Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 16-3-2017



Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, οι οποίες όμως σταδιακά από το απόγευμα θα περιοριστούν στον κεντρικό και νότιο Αιγαίο, και την νότια και ανατολική Πελοπόννησο. Ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν έως και αργά το απόγευμα, ενώ κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στην Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα ισχυρότερων βροχοπτώσεων. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Ξ Ε Φ Τ Ι Λ Α ! «Προσφέρει Ανταλλάγματα» για την Επιστροφή Αυτών που ΑΝΗΚΟΥΝ στην Ελλάδα!!!!



ΠΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΑΤΩ…

 
Η Ελλάδα προσφέρει αρχαιολογικά αριστουργήματα, σε αντάλλαγμα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η Αθήνα ζητεί από τη Βρετανία να επιτρέψει την αποκατάσταση των γλυπτών του Παρθενώνα –έργο της πρώτης δημοκρατίας παγκοσμίως πριν από 2.500 χρόνια– ως συμβολική πράξη κατά των καταστροφικών δυνάμεων που επιδιώκουν τη διάλυση της Ευρώπης, γράφει σήμερα η εφημερίδα Independent.

Χαιρέτα μου τον πλάτανο. Πως βγήκαν 20 ελληνικές εκφράσεις

Στην καθημερινή μας ομιλία χρησιμοποιούμε συχνά εκφράσεις των οποίων αγνοούμε πολλές φορές τη σημασία ή την προέλευσή τους. Η κάθε μία από αυτές κουβαλάει την δική της ιστορία και έχει προκύψει με αφορμή ένα συγκεκριμένο γεγονός, σ’έναν συγκεκριμένο τόπο και χρόνο και όλες μαζί αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ελλάς το μεγαλείο σου! Με δωρεές πολιτών συντηρούνται τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας


Το φιλότιμο του Έλληνα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά

Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει βελτιωθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και όλα “βαίνουν καλώς”, ωστόσο όμως οι μαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, καταδεικνύουν το άκρως αντίθετο.

Για τους δύσπιστους του Ελληνικού Ζεόλιθου


Γράφει ο Ν. Λυγερός

Τώρα που ο Ελληνικός Ζεόλιθος είναι πλέον μια πραγματικότητα η ανταπόκριση των δύσπιστων αποτελεί ένα προβληματισμό για τους ειδικούς. Διότι τόσα χρόνια είχαμε άτομα που δεν πίστευαν ότι μια μέρα η Ελλάδα θα αποκτούσε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα που διαθέτει στο Βόρειο Έβρο.

Ούγγρος Υπουργός: «Ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο»

Διαβάστε πως η Ουγγαρία υπερασπίζεται τους Χριστιανούς που διώκονται

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιζάρτο, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Breitbart News, δήλωσε ότι η Ευρώπη αγνοεί τις Χριστιανικές ρίζες της και οδηγείται στην καταστροφή. Είπε, επίσης, ότι αυτή η έλλειψη ταυτότητας και η μη αποδοχή της ιστορίας της, κάνει δύσκολη την κατανόηση ή τον σεβασμό προς τις άλλες παραδόσεις.

Τι λένε τα μερομήνια για τον καιρό του Πάσχα 2017

Η επόμενη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, αυτή του Πάσχα, δεν αργεί καθώς φέτος «πέφτει» αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται ήδη τι καιρό θα κάνει τις ημέρες εκείνες, για να σχεδιάσουν πιθανά και μια εξόρμηση στην εξοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε από στελέχη (επειδή τα διόρισε στο Δημόσιο)

Γράφει ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
Άφθονο γέλιο προκαλεί το κομματικό έγγραφο που διέρρευσε και περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο συντάκτης του, που επιθυμεί με το έγγραφο αυτό να μεταφέρει στην ηγεσία του κόμματος την εικόνα της κομματικής βάσης απ’ όλη τη χώρα, γράφει ότι οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ξέμειναν από στελέχη, επειδή τα περισσότερα διορίστηκαν στο Δημόσιο και πλέον δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το κόμμα!

Στο Βελβεντό ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος υδροηλεκτρικός σταθμός στην Ελλάδα



Χρησιμοποιώντας τα νερά από το φαράγγι του Σκεπασμένου, θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα που θα πουλά στη ΔΕΗ καλύπτοντας τις ετήσιες δαπάνες των αγροτών για την άρδευση
Καλύτερη πρόσβαση σε νέες δυναμικές αγορές για τα αγροτικά προϊόντα του Βελβεντού στη δυτική Μακεδονία εκτιμάται ότι θα δώσει η λειτουργία του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου υδροηλεκτρικού σταθμού στην Ελλάδα, που ανήκει σε Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και συγκεκριμένα στους οργανωμένους δενδροκαλλιεργητές του Βελβεντού.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν την μαντίλα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρινε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, στην πρώτη του απόφαση για το θέμα της ισλαμικής μαντίλας στον χώρο εργασίας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε εξετάζοντας τις προσφυγές δύο γυναικών, μίας από τη Γαλλία και μίας από το Βέλγιο, οι οποίες απολύθηκαν διότι αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντίλες τους.

Σε δύο με τρεις μήνες αναρτώνται οι δασικοί χάρτες Κιλκίς Σερρών, Πέλλας και Ημαθίας



Προτάσεις της ΠΕΔ -ΚΜ για δραστική μείωση των τελών αντίρρησης των πολιτών, παράταση χρόνου υποβολής τους και οργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων σε κάθε δήμο
Σε δύο με τρεις μήνες θα ξεκινήσει η ανάρτηση των δασικών χαρτών για τις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας και Ημαθίας. Αυτό ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ο προϊστάμενος της διεύθυνσης συντονισμού και επιθεώρησης δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, Απόστολος Αϊναλής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων