Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 8-3-2017



Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Που βρίσκεται ο χρυσός του Ελληνικού Κράτους;




  • Όπως ενδεχομένως δεν γνωρίζετε, αλλά μπορούν να σας το βεβαιώσουν από την κεντρική τράπεζα της χώρας μας, αυτή τη στιγμή το σχεδόν 50% των αποθεμάτων χρυσού της Ελλάδας φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ και το υπόλοιπο 50% στο εξωτερικό..
Σε απολύτως ασφαλή καταφύγια φυλάσσονται τα διαθέσιμα χρυσού της Ελλάδας, τόσο εντός...συνόρων όσο και στο εξωτερικό.

Το μοναδικό χωριό στην Ελλάδα που τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11 το βράδυ και κλείνουν το πρωί


Το μοναδικό χωριό στην Ελλάδα που τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11 το βράδυ και κλείνουν το πρωί

Η Τζαμάικα της Ελλάδας! Το ελληνικό χωριό όπου όλα τα μαγαζιά ανοίγουν στις 11 το βράδυ και κλείνουν το πρωί!

Η ζωή στην Ικαρία κινείται σε ρυθμούς απόλυτης βραδύτητας! Το πιο γραφικό ίσως ορεινό χωριό, ο Χριστός Ραχών, ζει τη… νύχτα, αφού είναι μάλλον απίθανο να συναντήσετε άνθρωπο πριν από το μεσημέρι, συνήθεια που έχει τις ρίζες της στην εποχή των πειρατών.

ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΤΟ ΓΛΑΥΚΩΜΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΤΥΦΛΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020



Περισσότεροι από 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν τυφλωθεί μέχρι το 2020 από γλαύκωμα!

Την δυσοίωνη αυτή εκτίμηση κάνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Γλαυκώματος, σύμφωνα με στοιχεία του οποίου το γλαύκωμα«καλπάζει» τυφλώνοντας κάθε χρόνο πάνω από 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2013 64,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν γλαύκωμα και ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί το 2020 στα 76 εκατομμύρια!

"Το χτυπημένο μήλο": Το κόλπο που σκέφτηκε μια δασκάλα για να διδάξει τον πόνο που προκαλεί το bullying


«Το χτυπημένο μήλο»: Το κόλπο που σκέφτηκε μια δασκάλα για να διδάξει τον πόνο που προκαλεί το bullying

 Τα παιδιά μπορούν να γίνουν, άθελά τους, πολύ σκληρά. Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει στην τάξη της η Rosie Dutton, δασκάλα από το Birmingham της (πρωταγωνίστριας των ημερών) Βρετανίας φτιάχνοντας για χάρη των μαθητών της μια «αλληγορία» με μήλα. Η εμπνευσμένη ιδέα της Αγγλίδας παιδαγωγού, «ανέβηκε» στην σελίδα της στο Facebook, ονόματι Relax Kids Tamworth και έγινε αμέσως viral.

Διαβάστε πώς περιγράφει το ευφάνταστο κόλπο η ίδια η δασκάλα στη σελίδα της:

Πόσοι, λέτε, δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας...

Σοκ προκάλεσαν στο οικονομικό επιτελείο τα αναλυτικά στοιχεία καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας 2017 καθώς αποδείχθηκε πως πάνω από
1,1 εκατ. ιδιοκτήτες δεν πλήρωσαν το αντίτιμο για το όχημά τους αλλά ούτε και κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους εφορίες.

Γιατί πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος



Εντεκα χρεώσεις με φόρους και τέλη, μόνον οι τρεις σχετίζονται με την κατανάλωση ρεύματος

Οι καταναλωτές, είτε προμηθεύονται το ρεύμα από τη ΔΕΗ είτε από άλλο εναλλακτικό πάροχο, πληρώνουν μέσω του λογαριασμού ρεύματος συνολικά 11 χρεώσεις, εκ των οποίων οι τρεις μόνο σχετίζονται με την ηλεκτρική ενέργεια.

"Στοπ" σε κατεδάφιση αυθαιρέτου αν είναι πρώτη κατοικία.

  • Ασπίδα προστασίας στην κατεδάφιση της μοναδικής και κύριας κατοικίας, ακόμη και εάν αυτή είναι αυθαίρετη, «σήκωσε» το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε δύο πολίτες βουλγαρικής υπηκοότητας, κρίνοντας ότι η απώλεια της κατοικίας συνιστά την πιο ακραία μορφή επέμβασης στο δικαίωμα του ατόμου για σεβασμό του ιδιωτικού βίου.

ΣΟΚ από την ΕΛΣΤΑΤ: Γυρίσαμε στην ύφεση

Δεν πρόλαβε να χαρεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη το 2016 και ήρθε η Ελληνική Στατιστική Αρχή με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο να γκρεμίσει το «όνειρο». Με μια εξαιρετικά δυσμενή επικαιροποίηση των εκτιμήσεων για το 4ο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, το ΑΕΠ αντί να παρουσιάσει αύξηση 0,3% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2015 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, τελικώς εμφάνισε μείωση 1,1%.

Με απόφαση Βούτση η Βουλή έδωσε 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας

Για την οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της για το έτος 2016

Την απόφαση για οικονομική επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της Βουλής της Εταιρείας Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ), υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. 

Εγκαίνια ΣΜΑ Ευκαρπίας

Μιχ. Γεράνης: «Νέο περιφερειακό εργαλείο στη διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ως ένα έργο που η πόλη το απαιτούσε και το περιβάλλον το χρειάζονταν χαρακτήρισε τον ΣΜΑ Ευκαρπίας ο πρόεδρος του περιφερειακού συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 7/3/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων