνου
Πρώην ευρωβουλευτή, πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου

Ο φόβος που τείνει να κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία δεν περιορίζεται μόνον στα αδύναμα και ανήμπορα μέλη της. Ήδη διαβρώνει και τα ισχυρότερα. 

Δύο στους τρεις Έλληνες συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα



Αποτελέσματα έρευνας για λογαριασμό της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
Η χρήση του πλαστικού χρήματος έχει αυξηθεί και αντικαθιστά την πληρωμή με μετρητά. Περίπου οι 2 στους 3 Έλληνες (68%) χρησιμοποιούν σήμερα «πλαστικό χρήμα», δηλαδή κάποια χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα, ή συνδυασμό αυτών, στις συναλλαγές τους. Πιο συγκεκριμένα, το 61% (οι 6 στους 10) χρησιμοποιεί χρεωστική κάρτα, το 21% (οι 2 στους 10) πιστωτική και το 6% προπληρωμένη κάρτα.

Πώς θα αποφύγετε τα τεκμήρια. Τρόποι για να πληρώσετε λιγότερους φόρους

Σε «βραχνά» για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενους έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια της εφορίας (οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων των άρθρων 31 και 32 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος),
καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους.

Θεσσαλονικείς μαθητές κατασκευάζουν αυτοκίνητα Formula 1

Στους προκριματικούς αγώνες του Formula 1 in Schools μετείχε η ομάδα του Anatolia, Global Racers
Του Αλέξανδρου Φωτιάδη
Οι νεαροί μαθητές ηλικίας 17 ετών βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων για τη συμμετοχή τους στον τελικό και, παρά τη συμμετοχή 20 και πλέον ομάδων από όλη την Ελλάδα στους προκριματικούς, θεωρούν ότι έχουν πολλές ελπίδες λόγω της περσινής τους συμμετοχής στον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Όστιν του Τέξας.

Κοτζιάς: Οι Γερμανοί έχουν συμφέροντα στην Ε.Ε. και θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα



Συνέντευξη με δριμεία επίθεση στη Γερμανία έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στον εκδότη του National Interest, J. Heilbrunn.
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Γερμανία δεν φέρθηκε στην Ελλάδα όσο καλά της φέρθηκαν οι ΗΠΑ μετά τον πόλεμο και εξέφρασε την θέση πως η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη «Απλά θέλουν να απομυζήσουν την Ελλάδα».

Το βιντεομήνυμα του καταζητούμενου Σώρρα: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, θα αντισταθώ


Το βιντεομήνυμα του καταζητούμενου Σώρρα: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, θα αντισταθώ

Την ώρα που η ελληνική αστυνομία ψάχνει τον Αρτέμη Σώρρα μετά την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του, ο ίδιος στέλνει το δικό του μήνυμα μέσω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Ο Αρτέμης Σώρρας μιλάει για τη διαμάχη με τον κουμπάρο του, αφήνει αιχμές για το δικαστικό σώμα και απειλεί πως θα επανέλθει με λεπτομέρειες για την υπόθεση θέλοντας να αποδείξει την αθωότητά του.
Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, πως θα αντισταθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 19/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων