Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Survivor: Το καλύτερο… μορφωτικό τηλεπαιχνίδι της Ελληνικής τηλεόρασης!



Γράφει ο Κ.Π.
(cavodoro2000@hotmail.com)
«Πόση ώρα διαρκεί μια ερωτική πράξη; Πόσα μέτρα ύψος πηδάει ένας Ελέφαντας; Πόσο μεγάλη γίνεται η κόρη των ματιών μιας ερωτευμένης γυναίκας;…»
«Το φράγμα των 2.500.000 τηλεθεατών άγγιξε ο τυφώνας τηλεθέασης του “Survivor” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Το χθεσινό επεισόδιο του “Survivor” καθήλωσε τους τηλεθεατές,
αφού τόσο ο ανατρεπτικός αγώνας ασυλίας όσο και οι εντάσεις που δημιουργήθηκαν στην ομάδα των «Διασήμων» κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών και ανέβασαν το παιχνίδι στα ύψη του πίνακα τηλεθέασης. Έστω και για ένα λεπτό 2.429.126 τηλεθεατές παρακολούθησαν χθες το “Survivor”, που στο νεανικό κοινό 15-44 κατέγραψε κατά μέσο όρο 57,7%, ενώ έφτασε μέχρι και 66,9%…»
Με αυτό το σύντομο δελτίου Τύπου ο ΣΚΑΙ ενημέρωνε το διαδίκτυο και όλα τα ΜΜΕ για τη μεγάλη επιτυχία του παιχνιδιού. Τέτοιες δόξες ο σταθμός του Φαλήρου βλέπει για πρώτη φορά από την ιδρυσή του. Άργησε να καταλάβει ότι η βλακεία και η «μπούρδα» πουλάει στην τηλεόραση και πολύ περισσότερο η διαστροφή.
Ο Έλληνας έχει μια αδυναμία την οποία δεν μπορεί να κρύψει. Την καθημερινή «κλειδαρότρυπα» η οποία τον ερεθίζει και τον διασκεδάζει εγκεφαλικά ψυχολογικά, «πνευματικά» και πιθανόν σωματικά αν ακολουθεί η μιμείται τους τηλεοπτικούς ήρωες.
Αίμα, βία τρομοκρατία, δολοφονίες, βιασμοί, θάνατοι, εξαφανίσεις, ατυχήματα είναι μερικά από αυτά που παρακολουθεί με πάθος. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ψυχολογικά προβλήματα τον βασανίζουν και έχει τέτοιες διαστροφές στο παιχνίδι των καναλιών που ψαρεύουν τηλεθέαση και έσοδα μέσα από τέτοια αφηγήματα και προβολή εικόνας.
Υπάρχει όμως και μια μεγαλύτερη κατηγορία ανθρώπων που παρακολουθεί διάφορα τηλεπαιχνίδια, και αποχαυνωμένη, «μαστουρώνει» στο μυαλό και τη σκέψη, μακριά από οικονομική κρίση, προβλήματα και προβληματισμούς παρακολουθώντας το survivor για να διασκεδάσει και να μορφωθεί!!!
Τυφώνας, κυκλώνας, σάρωσε σε τηλεθέαση το survivor είναι μερικές από τις λέξεις και φράσεις που ακούγονται. Τελικά τι είναι αυτό το τηλεπαιχίδι που προβλημάτισε ακόμη και τις διαφημιστικές εταιρείες να σπάσουν ακόμη και συμβόλαια με άλλα κανάλια και να δώσουν διαφήμιση στο Φάληρου;
Έχω γράψει και άλλη φορά ότι είναι θέμα ψυχιάτρων να δώσουν απαντήσεις σε τέτοια πάθη και διαστροφές τηλεθεατών. Έχουμε ξεφύγει εντελώς σαν λαός ζούμε έναν χομπσιανό κόσμο μιας νέας εποχής!
Πώς μπορούν όμως να διασκεδάζουν λογικοί… άνθρωποι βλέποντας μαντραχαλάδες και καυτές δεσποινίδες, να αγωνίζονται σε μια παραλία, όπως τα νήπια σε μια παιδική χαρά, με γύρους, τραμπάλες, στεφάνια και μπάλες περιμένοντας από τους γονείς να τα επιβραβεύσουν με μια σοκολάτα η ένα γλειφιτζούρι;
Δεν είναι όμως μόνο τα «παιδικά» βλακώδη και ηλίθια παιχνιδάκια. Είναι και οι ερωτήσεις του παρουσιαστή, που δεν τιμούν όχι μόνο τους παίχτες διότι αυτοί υποτίθεται είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά τον ίδιο τον παρουσιαστή. Είναι τόσο γλοιώδης και ηλίθιες που δεν υποτιμούν μόνο, αλλά προσβάλλουν και γελοιοποιούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια!
Διαβάστε μερικές ερωτήσεις του παρουσιαστή-όπως αναφέραμε και στην αρχή-που η μ@λ@κί@ αυτών που τις σκέφτονται και τις εκφωνούν σπάει… κ@ρύδι@, ενώ οι τηλεθεατές εμπλουτίζουν τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις όπως:
«Πόση ώρα διαρκεί μια ερωτική πράξη; Πόσα μέτρα ύψος πηδάει ένας Ελέφαντας; Πόσο μεγάλη γίνεται η «κόρη» των ματιών μιας ερωτευμένης γυναίκας; Πόσο καιρό μπορεί να μείνει ένα κουνούπι μέσα στο νερό; Πόσες λέξεις λέει μια γυναίκα μέσα σε 24 ώρες;….». Αυτές είναι μερικές από το πλούσιο ανθολόγιο των ερωτήσεων.
Όποιος απαντήσει σωστά, μπορεί να απευθυνθεί στο survivor. Έπαθλο, μια πλούσια ερωτική βραδιά με κορίτσια από τον Άγιο Δομίνικο. Συνεχίστε τα εκατομμύρια των τηλεθεατών να παρακολουθείτε τόσο υψηλού επιπέδου μορφωτικά τηλεπαχνίδια μέχρι να παραμορφωθούν από τη μόρφωση και τη …μαλάκυνση εγκεφάλου!
Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία. Εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω… Άντε γεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου