Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 25-2-2017



Το Σαββάτο 25 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου νεφώσεις θα αναπτυχθούν προς το βράδυ. Τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, σταδιακά όμως θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Xτίζοντας μια ζωή !


Spiti

Ένας ηλικιωμένος ξυλουργός κόντευε να βγει στη σύνταξη, και είπε στο αφεντικό του τα σχέδια του για να φύγει και να ζήσει πιο ξεκούραστα μαζί με τη γυναίκα του. Βέβαια δεν θα συνέχιζε να βγάζει τόσα λεφτά, όμως έπρεπε να βγει στη σύνταξη. Θα τα κατάφερναν.

Σοκ και δέος από τις ανακοινώσεις της NASA για κατοικήσιμους πλανήτες



Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες των ΑΤΜ - Συμβουλές από την Αστυνομία

Συμβουλές για την ασφάλεια των πολιτών, όταν χρησιμοποιούν τις Αυτόματες Τραπεζικές Μηχανές (Α.Τ.Μ.) εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Αναλυτικά:

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Η ιστορία της Ελλάδας σε 7,5 λεπτά (vid)


Ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία της Ελλάδας επιχειρεί να κάνει το κανάλι Ollie Bye στο YouTube, που ειδικεύεται στη δημιουργία βίντεο με χάρτες για την ιστορία πολιτισμών, αυτοκρατοριών, πολέμων κ.α. Ωστόσο όπως διευκρινίζεται κάποιες περίοδοι των αρχαϊκών χρόνων δεν συμπεριλαμβάνονται στο βίντεο.

Ποιοι απαλλάσσονται από τα τέλη ταξινόμησης ΙΧ

Σε καθορισμό των όρων, προϋποθέσεων, δικαιολογητικών και της διαδικασίας απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης αυτοκινήτων που παραλαμβάνονται από πολύτεκνους και τρίτεκνους γονείς, προχώρησε η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, δικαιούχα πρόσωπα της απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης είναι οι πολύτεκνοι γονείς και οι γονείς με τρία τέκνα, οι οποίοι είναι:

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ την ώρα που σφαγιάζουν την κοινωνία! Εκατομμύρια ευρώ για άτοκα δάνεια (48 δόσεων) στους βουλευτές...

 
Γράφει ο Μαυρογιαλούρος.

Αν νομίζατε ότι έχει αλλάξει κάτι έστω και τώρα σε σχέση με τους τριακόσιους της Βουλής, δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος! 

Την ώρα που ετοιμάζονται να περάσουν νέα καταστροφικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία, να πάρουν από τον Έλληνα και το τελευταίο ευρώ που του έχει απομείνει, αν του έχει απομείνει, στην τσέπη, να του καταργήσουν τη σύνταξη και να του αυξήσουν φόρους, εισφορές και κάθε είδους επιβάρυνση, οι ίδιοι ψηφίζουν νέες προνομιακές ρυθμίσεις προς όφελός τους.

Ελληνικές εταιρείες "ψάχνουν" εναγωνίως αποφοίτους Πληροφορικής



«Υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αποφοίτους Πληροφορικής, που να έχουν κάποια -όχι πολύ

μεγάλη- εμπειρία στο χώρο, την οποία μπορούν να την αποκτήσουν ακόμη και στα Πανεπιστήμια, χωρίς να έχουν δουλέψει στο παρελθόν αλλού, από τη συμμετοχή τους στις εργασίες, που τους βάζουμε ή ακόμη καλύτερα, αν έχουν συμμετάσχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, τότε έχουν αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία και μπορούν να δουλέψουν σε μία εταιρία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βλαχάβας.

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα έχουν πρόσβαση από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ



Αν και με δύο ημέρες καθυστέρησης από την ημέρα έναρξης υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, δημοσιεύθηκε σήμερα, Πέμπτη, το ΦΕΚ, με βάση το οποίο καθορίζονται τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ στα οποία θα έχουν πρόσβαση από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ.

Τι σημαίνει αφορόλογητο στα 6.600 ευρώ



Αφορολόγητο 6.600 ευρώ, από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα για τον άγαμο, ζητούν οι δανειστές και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι έτοιμη να το δεχτεί!

Μάλιστα, λόγω του κενού των 500-550 εκατ. ευρώ που εξακολουθεί να υφίσταται στον προϋπολογισμό του 2018 δεν αποκλείεται η μείωση στο αφορολόγητο να γίνει σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από το 2018.

Σύνταξη χωρίς συμπλήρωση 25ετίας

Με λιγότερα από 25 έτη μπορούν να πάρουν σύνταξη περίπου 400.000 ασφαλισμένοι, μέσα στην επόμενη δεκαετία, αξιοποιώντας τιςευνοϊκές συνταξιοδοτικές διατάξεις.

Κερδισμένοι της υπόθεσης είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012 καθώς έχουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν με μειωμένο όριο ηλικίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων