Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 8-3-2017



Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και ιδιαίτερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας θα σταματήσουν, ενώ το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 8 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί με ίδιες εντάσεις, ενισχυόμενοι κατά περιόδους στα ανατολικά πελάγη σε θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι, ενισχυόμενοι σταδιακά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ.
Άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς με μικρή εξασθένηση,. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς.
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου