Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ιπτάμενα πλοία και λεωφορεία με τζαζ μουσική "ψηφίζουν" οι Θεσσαλονικείς



Την αντικατάσταση της επίγειας συγκοινωνίας με ιπτάμενα πλοία, τα οποία θα παραλαμβάνουν πολίτες από υπερυψωμένες στάσεις, την κυκλοφορία λεωφορείων με WiFi και να παίζουν τζάζ και κλασική μουσική, ήταν κάποιες από τις πρωτότυπες ιδέες των πολιτών τις Θεσσαλονίκης για την συγκοινωνία της πόλης.
Καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο να μεταφέρουν τους πολίτες όλη μέρα. Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΟΑΣΘ να ρυθμιστούν, ώστε να δίνουν ρέστα. Εφαρμογή κινητού να δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνει τον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να τον περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να το προφτάσει.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν πως έχουν άποψη και φαντασία. Απόδειξη αποτελούν και οι ιδέες όπως καραβάκια στον Θερμαϊκό Κόλπο να μεταφέρουν τους πολίτες όλη μέρα, τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων του ΟΑΣΘ να ρυθμιστούν, ώστε να δίνουν ρέστα και τέλος τη δημιουργία εφαρμογής κινητού που να δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να ενημερώνει τον οδηγό του λεωφορείου, ώστε να τον περιμένει κάποια δευτερόλεπτα για να το προφτάσει.
Οι παραπάνω ιδέες -άλλες βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίες, άλλες λογικές και άλλες καινοτόμες- κατατέθηκαν από πολίτες στην πλατφόρμα πληθοπορισμού (crowdsourcing) (http://thess.ciptec.eu), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Bus και Thess... να μοιραστείς την ιδέα σου για πιο καινοτόµα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη;».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ερευνητικό έργο «Συλλογική Καινοτομία για τις Δημόσιες Συγκοινωνίες στις Ευρωπαϊκές Πόλεις (CIPTEC)» και έχει στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων στην πόλη, την αύξηση της ελκυστικότητας των ΜΜΜ και έμμεσα της μείωσης της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της δημιουργίας ενός φιλικότερου αστικού περιβάλλοντος για όλους, «με ιδέες που προέρχονται από εμάς για εμάς!». Το έργο CIPTEC αποτελεί μια σύμπραξη 12 φορέων από 7 Ευρωπαϊκές Χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου