Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 4-3-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως τους 20 βαθμούς Κελσίου), 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Πολύ μπροστά τα κινεζακια τι να λέμε τώρα , Η κατασκευή μιας γέφυρας είναι … παιχνιδάκι για τους Κινέζους [video]

Γέφυρα κατασκευάζεται στην Κίνα με τρόπο που φαίνεται να έρχεται από το μέλλον. Ένα υπερμηχάνημα βάρους …
580 τόνων κάνει την κατασκευή της γέφυρας παιχνιδάκι.

Να πως "τιμωρεί" η Βρετανική τροχαία τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα


Να πως τιμωρεί η Βρετανική τροχαία τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα
Ένας Χανιώτης που ζει στην Αγγλία, περιγράφει στο facebook την πρακτική που ακολουθεί η τροχαία σε περιπτώσεις οδηγών που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.
"Γίνεται πολύ συζήτηση στην Ελλάδα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας αυτές τις ημέρες, μετά το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ την εμπειρία μου από την Μ. Βρετανία, μια θετική εμπειρία σε σχέση με την οδηγική παιδεία και πώς αυτή αποκτάται. 

Να τολμάς, να ονειρεύεσαι και να ζεις!


Γράφει ο Σάκης Χαλβαντζής

Ξέρεις τι έχει σημασία ρε φίλε τελικά;
Να «ταΐζεις» μονάχος, το παιδί που έχεις μέσα σου.
Να φτιάχνεις ο ίδιος την «Άνοιξη», για ‘σένα, για τη πάρτι σου.
Να μη χρησιμοποιείς τα ρετάλια των άλλων για να καλλωπιστείς.
Να βουτάς τα χέρια σου ακόμη και στη λάσπη αν χρειαστεί, αρκεί να ‘ναι δικά σου τα χέρια. Όχι δανεικά. Όχι των άλλων.

Βουλή: Όχι στην άρση ασυλίας 166 βουλευτών για εσχάτη προδοσία λόγω εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας










Σήμερα 01.03.2017 και  Ώρα 13.00΄ – συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτών, σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.

Στοιχεία ΣΟΚ: 40% αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα σε μία οκταετία

Στοιχεία ΣΟΚ: 40% αύξηση της φτώχειας στην Ελλάδα σε μία οκταετία
Αύξηση της φτώχειας κατά 40% από το 2008 έως το 2015 διαπιστώνει για την Ελλάδα το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας της Κολωνίας (IW), σύμφωνα με νέα έρευνά του για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της γερμανικής μελέτης, «η Ελλάδα είναι ο μεγάλος χαμένος», καθώς το ποσοστό αύξησης της φτώχειας είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ιπτάμενα πλοία και λεωφορεία με τζαζ μουσική "ψηφίζουν" οι Θεσσαλονικείς



Την αντικατάσταση της επίγειας συγκοινωνίας με ιπτάμενα πλοία, τα οποία θα παραλαμβάνουν πολίτες από υπερυψωμένες στάσεις, την κυκλοφορία λεωφορείων με WiFi και να παίζουν τζάζ και κλασική μουσική, ήταν κάποιες από τις πρωτότυπες ιδέες των πολιτών τις Θεσσαλονίκης για την συγκοινωνία της πόλης.
Καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο να μεταφέρουν τους πολίτες όλη μέρα. Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΟΑΣΘ να ρυθμιστούν, ώστε να δίνουν ρέστα. Εφαρμογή κινητού να δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνει τον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να τον περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να το προφτάσει.

Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για παραβάσεις του ΚΟΚ προτείνει ο υφυπ. Μεταφορών


Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για παραβάσεις του ΚΟΚ προτείνει ο υφυπ. Μεταφορών

Κοινωνική θητεία για όσους προκαλούν τροχαία ατυχήματα με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες και πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για τους παραβάτες του ΚΟΚ, προτείνει ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πριν από περίπου ένα μήνα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε προτείνει να περιληφθεί διάταξη στον Ποινικό κώδικα θέσπισης «κοινωνικής θητείας» για τους υπαίτιους σωματικών βλαβών σε τροχαία ατυχήματα.

Πλησιάζει η ώρα των φορολογικών δηλώσεων - Πότε ανοίγει το Taxis

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατ. φορολογουμένους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», το Taxisnet θα παραμείνει ανοικτό σχεδόν για τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου,

Πότε θα αλλάξει η ώρα μέσα στον Μάρτιο

Πότε θα αλλάξει η ώρα μέσα στον Μάρτιο - MediaΠλησιάζει η στιγμή που θα... γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, και θα αλλάξει η

ώρα από χειμερινή σε θερινή.

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (Αλλαγή ώρας 2017: Κυριακή 26 Μαρτίου), όταν το ρολόι μας δείξει 03:00, το γυρνάμε μία ώρα μπροστά ώστε να δείξει 04:00.

Έρχονται διόδια στην εξωτερική περιφερειακή


Τελειώνουν σιγά-σιγά οι δωρεάν βόλτες από δήμο σε δήμο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η από το 2014 μνημονιακή υποχρέωση εγκατάστασης επιπλέον σταθμών διοδίων στην Εγνατία και η παραχώρησή της μέσω ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη βρίσκεται προ των πυλών. Και ναι μεν η ιδιωτικοποίησή της, με μια πρώτη ανάγνωση, μπορεί να μη δείχνει να έχει επιπτώσεις στην τσέπη μας, αλλά με μια δεύτερη το αντιλαμβανόμαστε άριστα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/3/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων