Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 18-3-2017



Το Σαββάτο 18 Μαρτίου 2017 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα. Σταδιακά όμως από το πρωί, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις αρχικά στη βόρεια, κατόπιν στη δυτική και προς το βράδυ σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 έως 16 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 4 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 15.

Οι Νορβηγοί ετοιμάζουν τούνελ για πλοία

Ασφάλεια από τις επικίνδυνες θάλασσες, αλλά και άκρως εντυπωσιακό θέαμα ετοιμάζονται να προσφέρουν οι Νορβηγοί σε ναυτικούς και ταξιδιώτες.

Σχεδιάζουν την κατασκευή του πρώτου σε μεγάλη κλίμακα πλωτού τούνελ για πλοία το οποίο και θα δίνει τη δυνατότητα παράκαμψης επικίνδυνης θαλάσσιας ζώνης. Πρόκειται για το «Stad Ship Tunnel» το οποίο και θα κατασκευαστεί στη χερσόνησο Stad με μήκος μεγαλύτερο του 1,7 μιλίου.

Το γράμμα ενός διευθυντή σχολείου έκανε πολλούς γονείς να αναθεωρήσουν την συμπεριφορά τους.



Πρόσφατα, ένας διευθυντής σχολείου στην Σιγκαπούρη έγραψε ένα γράμμα στους γονείς των μαθητών του που συγκίνησε ολόκληρο το διαδίκτυο. Σε αυτό το γράμμα εξέφρασε κάποιες αλήθειες με σκοπό να αγγίξει ακόμα και τους πιο ξεροκέφαλους γονείς. “Αγαπητοί γονείς, 
Οι εξετάσεις των παιδιών σας πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι αγχωμένοι, γιατί θέλετε τα παιδιά σας να τα πάνε καλά.

Περισσότεροι γερμανοί τουρίστες «ψηφίζουν» φέτος Χαλκιδική

Τη Χαλκιδική φαίνεται πως επιλέγουν περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες για το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι αισθητά αυξημένες προκρατήσεις, αλλά και οι προσδοκώμενες νέες πτήσεις τσάρτερ προς Θεσσαλονίκη, διαμορφώνουν προσδοκίες για αύξηση των αφίξεων σε διψήφιο ποσοστό.

Επόμενο πεδίο μεγάλης σύγκρουσης: Βαλκάνια!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ εδώ στην Ελλάδα κατατριβόμαστε με την μνημονιακή μιζέρια μας, στην γύρω περιοχή μας και τελευταία στα Βαλκάνια βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικότατα γεγονότα για τα οποία δυστυχώς η πληροφόρηση… πέρα βρέχει!

Τεράστια κινητοποίηση των Ελλήνων στην Ρωσία




Τι συμβαίνει στο Κράσνονταρ

Μετά την ενσωμάτωση της ελληνικής γλώσσας στα ρωσικά σχολεία, οι Έλληνες της περιφέρειας του Κράσνονταρ συνεχίζουν πυρετωδώς τον αγώνα τους για εξάπλωση του ελληνικού πνεύματος.

Τα ελληνικά εδώ και μερικούς μήνες είναι επισήμως γλώσσα επιλογής σε όλα τα σχολεία της Ρωσίας έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ελιά: ένα ακόμη δώρο του Θεού στην πατρίδα μας



Η αξιοποίηση των φύλλων της και του ελαιόξυλου μπορεί ν’ αυξήσει το Α.Ε.Π. της πατρίδας μας

Σε προηγούμενα κείμενά μας επισημάναμε την σπουδαιότητα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην πατρίδα μας (βλέπε εδώ) και την ανάπτυξη, που θα πρέπει να υπάρξει στους τομείς αυτούς προκειμένου η χώρα μας –με απλά λόγια- να μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της ή διαφορετικά να καταστεί αυτάρκης.

Η κληρονομιά, από όνειρο στην Ελλάδα έγινε εφιάλτης



Δραματική αύξηση, κατά 86,4% σημείωσαν οι αποποιήσεις κληρονομιών μέσα σε τέσσερα χρόνια. Το 2016 υπεβλήθησαν στα ειρηνοδικεία 54.422 αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς από 29.199 το 2013.

Οι περισσότερες αιτήσεις έχουν γίνει στα μεγάλα αστικά κέντρα και συγκεκριμένα στην Αθήνα 11.655, στη Θεσσαλονίκη 5.563, στον Πειραιά 1.938 και στην Πάτρα 1.473.

Όσα πρέπει να κάνετε για να γλυτώσετε τους έξτρα φόρους

«Κρύος ιδρώτας» λούζει χιλιάδες πολίτες εν όψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τον κίνδυνο των επιπλέον φόρων να καραδοκεί, απειλώντας με σημαντικές επιβαρύνσεις τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγγραφα και στοιχεία είναι ορισμένα μόνο από τα  δικαιολογητικά που μπορεί να χρειαστεί να συγκεντρώσει εφέτος ένας φορολογούμενος, προκειμένου να εξασφαλίσει έκπτωση φόρου εισοδήματος ή φοροαπαλλαγή, αποφεύγοντας παράλληλα και την «παγίδα» των τεκμηρίων.

Τροπολογία Ξάνθου-Πολάκη: Αλλοδαποί θα προσλαμβάνονται στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη νοσοκομείων..

  • Σε ένα μπαράζ κατάθεσης τροπολογιών έχει επιδοθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε μία από αυτές προβλέπει ότι θα μπορούν να προσλαμβάνονται και αλλοδαποί.

Πιο συγκεκριμένα θα...έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται αλλοδαποί εργαζόμενοι σε τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάντως θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Survivor: Το καλύτερο… μορφωτικό τηλεπαιχνίδι της Ελληνικής τηλεόρασης!



Γράφει ο Κ.Π.
(cavodoro2000@hotmail.com)
«Πόση ώρα διαρκεί μια ερωτική πράξη; Πόσα μέτρα ύψος πηδάει ένας Ελέφαντας; Πόσο μεγάλη γίνεται η κόρη των ματιών μιας ερωτευμένης γυναίκας;…»
«Το φράγμα των 2.500.000 τηλεθεατών άγγιξε ο τυφώνας τηλεθέασης του “Survivor” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Το χθεσινό επεισόδιο του “Survivor” καθήλωσε τους τηλεθεατές,

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων