Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ούγγρος Υπουργός: «Ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο»

Διαβάστε πως η Ουγγαρία υπερασπίζεται τους Χριστιανούς που διώκονται

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιζάρτο, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Breitbart News, δήλωσε ότι η Ευρώπη αγνοεί τις Χριστιανικές ρίζες της και οδηγείται στην καταστροφή. Είπε, επίσης, ότι αυτή η έλλειψη ταυτότητας και η μη αποδοχή της ιστορίας της, κάνει δύσκολη την κατανόηση ή τον σεβασμό προς τις άλλες παραδόσεις.

«Ενώ όλοι μιλούν με πολύ υποκριτικό τρόπο για ανεκτικότητα και αποδοχή προς τους άλλους, πρέπει να αναρωτηθούμε πως είναι δυνατόν να σεβόμαστε τους άλλους με τις θρησκείες τους, τις παραδόσεις τους και την ιστορία τους, αν εμείς δεν σεβόμαστε τα δικά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σιζάρτο, συμπληρώνοντας: «Αν δεν σεβαστείς την ίδια σου την κουλτούρα, την κληρονομιά και την θρησκεία, δεν θα μπορέσεις να σεβαστείς αυτά των άλλων».
Να σημειώσουμε ότι το περασμένο φθινόπωρο, η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο, που δημιούργησε μία κυβερνητική υπηρεσία, η οποία θα ασχολούνταν με τον διωγμό των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον Πέτερ Σιζάρτο, η ουγγρική κυβέρνηση έχει ξοδέψει πολλά εκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας βοήθεια στους Χριστιανικούς πληθυσμούς σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο, ανοικοδομώντας καθολικές και ορθόδοξες εκκλησίες, νοσοκομεία, καθώς και σπίτια εκατοντάδων Χριστιανικών οικογενειών.
«Ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο», λέει ο Ούγγρος πολιτικός. «Οι 4 στους 5 ανθρώπους που πεθαίνουν για την πίστη τους είναι Χριστιανοί, αλλά για κάποιο λόγο, αυτό το θέμα δεν έχει αναγνωριστεί και κανείς δεν έχει ασχοληθεί με αυτό δεόντως».
Από την άλλη πλευρά, ο Σιζάρτο ανέφερε ότι ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης ντρέπεται για την Χριστιανική του πίστη. «Πολλές ευρωπαϊκές χώρες φιλοδοξούν να γίνουν κοσμοπολίτικες και θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι οπισθοδρομικός, μη μοντέρνος και ξεπερασμένος. Εμείς έχουμε αντίθετη άποψη.»
«Ο Χριστιανισμός είναι κρίσιμος για την Ουγγαρία και την Ευρώπη, επειδή (…) δεν μπορούν να έχουν επιτυχία χωρίς να γυρίσουν πίσω στις Χριστιανικές ρίζες τους», ανέφερε ο Ούγγρος Υπουργός, ενώ τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη χτίστηκε πάνω στις Χριστιανικές αρχές και αξίες, και πως δεν υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αν δεν γυρίσουν πίσω σε αυτές.
Μιλώντας για την υποκριτική προσέγγιση της Δύσης προς τις θρησκευτικές διώξεις του σήμερα, είπε: «Αν δείτε τις δηλώσεις ή τις διακηρύξεις ή τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών ή των διεθνών θεσμών, σπάνια θα δείτε την έκφραση “προστασία των Χριστιανικών κοινωνιών”. Μπορεί να βρείτε αναφορές για προστασία θρησκευτικών μειονοτήτων, αλλά γιατί δεν αναφέρεται ποτέ ότι ο Χριστιανισμός είναι η πιο διωκόμενη θρησκεία στον κόσμο;»
Κλείνοντας, ο Σιζάρτο είπε: «Βλέπουμε ότι η Χριστιανοφοβία γίνεται η τελευταία αποδεκτή μορφή διάκρισης. Αυτό είναι κάτι που το θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, εντελώς απαράδεκτο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου