Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 13-2-2017



Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017 στη κεντρική και δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς, παροδικές βροχοπτώσεις. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πως να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας να μην εξοργίζεται από τους άλλους!


pos-na-ekpedefsete-ton-egkefalo-sas-na-min-exorgizete-apo-tous-allous

Μερικές φορές συμβαίνει να καβγαδίζουμε για κάποιο θέμα με κάποιο φίλο, τους συνεργάτες μας ή τους συγγενείς. Είναι μια άτυχη στιγμή που αποπροσανατολίζει τις σχέσεις μας με αυτά τα πρόσωπα. Τι μπορούμε να κάνουμε όταν οι πληγές είναι ακόμα νωπές και βράζουμε από θυμό ώστε να σβήσουμε όλο αυτό το πάθος και να μην μας επηρεάζει; Μπορούμε με κάποιο τρόπο να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλό μας να μας απεγκλωβίσει από αυτή την τοξική συνήθεια;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πώς είναι τα θεμέλια της Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου (Βίντεο)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Δείτε πώς είναι τα θεμέλια της Γέφυρας Ρίου – Αντίρριου (Βίντεο)
Την καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου και που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Ποιος έχει αναρωτηθεί όμως τι «κρύβεται» κάτω από αυτή;
Η Suise Mackie και ο Matt Grosch από το αμερικάνικο κανάλι National geographic, με ξεναγό τον Παναγιώτη Παπανικόλα, μελετητή και τεχνικό διευθυντή της κατασκευής της Γέφυρας, πριν την παρούσα ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της παραχωρησιούχου ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.,

Όλα αυτά που θεραπεύει το ΜΕΛΙ και εσύ δεν ξέρεις!


1

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι το μέλι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ελληνική διατροφή. Η λέξη «μέλι» είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός μας, καθώς απαντάται από την εποχή κιόλας των αρχαίων Μινωιτών …
(γραμμική Β).
Το μέλι δεν είναι απλά ένα ακόμα φυτικό και κτηνιατρικό προϊόν, διότι για τη δημιουργία του συνηγορεί πρακτικά όλη η φύση.

Η αυθεντική Κρήτη σε 18 μαγικά λεπτά! (vid)


Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης:

Αμέτρητα τα βίντεο που έχουν στο επίκεντρο την Κρήτη! Με μια σύντομη αναζήτηση στο Youtube βρίσκεις εκατοντάδες επαγγελματικές και ερασιτεχνικές παραγωγές που καταγράφουν τα μοναδικά τοπία του νησιού, την παράδοση και τον αυθεντικό χαρακτήρα των κρητικών. Δεν είναι όμως πάρα πολλές οι παραγωγές που η ποιότητά τους σε καθηλώνει και αμέσως φέρνει την Κρήτη πιο κοντά ως ταξιδιωτικό προορισμό…

Αναγνώριση προϋπηρεσίας: Σε ποιους φορείς δεν «μετράει» η απασχόληση



Δυνατή είναι η αναγνώριση προϋπηρεσίας που έχει προσφερθεί μεταξύ άλλων σε ΝΠΙΔ που ανήκουν στο κράτος, ή σε ΝΠΔΔ ή σε ΟΤΑ ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά πενήντα τοις εκατό (50%) τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους. Ως εκ τούτου, δύναται να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία υπαλλήλου που παρασχέθηκε για παράδειγμα στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σφακιανάκης: Το διαδίκτυο είναι το φως -Κάνει τον κόσμο καλύτερο


Σφακιανάκης: Το διαδίκτυο είναι το φως -Κάνει τον κόσμο καλύτερο


«ΜΗΝ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ»
Ολοκληρώθηκε το επιτυχημένο Διήμερο εργαστηρίων, παρουσιάσεων και εισηγήσεων για το Δημιουργικό και Ασφαλές Διαδίκτυο.
Το πρόγραμμα της δεύτερη ημέρας (Παρασκευή) περιελάμβανε αρχικά την εισήγηση με τίτλο «Διαδίκτυο, ασφαλώς ναι ! Μύθοι και πραγματικότητα… τι μέλλει γενέσθαι…» με τον Μανώλη Σφακιανάκη, τ. Διοικητή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Λίστα φοροδιαφυγής: Υπουργός, βουλευτής και πρώην δήμαρχοι στους 4.630 ελεγχόμενους



Η πολυσέλιδη λίστα-φωτιά που έχουν το τελευταίο διάστημα στα χέρια τους οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ (Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου) αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της φορολογικής διοίκησης για την εισροή εσόδων στα ταμεία του κράτους.
Όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ο κατάλογος περιλαμβάνει 4.630 ονόματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, κυρίως offshore, που αποφασίστηκε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα.

Δημόσιο: Τι αλλάζει σε μετατάξεις, αποσπάσεις λόγω κινητικότητας



Tη ρύθμιση για το «ξεπάγωμα» των εκκρεμών μετατάξεων που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr αλλά και ρυθμίσεις σχετικά με τη διαδικασία αποσπάσεων περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων και Ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».

Παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση της παράτασης για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
AdTech Ad

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, ως καταληκτική ημερομηνία για τη ρύθμιση αυθαίρετης δόμησης ορίζεται πλέον η 8η Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του ισχύοντος νόμου 4178/2013.

Φόροι και εισφορές "τρώνε" τις καταθέσεις

Οι φόροι «τρώνε» τα υπόλοιπα των καταθέσεων ενώ το «φρέσκο» χρήμα που επέστρεψε σταδιακά από το περασμένο καλοκαίρι στις ελληνικές τράπεζες, καθώς είναι ελεύθερο περιορισμών, λόγω της αβεβαιότητας «φεύγει» και πάλι για τράπεζες του εξωτερικού.

Αποτέλεσμα είναι το τραπεζικό σύστημα από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου να μετράει απώλειες της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, καθώς «χάνει» περίπου το 30% των καταθέσεων που προσέλκυσε ως «νέο χρήμα» το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων