Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 17-2-2017



Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017 στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές με λίγες νεφώσεις οι οποίες στη Βόρεια Ελλάδα και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Καλός γονιός: Γεννιέσαι ή Γίνεσαι


Gonios

Υπάρχει μία άβολη αλλά συγχρόνως απλή αλήθεια. Γονιός δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι, “περνώντας” μέσα από πολύπλοκες διαδικασίες και διλήμματα, και έχοντας σαν –κύριο- οδηγό το ένστικτο και όλα όσα βίωσες στην οικογένεια στην οποία μεγάλωσες. Δεν είναι καθόλου απλό, ούτε εύκολο να βρεις τα κατάλληλα βήματα που πρέπει να κάνεις για την ανατροφή ενός παιδιού.

Αλλάζουν όλα στις μεταθέσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών



Δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορέσουν από το σπίτι τους να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετάθεσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά, αφού μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Αυτά είναι τα τρία έπαθλα της λοταρίας από την εφορία




  • Κάθε φορά που ένας φορολογούμενος θα χρησιμοποιεί την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική, δεν θα έχει μόνο όφελος από την τράπεζά του μέσω των προγραμμάτων μπόνους και επιστροφής ποσών.Θα έχει πολλές πιθανότητες να πάρει και ένα δώρο από την… εφορία!

ΕΙΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ;;ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΣΕ 150 ΧΡΟΝΙΑ..ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΧΩΡΑ.

Όνειρο Ζωής !!!!!




Άκουσα εχτές ότι για κάποιους νέους μας ήταν όνειρο ζωής η συμμετοχή τους στο survivor και συγκλονίστηκα !!!!

Άνθρωποι στο άνθος της ηλικίας τους με οικογένειες η χωρίς, με παιδιά η χωρίς γίνονται βορά σε ένα τηλεθεάμον κοινό το οποίο αποσβολωμένο από την κρίση αδυνατεί να πάρει την τύχη στα χέρια του και να ανατρέψει πολιτικές και αποφάσεις που τον πάνε στα τάρταρα.

Μια ολόκληρη πόλη της Κρήτης πήρε...ιθαγένεια!

Εντυπωσιακά τα νούμερα για την απόκτηση ιθαγένειας από τις υπηρεσίες της Κρήτης που έσπασαν όλα τα κοντέρ. Ποιοι αλλοδαποί κατέθεσαν και πήραν την ελληνική ιθαγένεια......



Του Κώστα Μπογδανίδη.......

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Και γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα εάν σκεφτεί κανένας ότι πίσω από τους αριθμούς είναι άνθρωποι, ψυχές, οικογένειες.

Εμπιστεύεσαι την πολιτική τάξη;



Ναπολέων Λιναρδάτος

Ο Έλληνας πολίτης οφείλει να ρωτήσει τον εαυτό αν μπορεί να εμπιστευθεί την πολιτική τάξη στο μεταναστευτικό ζήτημα.
Βασικά, το ερώτημα είναι ρητορικό, μιας και η πολιτική τάξη που οδήγησε την Ελλάδα στην χρεοκοπία και μετέτρεψε αυτή την χρεοκοπία σε μια πολυετή κρίση καταστρέφοντας ότι παραγωγικό είχε επιβιώσει τα προηγούμενα χρόνια, μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέει. Κι όμως, στο μεταναστευτικό ζήτημα,  καλούμαστε να εμπιστευθούμε την πολιτική τάξη της Ελλάδας, ως αν να έχει μια ιστορία θριάμβων στο βιογραφικό της.

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται επίδομα 4.700 ευρώ

Tο ποσό των 4.668,03 ευρώ μπορούν να λάβουν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος ως επιδότηση από το ΙΚΥ, με τη μορφή υποτροφίας, 2.700 φοιτητές που ανήκουν
σε Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες.
Στόχος είναι η ενίσχυσή τους και η υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και η διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Δείτε την καλύτερη πόλη στον κόσμο για φοιτητές - Ποιο ελληνικό ίδρυμα είναι το καλύτερο



Στην κορυφή των ιδανικότερων πόλεων για φοιτητές στον κόσμο βρίσκεται το Μόντρεαλ, "γκρεμίζοντας" το Παρίσι, το οποίο είχε εδραιωθεί στη θέση αυτή για τέσσερα χρόνια.
Η κατάληψη της πρώτης θέσης στην κατάταξη αυτή των QS Best Student Cities, παρακλάδι της ετήσιας κατάταξης των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως QS World University Rankings,

Παραπέμπουν την Ελλάδα στο ευρωδικαστήριο για το τσίπουρο και την τσικουδιά

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν εφαρμόζει τον κανονικό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «με βάση τη νομοθεσία της ΕΕ, πρέπει να εφαρμόζεται ο ίδιος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης για την αιθυλική αλκοόλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εκτός εάν ισχύουν εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις».

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων