Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 12-2-2017



Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017 στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς, παροδικές βροχοπτώσεις. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Έχετε ανάγκη; Όπου και αν είστε στην Ευρώπη καλέστε το 112

της Κασσιανής Τσώνη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακηρύξει την 11η Φεβρουαρίου ως «Ευρωπαϊκή Ηµέρα του 112», καθώς ο αριθµός 112 σχηµατίζεται από τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία (11/2). Υπευθυµίζεται κάθε χρόνο, για να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα αυτού του κοινού αριθµού στους ευρωπαίους πολίτες, που δείχνουν να αγνοούν την ύπαρξή του.

Η ιστορίας της βόμβας που βρέθηκε στο Κορδελιό



Η βόμβα που "περίμενε" 74 σχεδόν χρόνια στα έγκατα της δυτικής Θεσσαλονίκης για να εξουδετερωθεί με την γιγαντιαία επιχείρηση αύριο το πρωί , δεν είναι ιστορικό "ενθύμιο" των Γερμανών κατακτητών, αλλά των Εγγλέζων συμμάχων
«…Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 1943. Ο καιρός είναι καλός. Έφαγα μπιζέλια νερόβραστα. Χθες το βράδυ ενώ η ωχρά σελήνη εφώτιζε τα πάντα και ήταν πραγματικώς μαγευτική η βραδιά αντήχησαν αι τρομεραί σειρήναι. Εγώ δεν εσηκώθηκα ποσώς.

Κορδελιό: Με τις ευπαθείς ομάδες ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς πληθυσμού



Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διαδικασία μεταφοράς από το ΕΚΑΒ ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε δομές όπου θα διανυκτερεύσουν και θα φιλοξενηθούν μέχρι να λήξει η επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Κορδελιό, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Όχι χαρτί, μόνο πλαστικό: Γιατί η Ευρώπη μπαίνει επιθετικά στον πόλεμο κατά των μετρητών



Αν και οι διάφορες κυβερνήσεις συνέχεια τονίζουν ότι τα μετρητά συνδέονται με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, παραβλέπουν να αναφέρουν την αληθινή πηγή χρηματοδότησης και διευκόλυνσης για τις δραστηριότητες αυτές. Το πραγματικό κίνητρο είναι να πάρουν πίσω την ανεξαρτησία και να επιβάλλουν ένα μέλλον με παρακολούθηση όλων των δραστηριοτήτων σε πραγματικό χρόνο.

«Υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων για gay και τρανσέξουαλ» λέει το υπουργείο Παιδείας

του Γιάννη Πετρίδη
Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι «κανένας γονέας δεν μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του από την θεματική
εβδομάδα για τις έμφυλες σχέσεις» πουσημαίνει ότι θα είναι υποχρεωτικά τα μαθήματα για τους gay και τις τρανσέξουαλ.

Επιμένει παράλληλα, στην υλοποίηση του προγράμματος παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο για το περιεχόμενο του όσο και για τα άτομα που θα το υλοποιήσουν.

Ο μύθος της Αλκυόνης και πώς προέκυψαν οι "Αλκυονίδες" μέρες



Η Αλκυόνη –το σημερινό ψαροπούλι– είναι ένα εντυπωσιακό πουλί, με μπλε ελεκτρίκ φτέρωμα και πορτοκαλοκόκκινα φτερά στο στήθος της. Οι "αλκυονίδες" μέρες έχουν τη ρίζα τους στην αρχαιότητα και η εξήγηση έρχεται παρακάτω.
Ένας μεσαιωνικός μύθος της Βόρειας Ευρώπης λέει ότι το χρώμα της Αλκυόνης ήταν στην αρχή γκρίζο. Όμως όταν έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός, πέταξε κατευθείαν ψηλά στον ουρανό για να μπορέσει να παρατηρήσει τα νερά. Πετώντας όμως τόσο κοντά στον ήλιο το στήθος της τσουρουφλίστηκε και έγινε κόκκινο από τις ακτίνες του και η ράχη της μπλε από το χρώμα του ουρανού.

Στρατηγός Φράγκος :Τι λέει την Επίδειξη Δύναμης της Τουρκίας στα Ίμια & τις Κρίσεις στο Στράτευμα !…Γιατί ανησυχεί; (video)

Τι λέει ο Στρατηγός Φράγκος για την Επιθετικότητα και την προκλητικότητα των τελευταίων ημερών στα Ίμια ..Πως σχολιάζει τις Μαζικές Κρίσεις στο Στράτευμα και γιατί ανησυχεί από την Νεοθωμανίστικη Πολιτική»

Ως βαθύς γνώστης της Τουρκικής πραγματικότητας ο Στρατηγός δίνει το δικό του Στίγμα και ζητά επιτέλους να συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας που να χαράξει Εθνική Στρατηγική !

Ανησυχητική σιωπή από τη διοικούσα Εκκλησία για την Ιθαγένεια. Λέει «ναι» στην πολυπολιτισμικότητα της νέας τάξης πραγμάτων;



Αβαντάρει η Ελλαδική Εκκλησία την πολυπολιτισμικότητα, την οποία πρεσβεύει η Νέα Τάξη πραγμάτων; Συμβαδίζει η ελληνοχριστινιακή μας παράδοση με τον φυλετικό αχταρμά που επιχειρούν να εδραιώσουν παγκοσμίως εκείνοι που υπογείως κινούνται προς την κατευθυνση της αλλοίωσης -έως και παντελούς κατάργησης- των πατροπαράδοτων αξιών μας;

Πόσο είναι ο κατώτατος μισθός στις χώρες της ΕΕ;



Στα 684 ευρώ ανέρχεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα από 1ης Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με τη Eurostat.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat σημειώνεται πως από την 1η Ιανουαρίου 2017, 22 από τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχουν εθνικούς κατώτατους μισθούς (εξαιρέσεις αποτελούν η Δανία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Σουηδία).

Economist: «Οι Έλληνες δεν φοβούνται την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα - Τι χειρότερο να πάθουν»

«Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν φαίνεται πλέον καταστροφή για τους Έλληνες καθώς

δεν θα είναι χειρότερο απ'οτι περνούνε ήδη» λέει ο Economist

Όπως επισημαίνει το ελληνικό χρέος βρίσκεται σε τέτοιο επίπεδο που δεν φαίνεται να επιτρέπει στην Ελλάδα να παραμείνει σε ένα βιώσιμο μονοπάτι εντός της Ευρωζώνης.

Πόρισμα «φωτιά»: 52.000 ευρώ μηνιαίος μισθός για τον πρόεδρο της ΑΕΠΙ


Πόρισμα «φωτιά»: 52.000 ευρώ μηνιαίος μισθός για τον πρόεδρο της ΑΕΠΙ

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) που προκύπτουν από το πόρισμα «φωτιά» που είδε το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με το πόρισμα, που δημοσιεύει το tvxs.gr, η εταιρεία όχι μόνο δε πλήρωνε πρόστιμα αλλά έδινε μισθό 52.000 ευρώ το μήνα για τον διευθύνοντα σύμβουλο, δηλαδή 635.565 ευρώ το χρόνο!

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν στο facebook τα πέντε πιο κάτω στοιχεία & πληροφορίες

Επιμέλεια: Αθανάσιος Περράκης εα Αξ/κός Π.Α.

Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων. Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί;
Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταργεί αστυνομικούς σταθμούς και βάζει ... σερίφηδες

Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 32 αστυνομικοί, ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα.

Με τον θεσμό του «τοπικού αστυνόμου» προσπαθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να καλύψει το κενό σε περιοχές που δεν έχουν αστυνομικό τμήμα ή σταθμό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 11/2/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων