Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 15-3-2017



Την Τετάρτη 15 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι νεφώσεις θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Λίγες τοπικές και ασθενείς βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στην ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο, και την Κρήτη. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας χώρας. Η ορατότητα έως και τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Μάθε από το παρελθόν, ατένιζε το μέλλον


Stoxos

penγράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
Χρησιμοποίησε το παρελθόν για να διδαχτείς, μάθε από τις αποτυχίες σου, από τις λανθασμένες επιλογές σου, από τάσεις και συμπεριφορές που δεν σε βοήθησαν. Όλα αυτά υπήρξαν οι δάσκαλοι σου που σε έφεραν εδώ.

Η πατέντα του κρητικού φοιτητή που...λάτρεψαν οι Σκανδιναβοί!



Άλλο ένα Ελληνόπουλο, από την Κρήτη, ξεχώρισε, αφού η ιδέα του και η εφαρμογή της πρώτευσε μεταξύ πολλών άλλων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο του Λουντ , στην ομώνυμη πόλη της Σουηδίας.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του cretalive.gr, ο Ιάσονας Αεράκης και ο Μαχμούντ Χμουζ, ζώντας τον τελευταίο χρόνο στη Σουηδία αντελήφθησαν ότι οι Σκανδιναβοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι  έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό που λέγεται ανακύκλωση.

Γίναμε Βουλγαρία στην αγοραστική δύναμη.



Η Eurostat έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει αυτό που βιώνουν οι Έλληνες καθημερινά τα τελευταία χρόνια της κρίσης: ότι μέρα με τη μέρα η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται και ότι όλο και ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού είναι πιο ευάλωτες στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Όσα μας έμαθαν λάθος στο σχολείο!



Στο σχολείο μάθαμε αρκετά πράγματα. Μερικά όμως από αυτά ήταν εντελώς λάθος. Δείτε παρακάτω ποια ήταν τα 10 πράγματα που μας δίδαξαν και ήταν εντελώς λάθος…
1. O Einstein είχε χάλια βαθμούς στο σχολείο

Η αλήθεια είναι ότι ο Einstein είχε πολύ καλούς βαθμούς και τα αγαπημένα του μαθήματα ήταν η φυσική και τα μαθηματικά (τυχαίο;)

Η χώρα που απαγόρευσε το Ισλάμ


Το ακριβώς αντίθετο από αυτά που συμβαίνουν στην "πολιτισμένη" Ευρώπη.

Η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, η Ιαπωνία, είναι ως γνωστόν μία από τις ελάχιστες χώρες του κόσμου όπου το Ισλάμ και οι συνεπακόλουθες εκδηλώσεις λατρείας του απαγορεύονται δια νόμου.

Απαγορεύεται ακόμη και η εισαγωγή κορανίου μέσα στη χώρα, αλλά και η αραβική γλώσσα.

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΕ ΓΣΕΕ= Στοιχεία που σοκάρουν για την ανεργία, τους μισθούς πείνας και τη φτώχεια

Στοιχεία που σοκάρουν για την ανεργία, τους μισθούς πείνας και τη φτώχεια
Μεγάλη υποχώρηση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και υψηλή ανεργία, οδηγούν σε φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Χαρακτηριστικό της οικονομικής αδυναμίας στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά είναι η πολύ μεγάλη αύξηση εκείνων που αδυνατούν να καλύψουν έκτακτες δαπάνες, το ποσοστό των οποίων αυξάνεται από 28,2% το 2010 σε 53,4% το 2015.

Αυτοί είναι οι φορολογικοί παράδεισοι του κόσμου

Οι χώρες που είναι γνωστές ως οι περιοχές με ελάχιστη φορολογία. Σύμφωνα με την έκθεση του Citizens for Tax Justice για το 2016, οι χώρες αυτές είναι:

Σύνταξη πριν από τα 60 έτη - Ποιοι έχουν δικαίωμα (πίνακες)

Σύνταξη πριν από τα 60 έτη - Ποιοι έχουν δικαίωμα (πίνακες)
Χιλιάδες εργαζόμενοι με ασφάλιση στο Δημόσιο ή το ΙΚΑ μπορούν να βγουν στη σύνταξη ακόμη και πριν από τα 60 έτη και να μην περιμένουν να συμπληρώσουν 67 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι που μπορούν να βγουν σε σύνταξη νωρίτερα είναι όσοι μπορούν να βγουν ως το 2020 και να προλάβουν τους περιορισμούς του ασφαλιστικού νόμου.

ΔΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟΝ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ

ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ - KΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ  ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Την Μεγάλη Εβδομάδα, η Αγία Ημών Εκκλησία ψάλλει ένα ιδιόμελλον που έχει τίτλον, «Διά τον φόβον των Ιουδαίων».
Αυτό ισχύει και σήμερον, με μία διαφορά, ότι οι Ιουδαίοι της αρχαίας ιστορίας του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, μετεξελίχθησαν σε Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων & Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης.

Η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 30%

Η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 30%
Δραματικά είναι τα στοιχεία για την πραγματική ανεργία στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στο κατώφλι του 30% και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει για μείωσή της. Η έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτική για το μέγεθος του προβλήματος, μια ανοικτή πληγή που δεν μπορεί να κλείσει.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων